• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Halva
Napište svůj komentář k receptu

Halva

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g máslo
    • 150
      g krupice
    • 1
      hrst ořechy nebo mandle
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks banány
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst sušené ovoce
    • 4
      dl mléko 3-4 , nebo voda
    • 1
      lžička vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Pražíme krupici na másle na mírném plameni, až je zlatavě hnědá .(Při tomto množství to trvá asi 1/2 hodiny, větší množství pak může trvat i hodinu). Na posledních asi 20 minut přidáme ořechy nebo mandle a pražíme společně. Přidáme cukr a mícháme asi 1 minutu. Pak přidáme banán a sušené ovoce a mícháme asi další necelou minutu. Zalijeme mlékem, přidáme vanilkový cukr a mícháme, dokud všechno nezhoustne. Halva je hotová, když se přestane lepit na stěny hrnce, ale dobrá je i když se pořád lepí.
2
Míry a váhy jsou jen orientační. Másla může být více i méně - pak bude halva suchá nebo pořádně mastná. Když přidáme méně cukru bude to spíš hustá pražená krupicovka. Když dáme více, bude to sladkost. Společně s rozinkami můžeme přidat i jakýkoliv kompot nebo nakrájené ovoce. Variace nekonečné...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová halva

Banánová halva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kvasinka | 17. 10. 2014 11:03

    Jo a ty jsi trubka, protože se nedělá z krupice ale mletých sezamových semínek. Zajeď si někdy do Řecka ty debile a nepleť tu nikomu hlavu. :-P

  • Veronika | 25. 11. 2013 12:36

    v jednom receptu na halvu se tam pridava koreni kardamon a s nim je halva nejlepsi, taky zadne mleko, jenom voda, cukr, koreni a orechy, rozinky podle chuti. A myslela jsem, ze ze sezamu se vyrabi chalva a ne halva. Ale podle vseho je to to same, jen v jinem jazyce :) holt kazdy pod tim zna neco jineho

  • denia | 23. 2. 2011 10:43

    jaka krupica? detska krupicka? nebo mouka - krupice?

  • Celina Polívková | 10. 12. 2007 20:48

    Jó, v Lublani v Holyfoodu za FF vyrábějí takovou halvu, ale bez ořechů - podle mé analýzy hotového výrobku jen krupice, kokosová moučka, rozinky, kompot. Vůbec to není přeslazené a nezdá se mi to ani zvlášť mastné, takže nedokážu určit, jak to mastěj. Každopádně je to hustý, jak říkávala mladina. Sezam nemusim, takže jsem tímhle receptem unešená.

  • Anonym | 6. 9. 2007 21:46

    Halva se dela z hrube krupice, oliv. oleje a nemusi ne tedy ani tak dlouho prazit.a nezaliva se mlekem, nybrz sirupem-voda cukr, skorice, vanilka

  • Simona | 7. 2. 2007 15:04

    Náhodou o drobném vylepšení, je to velice výborné, recept jako od Burfíka ( to je vegetariánská restaurace). Nakrájela jsem jablíčka přidala skořici, kokos a lněné semínka a je to opravdové mňáááááááááám

  • Anonym | 25. 1. 2007 02:27

    prrr- nesouhlasím- tohle jsou recepty, které jsou oficiální- ta halva, která se vyrábí ze sezamu, je jen jedna z odnoží, které jsou na světě známy- takže žádný pokus

  • englicka marketa | 11. 12. 2006 10:31

    jaksi tam postrádám sezamové semínko,jakožto milovnice tohoto pamlsku váš výrobek má do halvy hodně daleko ale nápad dobrý:o)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pražení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Krupice Máslo Mléko Ořechy Rozinky Sušené ovoce Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Steak Diane

Steak Diane

Míchaná vejce s droždím

Míchaná vejce s droždím

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

73
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
19
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
12
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
12
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Halva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact