• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Halušky se zelím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • sůl
    • sádlo
    • vejce
    • hrubá mouka
    • pepř mletý
    • hlávkové zelí
    • uzený špek

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na malé kostičky a v mixéru je umixujeme. Směs nalijeme do mísy. Přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Sypeme hrubou mouku, až vznikne tužší těsto.
2
Hlávkové zelí nastrouháme na hrubém struhadle a na sádle usmažíme.
3
Do velkého hrnce dáme vařit vodu a když se začne vařit, přes síto s velkými dírami (tzv.trdlo) lžící vymačkáváme noky do vroucí vody.
4
Když je uvařeno propláchneme noky vlažnou vodou. Nasypeme na ně usmažené zelí. Špek nakrájíme na kostičky a usmažíme na sádle. Toto pak poléváme na připravené halušky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky s kysaným zelím

Halušky s kysaným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eva nováková | 10. 4. 2016 23:06

    míša má naprostou pravdu

  • eva nováková | 10. 4. 2016 23:01

    Míša má naorostou oravdu

  • Míša | 11. 9. 2014 11:06

    Tohle je humus a ne halusky... Brambory strouhame, nasolime, aby se odkapala prebytecna voda, pouzivame hladkou mouku a trochu polohrube, aby halusky byly mekke uvnitr a tvrdsi na povrchu. Vejce se nedava, to jen do bramboroveho knedliku... Ale nejvetsi humus je to hlavkove zeli. Na halusky se dava karamelizovane kysele zeli, bez vody, dusene ve vlastni stave restovane na trosce sadla a karamelu...

  • Natálka | 27. 4. 2013 07:55

    Moc dobrý <3 <3 <3 <3

  • Martina | 1. 12. 2012 17:51

    Meli jame dnes k obedu. Brambory jsem strouhala a mouku jsem dala polohrubou. Nemam sito, tak jsem halusky hazela do vody nozem z prkenka. Na vrch jsem dala pecene veprove maso co mam zavarene. Me to chutnalo moc, detem docela taky a myslim, ze muz si posmakne k veceri.

  • Danka | 25. 3. 2011 07:02

    Brambory nemixuju,ale strouhám,aby se dala vyždímat přebytečná voda.

  • adam | 29. 1. 2011 10:04

    je to vynikajcí <3 <3 <3 <3

  • yvouch | 22. 10. 2010 09:04

    Xhtěla jsem napsat vynikající :-))

  • yvouch | 22. 10. 2010 09:02

    Dělala jsem s polohrubou moukou podle rady souseda (je Slovák) a byly vinikající!! :-)

  • njn | 29. 10. 2007 16:11

    no jo no halusenkyjsou vyborny

  • adela o'leary | 28. 6. 2007 19:51

    vyborny!

  • M J | 9. 5. 2007 16:17

    Já dělal halušky z hladké mouky, ale přišli mi rozvařené, nikdy se nepovedly, z polohrubé byly nejlepší. Jinak když spěchám, tak oupím br. těsto v prášku, smíchám ho s hrubou nebo polohrubou moukou a je to chuťovka.

  • Andra | 20. 2. 2007 12:03

    U nás robí bryndzové halušky môj manžel podľa receptu jeho rodičov, ktorí pochádzajú priamo z Liptova. Do halušiek dáva hrubú múku a sú vynikajúce.

  • Martin | 20. 2. 2007 10:45

    Když se kouknete na recept Brynzové halušky tak tam je hladká mouka.Já si myslim že tam patří takéhladká a ne hrubá.

  • Eva | 5. 12. 2006 08:09

    Základom slovenských halušiek je ale hladká múka a nie hrubá. Neviem si ani predstaviť ako s tej hrubej múky možu chutiť, no rozhodne doporučujem variť z hladkej múky. Najlepšie je použiť kyslú naloženú kapustu

  • Tereza Sokolova | 10. 11. 2006 21:08

    Já mám halušky moc ráda, přítel je slovák, takže má výsadní právo vařit je on. Dělá me je též se zelím nebo s taveným sýrem.

  • Mirka G. | 21. 10. 2006 21:36

    Ja ich tiež robievam s kyslou kapustou, ale ju nedusím, ale dávam surovú. Keďže ju nakladám preloženú kolieskami cvikly, tak je krásne červená a aj jedlo je veľmi pekné. Nehovoriac o tom, aké je chutné, preliate rozškvarenou slaninkou. Ja zemiaky tiež mixujem, je to oveľa rýchlejšie, zemiaky ostávajú biele, neoxidujú.Túto variantu s hlávkovou kapustou vyskúšam tiež, určite to bude dobré.

  • Tereza Jarčušková | 27. 10. 2005 07:04

    Sú to klasické strapačky, len zemiaky nemixujte, ale strúhajte na drobnom strúhadle. A skúste variantu s hrubým tvarohom a rozpraženou slaninou alebo s na cibuľke podusenou na jemno nastrúhanou hlávkovou kapustou ( zelím ) a opäť slaninkou. Na slanine nešetrite . A dávam vám 1, pretože nič lepšie ako strapačky na Slovensku nenájdete. Aj keď najznámejšia je varianta s bryndzou.

  • Barbara | 26. 10. 2005 17:55

    Brambory se dávají syrové.

  • Pavla | 28. 9. 2005 18:52

    Taky by mne zajímalo,jestli mají být brambory předem uvařeny ve slupce nebo jak.

  • Jiri Pekhart | 8. 7. 2005 07:56

    Dal jsem Vám "pětku" a přiznávám se, že to bylo aniž jsem hotový pokrm ochutnal. Nenechte se tím odradit od Vašich kulinářských aktivit, je to prostě tím, že jsem zatím kuchařský analfabet a prostě podle Vašeho popisu nevytuším, zda brambory mají být vařené, či ne... Ale jinak díky za popis, metoda pokus-omyl mi snad napoví. J.

  • Jana | 22. 2. 2005 18:39

    Výborné jsou z kysaným zelím(i s vodou),které se podusí na směsi osmažené cibulky (hodně do tmava) a slaniny.

  • Marie Šimková | 18. 6. 2004 09:02

    Ze Slovenska pochází tradiční varianta s bryndzou a opečeným špíčkem - bryndza se rozmíchá s trochou bílého jogurtu a touto směsí se čerstvě uvařené halušky prolijí. Pro velké milovníky bryndzy však doporučuji nic neředit a "kydnout" si kus sýra přímo na halušky!

  • Renata Heinzova | 18. 3. 2004 00:57

    Vyborne jsou i kyselym zelim. Po uvareni se halusky smichaji s povarenym kyselym zelim, preliji se usmazenym spekem a jako chutovka se na jednotlive porce polozi kousky tvaruzku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Noky
Pokrmy Z brambor Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hlávkové zelí Hrubá mouka Pepř mletý Sádlo Sůl Uzený špek Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

160
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
133
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
129
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
113
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
99
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
AHA.cz Emotivní zpověď Kate a Williama: Cesty se rozešly

Emotivní zpověď Kate a Williama: Cesty se rozešly

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 1. 7. 2025: Na koho čekají překážky a kdo by si měl dát pozor na impulzivní nákupy?

Denní horoskop na úterý 1. 7. 2025: Na koho čekají překážky a kdo by si měl dát pozor na impulzivní nákupy?

Ženy.cz Dovolená bez stresu? Vykašlete se na e-maily a fotky sdílejte až po návratu

Dovolená bez stresu? Vykašlete se na e-maily a fotky sdílejte až po návratu

Blesk.cz Dcera Mileny Dvorské (†69) Lucie vede sektu místo Parsifala: Manželství zkrachovalo!

Dcera Mileny Dvorské (†69) Lucie vede sektu místo Parsifala: Manželství zkrachovalo!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Další doporučené recepty:

Halušky s tvarohem
Halušky s tvarohem
Halušky se špenátem
Halušky se špenátem
Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky se zelím II.
Halušky se zelím II.
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact