Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou. Do vroucí osolené vody hážeme halušky přes speciální cedník (nebo přes struhadlo s velkými otvory). Opatrně jednou promícháme. Když halušky vyplavou na povrch, scedíme je. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme s lžící oleje, přidáme rozdrobený tvaroh, halušky a promícháme. Pokud máme pažitku, můžeme posypat sekanou pažitkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
David
|18. 12. 2012 20:09
Moc dobrýý :D :D ale lespi je s brindzou ;)
Tereza J.
|23. 6. 2008 21:05
Janka, nechaj diétu diétou a daj si:))) Tvaroh je zdravý a slaninu si nevšímaj:)))
Jana Remková
|23. 6. 2008 20:59
Hmm,Terezko,tys tomu dala s tou fotografií,je večer,v ledničce mám tvaroh i sýr dokonce i špek,no,to bude zase dieta.Budu se snažit to nechat na zítra,ale nevím,nevím....
Danka Snášelová
|23. 6. 2008 17:35
Halušky se smetanovým sýrem jsou vynikající.Ještě do horkých halušek zamíchám smetanový sýr, který se teplem rozpustí. Pak do nich zamíchám hustou zakysanou smetanu a rozškvařenou slaninku. Je to velká bašta.
Tereza J.
|21. 6. 2008 20:08
Samozrejme, Slováci jedia halušky s čímkoľvek a akokoľvek. So syrom robia detičkám aj v školskej jedžlni, je to lacnejšie ako bryndza:)))
Ladislav Dorazin
|21. 6. 2008 17:35
Terezko a zkoušeli jste někdy se sýrem? Samozřejmě,s brynzou určitě,to je super jídlo,ale se sýrem?Pokud ne,vyzkoušejte!!
Simča Sládková
|21. 6. 2008 13:05
Tak Jaruško, dnes jsem to ozkoušela (mluvili jsme o tom, že nevím, co se starými bramborami) a toto bylo to pravé. Měla jsem domácí tvaroh, ale jen trochu, tak jsem přistrouhala kousek sirene (balkánského sýra) a smíchala. Nahoru dala rozškvařené kostičky anglické a bylo to jedinečné. K tomu jsem udělala salát a byl perfektní oběd :-).