• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím a vařeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Halušky se zelím a vařeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky se zelím a vařeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • halušky Bramborové
    • 1
      kg kysané zelí
    • 0,75
      kg uzený bok Libový
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

1
Halušky připravíme z brambor, hladké mouky, vejce, soli. Těsto nesmí být husté, aby šlo dobře protlačit děrovaným sítem na halušky vaříme asi 3-5 min. Halušek by mělo být asi 1-1,5 kg. Zelí propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a společně s bůčkem, rozděleným na menší kousky vaříme do změknutí. Cibuli nakrájíme na drobno, na sádle osmažíme do růžova, přidáme uvařený a na kostičky nakrájený bok, mirně orestujeme a smícháme s haluškami a zelím.
2
Lze dochutit trochou vegety nebo přisolit, vše podle chuti. Jsou i tací, kteří toto vše krátce zapečou v horké troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem

Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem

Halušky se zelím

Halušky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vítek | 12. 10. 2012 12:52

    Čtu to pozdě,ale souhlasím,že Vegeta a podobné umělé příchutě do jídla nepatří.Plně se ztotožňuji s Lenkou. :-D

  • Lenka | 21. 2. 2012 16:03

    Vegeta ? To je barbarství - neumíte se obejít bez těchto glutamatových šidítek po kterých chutná všechno stejně ? Pak jsta velice špatná kuchařka. :-D

  • Kateřina | 22. 3. 2011 11:28

    Vy mi děláte chutě! A to chci hubnout do plavek :-S !

  • Mira | 9. 3. 2011 15:10

    Já dávám místo bůčku uzená žebra a potom ana talíři poleji usmaženou cibulkou s anglickou slaninou.Velmi doporučuji

  • J.Tereza | 5. 2. 2011 09:55

    Kapusta sa v prvom rade nepreplachuje, minerály a vitamíny sú dôležité pre nás, nie pre kanál. A rozhodne sa nevarí, ale dusí, podusená sa zmieša s haluškami. Zápražku ( jíšku ) určite nie, toto nie je prívarok, ale halušky s kapustou.

  • sofka
    sofka | 5. 2. 2011 00:33

    Z povařeného zelí slít vodu , přidat jíšku z brambory a dochutit ,sůl,mletý pepř a vegeta i troška drceného kmínu a nemá to chybu. :-)

  • Renata | 15. 11. 2007 11:58

    No nevím, zelí jsem povařila a musím říct, že mi ani trochu nechutnalo :(. Ale halušky byly dobré.

  • Lenka | 1. 2. 2007 09:46

    Tento recept je opravdu výborný. Dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Halušky Kysané zelí Sádlo Sůl Uzený bok
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Cuketový dort

Cuketový dort

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
45
Sýrové kuličky
Sýrové kuličky
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
21
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím II.
Halušky se zelím II.
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halwa Paneton
Halwa Paneton
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím a vařeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact