• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím II.
Napište svůj komentář k receptu

Halušky se zelím II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky se zelím II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • mletý kmín
    • 1
      lžíce sádlo
    • 200
      g anglická slanina
  • Těsto na halušky
    • 1
      hrnek polohrubá mouka 1/4 litrový
    • 0,50
      hrnek mléko
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou a asi 15 minut zvolna dusíme za občasného promíchávání. Dochutíme kmínem a dle chuti dosolíme.
2
Mezitím připravíme těsto na halušky. Mouku, lžičku prášku do pečiva, sůl, celá vejce a mléko zpracujeme v středně husté těsto. Pokud je příliš husté přidáme mléko. (V případě nouze můžeme použít místo mléka vodu). Těsto protlačíme přes síto na halušky do osolené vroucí vody a necháme asi 8-10 minut provařit. Jemně promícháváme vařečkou.
3
Když halušky vyplavou na povrch, tak je scedíme a lehce promícháme s připraveným zelím. Tyto halušky můžeme také promíchat s houbami podušenými na cibulce ochucené kmínem pepřem a solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky s kysaným zelím

Halušky s kysaným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ilona | 24. 1. 2016 11:16

    Šlichta, můžu vše vyhodit.

  • VOJTA | 11. 1. 2014 19:11

    Vysoký špek je lepší pozor neprudko ho osmahnout ale pozvolna jako kluk jsem se to učil od mamky.

  • tibor | 3. 12. 2012 11:40

    nejlepsi jsou halusky s bryndzou zeli bych vynechal jenom smetana ,bryndza a opecena slanina to zeli tam dela zmatek

  • luboš | 21. 9. 2012 16:27

    Když slaninu tak beru ze Slovenska oravskou. mimo to místo zelí / kapusty je děláme se žervem a lučinou případně podobným sýrem . JE TO VÝBORNÉ

  • Maria | 14. 2. 2012 11:33

    Ano to jsou spiše noky,halušky jsou se syrovych brambor přidanim uvařenych.Noky dělam jsou vyborne

  • Tereza T
    Tereza T | 3. 3. 2011 16:09

    Opraveno, díky.

  • Tamara | 2. 3. 2011 14:25

    Fakt jste to kuchařinyk dělaly podle tohoto receptu??? Tak mi prosím prozraďte, kolik mouky znamená zde uvedená míra - 0 litrů ;-)

  • Tereza J. | 4. 12. 2007 13:42

    Ale halušky s kapustou sú lepšie, vyskúšajte. Len tú anglickú slaninu by som vymenila za obyčajnú. Anglická sa málo vytopí. Ale známku 4 si ten recept určite nezaslúži.

  • Martina | 3. 12. 2007 20:06

    Taky si myslím, že tohle nejsou halušky, ale spíš noky.Ale nemusí to být špatné, určitě vyzkouším.

  • Petra Fojtíková | 2. 10. 2007 14:23

    Ty "halušky" podle tohoto receptu, paní Věro,jsou absolutní parodie. Nikdy se tvarově nemohou absolutně povést. Vyzkoušela jsem to takhle jednou a pak jsem se naštvala a udělala normální šulánky (těsto jako na šišky s mákem).

  • Danka Snášelová | 22. 7. 2007 22:04

    Souhlasím s Terezkou. Tohle nejsou halušky. Pravé halušky jsou ze syrových brambor. Je to stejné, jako kdyby někdo všem uzeným sýrům říkal oštiepok. Tohle jsou spíše noky, ale k haluškám mají velice daleko. Název receptu je nešťastný.

  • Jarka Vlčekova | 21. 7. 2007 17:31

    Dobrý den vyskúšala som tento recept velmi ma zaujal tak som ho skúsila musím len chválit.Je to vinikajúce hned na prvý krát sa mi podaril a chlapcom velmi chutnal.Chcem touto cestou podakovat paní Vierke výborny recept dakujem za spestrenie jedálničku Jarka

  • M J | 15. 3. 2007 10:52

    Já to dělám takhle: udělám si halušky dle tohoto receptu, protlačím je sítem.. pak si nakrájím cibulku...přidám k ní slaninu nebo jinou uzeninu... mírněji/více (jak to máte rádi) orestuju, nastrouhám nivu..přidám zakysanou smetanu (dle množství), doleju kapkou mlíka kvůli rozředění... halušky promíchám s cibulkou a tou uzeninou...dám na talíř.. přeliju tou nivovou omáčkou (nivou nešetříme) a nakonec dám na talíř kysané zelí. Mňamka a dá se to dělat i ve velkém.

  • Alena Rippelová | 9. 3. 2007 13:15

    Tento pokrm dělávám častěji protože nám mooooc chtná.Většinou na mě nic nezbyde.

  • Jana H. | 10. 2. 2007 13:43

    Paní Štroblová, dnes je vařila tyto halušky. Těsto dělám jiné, ale to nevadí,kysané zelí musí být a ta anglická nebo uzený bůček je to prostě mňamka. Jen u nás musí být ještě cibule na posypání na talíři a musí jí být hodně. Když ji loupám tak brečím, ale když ona ta potvora se sesmaží. Jinak jsem udělala fotku, tak ji posílám. Mějte se fajn. Jana H.

  • Tereza Jarčušková | 8. 2. 2007 06:58

    Halušky sú halušky, to je pravda. Chuť fliačkov je úplne iná. Ale pravdaže robia sa aj fliačky s kapustou. Lenže ani vyššie popísaný recept nie sú pravé halušky. Aj na halušky s kapustou sa používa cesto ako na halušky s bryndzou, teda zo surových zemiakov. Rovnako ako na halušky s tvarohom alebo s hlávkovou kapustou. Vyššie popísané cesto sa používa na halušky s vajíčkom.

  • Máří | 7. 2. 2007 17:00

    Halušky jsou halušky. Já je dělám hubenější - na 1/4 l tekutiny (mléko, voda) 1 vejce, sůl a mouky kolik je třeba, aby prolezly sítem na halušky. Prášek nedávám. Zelí dávám syrové domácí kysané, omastím cibulkou osmaženou na anglické slanině.

  • Hana Rožníčková | 7. 2. 2007 16:27

    Pájo, to jen hóódně vzdáleně chuťově podobné. Halušky mají jinou chuť než těstoviny. Když už, tak je to podobné chlupatým knedlíkům.

  • Pája | 7. 2. 2007 14:46

    U nás doma se místo halušek jednoduše udělají těstoviny-kolínka či vrtule. Chuťově je to podobné, ale hlavně je to rychlé a velmi snadné;)

  • Sc. | 24. 1. 2007 14:24

    Hanko, nic proti tomu, jenom jsem nabídla alternativu, která chutná nám. Jednou jsem omylem koupila zelí červené (opravdu nevím, kam jsem koukala :-)) a taky to nebylo špatné.

  • Hana Rožníčková | 24. 1. 2007 13:10

    Sc. dělám halušky dost často, ale kvůli rodině zelí přislazuji. Na ně je to moc kyselé. Takže kupuji zelí ve sklenici. V brzké době je chci zkusit z červeného zelí.

  • Sc. | 24. 1. 2007 12:59

    Zkuste místo anglické slaniny libovější bůček a zelí přidějte syrové bez šťávy.

  • Alexx M. | 2. 8. 2006 11:57

    Není tam nějak málo mouky? A pro kolik je to lidí?

  • Věra | 28. 7. 2005 14:40

    Myslím, že to bude chutově méně výrazné, ale pokud bude hlad tak se to sní. Pokud to zkusíte napište jak Vám chutnalo

  • Veronika R. | 28. 7. 2005 14:20

    Myslíte, že by se hodilo i červené zelí? Mám ho radši, ale nejsem si jistá, zda to nebude chuťově moc výrazné. Díky

  • Hanka | 3. 6. 2005 21:37

    Jednoduché, rychlé, chutné. Co dodat.

  • Dáša | 16. 11. 2004 12:01

    Tak se povedlo ňam... Je to dost žravé pozor na linii

  • Dáša | 15. 11. 2004 15:03

    To se mi líbí, snad to zvládnu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Oběd Večeře Vaření Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Kysané zelí Mléko Mletý kmín Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Tikka masala

Tikka masala

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

132
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
58
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
28
Tvarohové knedlíky s jahodami
Tvarohové knedlíky s…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Marek Ztracený na startu své ZPÁTKY TOUR: Pro fanoušky se hádal a riskoval život!

Marek Ztracený na startu své ZPÁTKY TOUR: Pro fanoušky se hádal a riskoval život!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

Další doporučené recepty:

Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halwa Paneton
Halwa Paneton
Hamandeggs
Hamandeggs
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact