• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím a slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Halušky se zelím a slaninou

autor: Elisa212
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 96
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a slaninou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Halušky patří mezi tradiční slovenské pokrmy, které se těší velké oblibě i v Česku. Jedná se o noky z bramborového těsta, které se připravují na nejrůznější způsoby - nejčastěji buď s brynzou, nebo právě s kysaným zelím.

Halušky

Suroviny

3 porce
  • těsto na halušky
    • 5
      ks brambory
    • 1
      ks vejce
    • polohrubá mouka
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      balíček kysané zelí

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle (ideálně na vyčnívajících bodcích struhadla).

RADA: Jak rychle oloupat brambory?

2
Poté slijeme vodu z nastrouhaných brambor.
3
Do mísy k bramborám rozklepneme vajíčko, smícháme a zahustíme moukou (do doby, kdy vznikne hmota, nikoliv kaše).

RADA: Jak skladovat vejce?

4
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi.
5
Zelí pokrájíme a dáme dusit do hrnce (cca 20 minut).

RADA: Jak nakrájet zelí?

6
Do hrnce na plotnu dáme vařit vodu, kterou dostatečně osolíme.
7
Přes haluškovač (síto na halušky) protlačíme těsto do vařící se vody - pokud nemáte síto, vykrajujte halušky lžící.

RADA: Jak správně připravit halušky?

8
Halušky jsou hotové pokud plavou, pak je scedíme.
9
Do hotových halušek přimícháme zelí a slaninu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brynzové halušky

Zapečené brynzové halušky

Babiččiny halušky

Babiččiny halušky

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • terezka | 17. 12. 2015 14:20

    levné, chutné, jednoduché.. a s těsta na halušky z prášku kde se přidá jen voda...i rychlé.... 8-)

  • Andy | 15. 12. 2015 14:24

    vyzkousim

  • Nikol | 2. 9. 2015 14:26

    Prostě mňamka. <3 :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Noky
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Vaření Dietní Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Kysané zelí Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Domácí paštika

Domácí paštika

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

26
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
22
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
21
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
19
Čočkové ragú
Čočkové ragú
19
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Halušky se špenátem
Halušky se špenátem
Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky se zelím II.
Halušky se zelím II.
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím a slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact