• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Halušky s kysaným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Halušky s kysaným zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 68
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím
4fotografie
Nahrát fotku
 

Halušky

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g brambory
    • sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 400
      g kysané zelí
    • 200
      g uzená slanina

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme s lžící oleje, přidáme kysané zelí, osolíme (můžeme i jemně opepřit) a podusíme 10-15 minut.
2
Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou.
3
Do vroucí osolené vody hážeme halušky přes speciální cedník (nebo přes struhadlo s velkými otvory).
4
Opatrně jednou promícháme.
5
Když halušky vyplavou na povrch, scedíme je.
6
Halušky promícháme se zelím a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená treska s kysaným zelím

Zapečená treska s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338209) | 29. 7. 2023 11:31

    Dělala jsem poprvé….a luxusní…pro jistotu jsem udělala dvě dávky :)

  • Hana | 12. 11. 2015 09:52

    Jsou výborné také doporučuji dělat ze dvou dávek. 8-)

  • silvik T.
    silvik T. | 11. 2. 2015 11:30

    Výborné,dělávam často :-P

  • rude | 28. 1. 2015 22:06

    Lepší halušky sem snad ani nejdel .... doporučuji výborne lepší jak od babiny pochutnala si celá partie

  • rude | 28. 1. 2015 21:59

    výbrné mohu jen doporučit poprve co sem si dělal sám halušky .... doporučuji vyzkoušet

  • Marta B. | 12. 1. 2015 19:22

    Výborné !Taky dopuručuji dělat ze dvou dávek...tento recept je tak na tři porce :-)

  • Marta B. | 12. 1. 2015 19:21

    Výborné !Taky dopuručuji dělat ze dvou dávek...tento recept je tak na tři porce :-)

  • VOJTA. | 16. 11. 2014 14:01

    sázet halušky na prkínku je praví postup i vzručnost zvládám to v pohodě a jsem muž.

  • VOJTA. | 16. 11. 2014 14:01

    sázet halušky na prkínku je praví postup i vzručnost zvládám to v pohodě a jsem muž.

  • VOJTA. | 16. 11. 2014 13:50

    souhlasím s tebou Terezko pokud kdo umí sázet halušky na prknu tak jsou ti halušky kvalitní a pravé Slovenské.

  • VOJTA. | 16. 11. 2014 13:44

    můžete tam přidat 1 vajíčko kdo nechce nemusí.

  • VOJTA. | 16. 11. 2014 13:36

    Dělám si je na střídačku se zelím,s bryndzou,tvarohem z polotovaru to není ono pokud si chceš pochutnat tak jedíně podle pravého receptu sázet je s prkénka chce to ale dobrou zručnost brambory se předem nevaří syrové se nakrouhají může se tam dát 1 vajíčko a zahustí se moukou polohrubou nesmí být ale řídké těsto jinak se vám to rozvaří přidejte mouky a dohustit těsto nasázíte ho do vřelé vody jak vyplavou napovrch cedníkem je trochu odkapeme a dáme do větší misky přikryjeme pokličkou posledních 8 minut tam přidám ještě na kostečky pokrájené brambory aby se nerozvařily tvaroh nebo bryndzu si předem dám do misky s 12 procentní šlehačky zamíchám to pořádně a zaliju to do halušek a zamíchám, zvlášť na pánvičce si už předem usmažíš nejlepší je domácí slanina do zlatova pozor nepřipálit přidáš ji do halušek a znovu promícháš dobře se polykají když jsou řidší přidám tam ještě 1dcl smetany 12 procentní zapíjím je s mlíkem kdo má rád pivečko tak ano a dobrou chuť. :-P

  • allena89
    allena89 | 29. 9. 2014 20:52

    Výborné, doporučuji dělat ze dvou dávek.

  • KaRa | 8. 4. 2014 19:12

    NAPROSTO LUXUSNÍ!!! Než stihly vystydnout, zmizely z mísy :-S . Vařečkou...takhle to máme nejradši :-)) Díky, určitě zopakuji...

  • evesim | 12. 1. 2014 08:45

    moc dobré a jednoduché,dnes si na tom pochutnáme

  • VOJTA | 11. 1. 2014 19:45

    vejce může být je to vydatnější ale nemusí záleží to na vás.

  • VOJTA | 11. 1. 2014 19:40

    žádní cedník pravé halušky se rychle krájí drobné do vřící vody a těsto se dělá ze syrových brambor se nakrouhají přidá se polohrubá mouka 1 vejce dobře promíchá těsto musí bít dosti husté pokud bude řidší tak se vám halušky rozvaří to píši ze zkušenosti začátečnikům přes ten cedník to nejsou halušky ale noky rád bych vám to předvedl pro mne je to už maličkost když jsem se to naučil od maminky na Slovensku .

  • martin | 25. 6. 2013 18:06

    moc dodre,ale malo :-P

  • xjaja | 11. 4. 2013 18:18

    a tohle množství je zhruba pro kolik jedlíků :-)

  • M. | 5. 4. 2013 17:10

    Výborné :-) jen jsem tam dala o hodně víc mouky. Ale jinak perfektní ;-)

  • Ookami | 6. 1. 2013 17:32

    Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.

  • Ookami | 6. 1. 2013 17:32

    Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.

  • Ookami | 6. 1. 2013 17:32

    Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.

  • Ookami | 6. 1. 2013 17:32

    Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.

  • J. Tereza | 28. 9. 2012 20:58

    Ale strúhadlo s veľkými slzičkami asi máte, tak ho použite :-) Sádtať z doštičky chce rýchlosť, chce to prax :-)

  • kykiryki | 28. 9. 2012 00:07

    Taky se může dát těsto na prkýnko a nožem vždycky trošku seškrábnout do vařící vody - co haluška, to originál, ale je to rychlé a dělá se to tak odnepaměti.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 27. 9. 2012 21:04

    Nemám speciální cedník a struhadlo jen takové to čtyřstrané,zato máme obrovskou chuť na halušky ,poradíte ?Leda koupit hotové,asi :-\

  • J.Tereza | 23. 9. 2012 19:39

    Ďakujem za odpoveď :-)

  • J.Tereza | 23. 9. 2012 19:38

    Na halušky sa zemiaky strúhajú zásadne surové , nemáte tam napísané, že ich treba uvariť :-)

  • haolza | 22. 9. 2012 13:57

    Pro Xzar, nejsem autor receptu,ale brambory se nevaří zcela určitě...

  • Xzar | 22. 9. 2012 13:04

    Předpokládám, že brambory se před strounáhím uvaří ve slupce,že?

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 20. 10. 2011 09:28

    nechybí :) ja je delam bez vajicka normalne

  • milucka | 19. 10. 2011 16:29

    myslim,ze v receptu chybi vejce?

  • MJG | 11. 2. 2011 11:35

    Ja kupuji mrazene halusky v Kauflandu, vecere za 15min. hotova, fakt skvele. <:-)

  • janatka | 24. 11. 2010 08:37

    :-[ To máme rádi ,jen pro manžela k tomu udělám sekanou. :-!

  • brnoboza | 23. 11. 2010 16:00

    docela dobry <:-)

  • marie nezlakova | 24. 9. 2009 17:05

    Děkuji.Nemělo to chybu!Protože jsem je udělala podle receptu z kila surovin,tak mi zbyly.Zítra je zapeču.

  • Frantiska :) | 11. 4. 2009 19:24

    vybrone :) i s bryndzou

  • Frantiska :) | 11. 4. 2009 19:23

    delala jsem i s brynzou a jsou proste uzasne

  • Tereza J. | 5. 4. 2009 11:09

    Som rada, že vám recept pomohol :))) Ďakujem, pekný deň

  • Lucie F. | 4. 4. 2009 19:43

    Dekuji, dekuji, dekuji! Me nejoblibenejsi jidlo a podle tohoto receptu jsem se je konecne naucila varit.

  • Simča Sládková | 31. 1. 2009 12:49

    Terezko, jsou mňááááááám, právě jsme dojedli, dcera si 2x přidala.... asi pukne :-). Bryndzu jsem nesehnala, byly se zelím sypané kostičkama slaninky...

  • Lusinka | 23. 5. 2007 16:03

    mam rada halušky ale jenom se zelim

  • Anonym | 23. 4. 2007 14:38

    ....Nej jidlo..

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 13:33

    Jaruška, ani ja ich nevarím vždy zo zemiakov, keď nemám čas, zvyknem použiť aj mrazené z Metra.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2007 19:05

    Ano, takhle mám halušky nejradši, ještě je sypu smaženou cibulkou:-). Ale přiznávám, že pro urychlení vařím halušky často z polotovaru. Pak je večeře cobydup:-))

  • Airan | 22. 2. 2007 16:57

    Tak tohle miluji! Jak se zeli, tak s brindzou...uz ted nad tim slintam:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kysané zelí Polohrubá mouka Sůl Uzená slanina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Kapr na černo

Kapr na černo

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

115
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
57
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
48
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Rozdováděná Allwyn party ve Varech: Sexy akrobacie a slavní ve varu!

Rozdováděná Allwyn party ve Varech: Sexy akrobacie a slavní ve varu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Další doporučené recepty:

Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s tvarohem
Halušky s tvarohem
Halušky se špenátem
Halušky se špenátem
  • Recepty.cz
  • Halušky s kysaným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact