Dělala jsem poprvé….a luxusní…pro jistotu jsem udělala dvě dávky
Jsou výborné také doporučuji dělat ze dvou dávek. 8-)
Lepší halušky sem snad ani nejdel .... doporučuji výborne lepší jak od babiny pochutnala si celá partie
výbrné mohu jen doporučit poprve co sem si dělal sám halušky .... doporučuji vyzkoušet
Výborné !Taky dopuručuji dělat ze dvou dávek...tento recept je tak na tři porce :-)
Výborné !Taky dopuručuji dělat ze dvou dávek...tento recept je tak na tři porce :-)
sázet halušky na prkínku je praví postup i vzručnost zvládám to v pohodě a jsem muž.
sázet halušky na prkínku je praví postup i vzručnost zvládám to v pohodě a jsem muž.
souhlasím s tebou Terezko pokud kdo umí sázet halušky na prknu tak jsou ti halušky kvalitní a pravé Slovenské.
můžete tam přidat 1 vajíčko kdo nechce nemusí.
Dělám si je na střídačku se zelím,s bryndzou,tvarohem z polotovaru to není ono pokud si chceš pochutnat tak jedíně podle pravého receptu sázet je s prkénka chce to ale dobrou zručnost brambory se předem nevaří syrové se nakrouhají může se tam dát 1 vajíčko a zahustí se moukou polohrubou nesmí být ale řídké těsto jinak se vám to rozvaří přidejte mouky a dohustit těsto nasázíte ho do vřelé vody jak vyplavou napovrch cedníkem je trochu odkapeme a dáme do větší misky přikryjeme pokličkou posledních 8 minut tam přidám ještě na kostečky pokrájené brambory aby se nerozvařily tvaroh nebo bryndzu si předem dám do misky s 12 procentní šlehačky zamíchám to pořádně a zaliju to do halušek a zamíchám, zvlášť na pánvičce si už předem usmažíš nejlepší je domácí slanina do zlatova pozor nepřipálit přidáš ji do halušek a znovu promícháš dobře se polykají když jsou řidší přidám tam ještě 1dcl smetany 12 procentní zapíjím je s mlíkem kdo má rád pivečko tak ano a dobrou chuť. :-P
NAPROSTO LUXUSNÍ!!! Než stihly vystydnout, zmizely z mísy :-S . Vařečkou...takhle to máme nejradši :-)) Díky, určitě zopakuji...
vejce může být je to vydatnější ale nemusí záleží to na vás.
žádní cedník pravé halušky se rychle krájí drobné do vřící vody a těsto se dělá ze syrových brambor se nakrouhají přidá se polohrubá mouka 1 vejce dobře promíchá těsto musí bít dosti husté pokud bude řidší tak se vám halušky rozvaří to píši ze zkušenosti začátečnikům přes ten cedník to nejsou halušky ale noky rád bych vám to předvedl pro mne je to už maličkost když jsem se to naučil od maminky na Slovensku .
moc dodre,ale malo :-P
a tohle množství je zhruba pro kolik jedlíků :-)
Výborné :-) jen jsem tam dala o hodně víc mouky. Ale jinak perfektní ;-)
Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.
Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.
Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.
Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.
Ale strúhadlo s veľkými slzičkami asi máte, tak ho použite :-) Sádtať z doštičky chce rýchlosť, chce to prax :-)
Taky se může dát těsto na prkýnko a nožem vždycky trošku seškrábnout do vařící vody - co haluška, to originál, ale je to rychlé a dělá se to tak odnepaměti.
Nemám speciální cedník a struhadlo jen takové to čtyřstrané,zato máme obrovskou chuť na halušky ,poradíte ?Leda koupit hotové,asi :-\
Na halušky sa zemiaky strúhajú zásadne surové , nemáte tam napísané, že ich treba uvariť :-)
Ja kupuji mrazene halusky v Kauflandu, vecere za 15min. hotova, fakt skvele. <:-)
docela dobry <:-)
Děkuji.Nemělo to chybu!Protože jsem je udělala podle receptu z kila surovin,tak mi zbyly.Zítra je zapeču.
vybrone i s bryndzou
delala jsem i s brynzou a jsou proste uzasne
Som rada, že vám recept pomohol )) Ďakujem, pekný deň
Dekuji, dekuji, dekuji! Me nejoblibenejsi jidlo a podle tohoto receptu jsem se je konecne naucila varit.
Terezko, jsou mňááááááám, právě jsme dojedli, dcera si 2x přidala.... asi pukne :-). Bryndzu jsem nesehnala, byly se zelím sypané kostičkama slaninky...
mam rada halušky ale jenom se zelim
....Nej jidlo..
Jaruška, ani ja ich nevarím vždy zo zemiakov, keď nemám čas, zvyknem použiť aj mrazené z Metra.
Ano, takhle mám halušky nejradši, ještě je sypu smaženou cibulkou:-). Ale přiznávám, že pro urychlení vařím halušky často z polotovaru. Pak je večeře cobydup:-))
Tak tohle miluji! Jak se zeli, tak s brindzou...uz ted nad tim slintam:-)))