Lososa nakrájíme na menší kousky a třikrát na jemno umeleme. Přidáme sůl, pepř, šťávu, smetanu a sekaný kopr. Vše spolu promícháme na pěnu. Dvěma lžícemi tvarujeme větší halušky. Rajčatovou směs z konzervy promícháme se solí a čerstvou nasekanou mátou.
2
Podáváme studené jako předkrm s opečenými toasty. Namísto kopru můžeme použít i petrželovou nať nebo pažitku. Pokud chceme mít omáčku hladkou, rozmixujeme ji.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča Sládková
|17. 1. 2010 14:59
Laďko - pokud máš "rybí zoubek", tak ti to fakt bude chutnat... Ta rybina se v tom pochopitelně nezatají, ale kdo má rybí chuť rád, tak je to lahůdka. Poslala jsem i fotku, tak se na ni zítra koukni....
ladislava staffenová
|17. 1. 2010 14:47
Simčo, tys mě tak navnadila a Terezka taky, tím popisem, že se to bude muset realizovat
Simča Sládková
|16. 1. 2010 22:45
Je to dobré - jak psala Terezka - jemňoučké, heboučké.... Fakt lahůdka - díky Terezko!
Tereza Jarčušková
|9. 1. 2006 07:03
Nie nevaríme, halušky sú z peny, ostávajú také, aké ich urobíte. Preto treba lososa 3x zomlieť, aby tá pena bola jemnučká. A dobre vyšľahať.