• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím a vařeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Halušky se zelím a vařeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky se zelím a vařeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • halušky Bramborové
    • 1
      kg kysané zelí
    • 0,75
      kg uzený bok Libový
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

1
Halušky připravíme z brambor, hladké mouky, vejce, soli. Těsto nesmí být husté, aby šlo dobře protlačit děrovaným sítem na halušky vaříme asi 3-5 min. Halušek by mělo být asi 1-1,5 kg. Zelí propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a společně s bůčkem, rozděleným na menší kousky vaříme do změknutí. Cibuli nakrájíme na drobno, na sádle osmažíme do růžova, přidáme uvařený a na kostičky nakrájený bok, mirně orestujeme a smícháme s haluškami a zelím.
2
Lze dochutit trochou vegety nebo přisolit, vše podle chuti. Jsou i tací, kteří toto vše krátce zapečou v horké troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem

Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem

Halušky se zelím

Halušky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vítek | 12. 10. 2012 12:52

    Čtu to pozdě,ale souhlasím,že Vegeta a podobné umělé příchutě do jídla nepatří.Plně se ztotožňuji s Lenkou. :-D

  • Lenka | 21. 2. 2012 16:03

    Vegeta ? To je barbarství - neumíte se obejít bez těchto glutamatových šidítek po kterých chutná všechno stejně ? Pak jsta velice špatná kuchařka. :-D

  • Kateřina | 22. 3. 2011 11:28

    Vy mi děláte chutě! A to chci hubnout do plavek :-S !

  • Mira | 9. 3. 2011 15:10

    Já dávám místo bůčku uzená žebra a potom ana talíři poleji usmaženou cibulkou s anglickou slaninou.Velmi doporučuji

  • J.Tereza | 5. 2. 2011 09:55

    Kapusta sa v prvom rade nepreplachuje, minerály a vitamíny sú dôležité pre nás, nie pre kanál. A rozhodne sa nevarí, ale dusí, podusená sa zmieša s haluškami. Zápražku ( jíšku ) určite nie, toto nie je prívarok, ale halušky s kapustou.

  • sofka
    sofka | 5. 2. 2011 00:33

    Z povařeného zelí slít vodu , přidat jíšku z brambory a dochutit ,sůl,mletý pepř a vegeta i troška drceného kmínu a nemá to chybu. :-)

  • Renata | 15. 11. 2007 11:58

    No nevím, zelí jsem povařila a musím říct, že mi ani trochu nechutnalo :(. Ale halušky byly dobré.

  • Lenka | 1. 2. 2007 09:46

    Tento recept je opravdu výborný. Dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Halušky Kysané zelí Sádlo Sůl Uzený bok
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Domácí veka

Domácí veka

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Květáková polévka s mrkví  II.

Květáková polévka s mrkví II.

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

60
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
38
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…
38
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím II.
Halušky se zelím II.
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halwa Paneton
Halwa Paneton
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím a vařeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact