• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím II.
Napište svůj komentář k receptu

Halušky se zelím II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky se zelím II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • mletý kmín
    • 1
      lžíce sádlo
    • 200
      g anglická slanina
  • Těsto na halušky
    • 1
      hrnek polohrubá mouka 1/4 litrový
    • 0,50
      hrnek mléko
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou a asi 15 minut zvolna dusíme za občasného promíchávání. Dochutíme kmínem a dle chuti dosolíme.
2
Mezitím připravíme těsto na halušky. Mouku, lžičku prášku do pečiva, sůl, celá vejce a mléko zpracujeme v středně husté těsto. Pokud je příliš husté přidáme mléko. (V případě nouze můžeme použít místo mléka vodu). Těsto protlačíme přes síto na halušky do osolené vroucí vody a necháme asi 8-10 minut provařit. Jemně promícháváme vařečkou.
3
Když halušky vyplavou na povrch, tak je scedíme a lehce promícháme s připraveným zelím. Tyto halušky můžeme také promíchat s houbami podušenými na cibulce ochucené kmínem pepřem a solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky s kysaným zelím

Halušky s kysaným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ilona | 24. 1. 2016 11:16

    Šlichta, můžu vše vyhodit.

  • VOJTA | 11. 1. 2014 19:11

    Vysoký špek je lepší pozor neprudko ho osmahnout ale pozvolna jako kluk jsem se to učil od mamky.

  • tibor | 3. 12. 2012 11:40

    nejlepsi jsou halusky s bryndzou zeli bych vynechal jenom smetana ,bryndza a opecena slanina to zeli tam dela zmatek

  • luboš | 21. 9. 2012 16:27

    Když slaninu tak beru ze Slovenska oravskou. mimo to místo zelí / kapusty je děláme se žervem a lučinou případně podobným sýrem . JE TO VÝBORNÉ

  • Maria | 14. 2. 2012 11:33

    Ano to jsou spiše noky,halušky jsou se syrovych brambor přidanim uvařenych.Noky dělam jsou vyborne

  • Tereza T
    Tereza T | 3. 3. 2011 16:09

    Opraveno, díky.

  • Tamara | 2. 3. 2011 14:25

    Fakt jste to kuchařinyk dělaly podle tohoto receptu??? Tak mi prosím prozraďte, kolik mouky znamená zde uvedená míra - 0 litrů ;-)

  • Tereza J. | 4. 12. 2007 13:42

    Ale halušky s kapustou sú lepšie, vyskúšajte. Len tú anglickú slaninu by som vymenila za obyčajnú. Anglická sa málo vytopí. Ale známku 4 si ten recept určite nezaslúži.

  • Martina | 3. 12. 2007 20:06

    Taky si myslím, že tohle nejsou halušky, ale spíš noky.Ale nemusí to být špatné, určitě vyzkouším.

  • Petra Fojtíková | 2. 10. 2007 14:23

    Ty "halušky" podle tohoto receptu, paní Věro,jsou absolutní parodie. Nikdy se tvarově nemohou absolutně povést. Vyzkoušela jsem to takhle jednou a pak jsem se naštvala a udělala normální šulánky (těsto jako na šišky s mákem).

  • Danka Snášelová | 22. 7. 2007 22:04

    Souhlasím s Terezkou. Tohle nejsou halušky. Pravé halušky jsou ze syrových brambor. Je to stejné, jako kdyby někdo všem uzeným sýrům říkal oštiepok. Tohle jsou spíše noky, ale k haluškám mají velice daleko. Název receptu je nešťastný.

  • Jarka Vlčekova | 21. 7. 2007 17:31

    Dobrý den vyskúšala som tento recept velmi ma zaujal tak som ho skúsila musím len chválit.Je to vinikajúce hned na prvý krát sa mi podaril a chlapcom velmi chutnal.Chcem touto cestou podakovat paní Vierke výborny recept dakujem za spestrenie jedálničku Jarka

  • M J | 15. 3. 2007 10:52

    Já to dělám takhle: udělám si halušky dle tohoto receptu, protlačím je sítem.. pak si nakrájím cibulku...přidám k ní slaninu nebo jinou uzeninu... mírněji/více (jak to máte rádi) orestuju, nastrouhám nivu..přidám zakysanou smetanu (dle množství), doleju kapkou mlíka kvůli rozředění... halušky promíchám s cibulkou a tou uzeninou...dám na talíř.. přeliju tou nivovou omáčkou (nivou nešetříme) a nakonec dám na talíř kysané zelí. Mňamka a dá se to dělat i ve velkém.

  • Alena Rippelová | 9. 3. 2007 13:15

    Tento pokrm dělávám častěji protože nám mooooc chtná.Většinou na mě nic nezbyde.

  • Jana H. | 10. 2. 2007 13:43

    Paní Štroblová, dnes je vařila tyto halušky. Těsto dělám jiné, ale to nevadí,kysané zelí musí být a ta anglická nebo uzený bůček je to prostě mňamka. Jen u nás musí být ještě cibule na posypání na talíři a musí jí být hodně. Když ji loupám tak brečím, ale když ona ta potvora se sesmaží. Jinak jsem udělala fotku, tak ji posílám. Mějte se fajn. Jana H.

  • Tereza Jarčušková | 8. 2. 2007 06:58

    Halušky sú halušky, to je pravda. Chuť fliačkov je úplne iná. Ale pravdaže robia sa aj fliačky s kapustou. Lenže ani vyššie popísaný recept nie sú pravé halušky. Aj na halušky s kapustou sa používa cesto ako na halušky s bryndzou, teda zo surových zemiakov. Rovnako ako na halušky s tvarohom alebo s hlávkovou kapustou. Vyššie popísané cesto sa používa na halušky s vajíčkom.

  • Máří | 7. 2. 2007 17:00

    Halušky jsou halušky. Já je dělám hubenější - na 1/4 l tekutiny (mléko, voda) 1 vejce, sůl a mouky kolik je třeba, aby prolezly sítem na halušky. Prášek nedávám. Zelí dávám syrové domácí kysané, omastím cibulkou osmaženou na anglické slanině.

  • Hana Rožníčková | 7. 2. 2007 16:27

    Pájo, to jen hóódně vzdáleně chuťově podobné. Halušky mají jinou chuť než těstoviny. Když už, tak je to podobné chlupatým knedlíkům.

  • Pája | 7. 2. 2007 14:46

    U nás doma se místo halušek jednoduše udělají těstoviny-kolínka či vrtule. Chuťově je to podobné, ale hlavně je to rychlé a velmi snadné;)

  • Sc. | 24. 1. 2007 14:24

    Hanko, nic proti tomu, jenom jsem nabídla alternativu, která chutná nám. Jednou jsem omylem koupila zelí červené (opravdu nevím, kam jsem koukala :-)) a taky to nebylo špatné.

  • Hana Rožníčková | 24. 1. 2007 13:10

    Sc. dělám halušky dost často, ale kvůli rodině zelí přislazuji. Na ně je to moc kyselé. Takže kupuji zelí ve sklenici. V brzké době je chci zkusit z červeného zelí.

  • Sc. | 24. 1. 2007 12:59

    Zkuste místo anglické slaniny libovější bůček a zelí přidějte syrové bez šťávy.

  • Alexx M. | 2. 8. 2006 11:57

    Není tam nějak málo mouky? A pro kolik je to lidí?

  • Věra | 28. 7. 2005 14:40

    Myslím, že to bude chutově méně výrazné, ale pokud bude hlad tak se to sní. Pokud to zkusíte napište jak Vám chutnalo

  • Veronika R. | 28. 7. 2005 14:20

    Myslíte, že by se hodilo i červené zelí? Mám ho radši, ale nejsem si jistá, zda to nebude chuťově moc výrazné. Díky

  • Hanka | 3. 6. 2005 21:37

    Jednoduché, rychlé, chutné. Co dodat.

  • Dáša | 16. 11. 2004 12:01

    Tak se povedlo ňam... Je to dost žravé pozor na linii

  • Dáša | 15. 11. 2004 15:03

    To se mi líbí, snad to zvládnu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Oběd Večeře Vaření Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Kysané zelí Mléko Mletý kmín Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Maková bábovka

Maková bábovka

Skotská vejce

Skotská vejce

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Mufínky

Mufínky

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

439
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
61
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
43
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
22
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
20
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Partner nemocné Markéty Konvičkové: Kvůli svatbě dostal nůž na krk!

Partner nemocné Markéty Konvičkové: Kvůli svatbě dostal nůž na krk!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halwa Paneton
Halwa Paneton
Hamandeggs
Hamandeggs
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact