Šlichta, můžu vše vyhodit.
Vysoký špek je lepší pozor neprudko ho osmahnout ale pozvolna jako kluk jsem se to učil od mamky.
nejlepsi jsou halusky s bryndzou zeli bych vynechal jenom smetana ,bryndza a opecena slanina to zeli tam dela zmatek
Když slaninu tak beru ze Slovenska oravskou. mimo to místo zelí / kapusty je děláme se žervem a lučinou případně podobným sýrem . JE TO VÝBORNÉ
Ano to jsou spiše noky,halušky jsou se syrovych brambor přidanim uvařenych.Noky dělam jsou vyborne
Fakt jste to kuchařinyk dělaly podle tohoto receptu??? Tak mi prosím prozraďte, kolik mouky znamená zde uvedená míra - 0 litrů ;-)
Ale halušky s kapustou sú lepšie, vyskúšajte. Len tú anglickú slaninu by som vymenila za obyčajnú. Anglická sa málo vytopí. Ale známku 4 si ten recept určite nezaslúži.
Taky si myslím, že tohle nejsou halušky, ale spíš noky.Ale nemusí to být špatné, určitě vyzkouším.
Ty "halušky" podle tohoto receptu, paní Věro,jsou absolutní parodie. Nikdy se tvarově nemohou absolutně povést. Vyzkoušela jsem to takhle jednou a pak jsem se naštvala a udělala normální šulánky (těsto jako na šišky s mákem).
Souhlasím s Terezkou. Tohle nejsou halušky. Pravé halušky jsou ze syrových brambor. Je to stejné, jako kdyby někdo všem uzeným sýrům říkal oštiepok. Tohle jsou spíše noky, ale k haluškám mají velice daleko. Název receptu je nešťastný.
Dobrý den vyskúšala som tento recept velmi ma zaujal tak som ho skúsila musím len chválit.Je to vinikajúce hned na prvý krát sa mi podaril a chlapcom velmi chutnal.Chcem touto cestou podakovat paní Vierke výborny recept dakujem za spestrenie jedálničku Jarka
Já to dělám takhle: udělám si halušky dle tohoto receptu, protlačím je sítem.. pak si nakrájím cibulku...přidám k ní slaninu nebo jinou uzeninu... mírněji/více (jak to máte rádi) orestuju, nastrouhám nivu..přidám zakysanou smetanu (dle množství), doleju kapkou mlíka kvůli rozředění... halušky promíchám s cibulkou a tou uzeninou...dám na talíř.. přeliju tou nivovou omáčkou (nivou nešetříme) a nakonec dám na talíř kysané zelí. Mňamka a dá se to dělat i ve velkém.
Tento pokrm dělávám častěji protože nám mooooc chtná.Většinou na mě nic nezbyde.
Paní Štroblová, dnes je vařila tyto halušky. Těsto dělám jiné, ale to nevadí,kysané zelí musí být a ta anglická nebo uzený bůček je to prostě mňamka. Jen u nás musí být ještě cibule na posypání na talíři a musí jí být hodně. Když ji loupám tak brečím, ale když ona ta potvora se sesmaží. Jinak jsem udělala fotku, tak ji posílám. Mějte se fajn. Jana H.
Halušky sú halušky, to je pravda. Chuť fliačkov je úplne iná. Ale pravdaže robia sa aj fliačky s kapustou. Lenže ani vyššie popísaný recept nie sú pravé halušky. Aj na halušky s kapustou sa používa cesto ako na halušky s bryndzou, teda zo surových zemiakov. Rovnako ako na halušky s tvarohom alebo s hlávkovou kapustou. Vyššie popísané cesto sa používa na halušky s vajíčkom.
Halušky jsou halušky. Já je dělám hubenější - na 1/4 l tekutiny (mléko, voda) 1 vejce, sůl a mouky kolik je třeba, aby prolezly sítem na halušky. Prášek nedávám. Zelí dávám syrové domácí kysané, omastím cibulkou osmaženou na anglické slanině.
Pájo, to jen hóódně vzdáleně chuťově podobné. Halušky mají jinou chuť než těstoviny. Když už, tak je to podobné chlupatým knedlíkům.
U nás doma se místo halušek jednoduše udělají těstoviny-kolínka či vrtule. Chuťově je to podobné, ale hlavně je to rychlé a velmi snadné;)
Hanko, nic proti tomu, jenom jsem nabídla alternativu, která chutná nám. Jednou jsem omylem koupila zelí červené (opravdu nevím, kam jsem koukala :-)) a taky to nebylo špatné.
Sc. dělám halušky dost často, ale kvůli rodině zelí přislazuji. Na ně je to moc kyselé. Takže kupuji zelí ve sklenici. V brzké době je chci zkusit z červeného zelí.
Zkuste místo anglické slaniny libovější bůček a zelí přidějte syrové bez šťávy.
Není tam nějak málo mouky? A pro kolik je to lidí?
Myslím, že to bude chutově méně výrazné, ale pokud bude hlad tak se to sní. Pokud to zkusíte napište jak Vám chutnalo
Myslíte, že by se hodilo i červené zelí? Mám ho radši, ale nejsem si jistá, zda to nebude chuťově moc výrazné. Díky
Jednoduché, rychlé, chutné. Co dodat.
Tak se povedlo ňam... Je to dost žravé pozor na linii
To se mi líbí, snad to zvládnu.