• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Halušky s kysaným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Halušky s kysaným zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 68
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím
4fotografie
Nahrát fotku
 

Halušky

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g brambory
    • sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 400
      g kysané zelí
    • 200
      g uzená slanina

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme s lžící oleje, přidáme kysané zelí, osolíme (můžeme i jemně opepřit) a podusíme 10-15 minut.
2
Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou.
3
Do vroucí osolené vody hážeme halušky přes speciální cedník (nebo přes struhadlo s velkými otvory).
4
Opatrně jednou promícháme.
5
Když halušky vyplavou na povrch, scedíme je.
6
Halušky promícháme se zelím a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená treska s kysaným zelím

Zapečená treska s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338209) | 29. 7. 2023 11:31

    Dělala jsem poprvé….a luxusní…pro jistotu jsem udělala dvě dávky :)

  • Hana | 12. 11. 2015 09:52

    Jsou výborné také doporučuji dělat ze dvou dávek. 8-)

  • silvik T.
    silvik T. | 11. 2. 2015 11:30

    Výborné,dělávam často :-P

  • rude | 28. 1. 2015 22:06

    Lepší halušky sem snad ani nejdel .... doporučuji výborne lepší jak od babiny pochutnala si celá partie

  • rude | 28. 1. 2015 21:59

    výbrné mohu jen doporučit poprve co sem si dělal sám halušky .... doporučuji vyzkoušet

  • Marta B. | 12. 1. 2015 19:22

    Výborné !Taky dopuručuji dělat ze dvou dávek...tento recept je tak na tři porce :-)

  • Marta B. | 12. 1. 2015 19:21

    Výborné !Taky dopuručuji dělat ze dvou dávek...tento recept je tak na tři porce :-)

  • VOJTA. | 16. 11. 2014 14:01

    sázet halušky na prkínku je praví postup i vzručnost zvládám to v pohodě a jsem muž.

  • VOJTA. | 16. 11. 2014 14:01

    sázet halušky na prkínku je praví postup i vzručnost zvládám to v pohodě a jsem muž.

  • VOJTA. | 16. 11. 2014 13:50

    souhlasím s tebou Terezko pokud kdo umí sázet halušky na prknu tak jsou ti halušky kvalitní a pravé Slovenské.

  • VOJTA. | 16. 11. 2014 13:44

    můžete tam přidat 1 vajíčko kdo nechce nemusí.

  • VOJTA. | 16. 11. 2014 13:36

    Dělám si je na střídačku se zelím,s bryndzou,tvarohem z polotovaru to není ono pokud si chceš pochutnat tak jedíně podle pravého receptu sázet je s prkénka chce to ale dobrou zručnost brambory se předem nevaří syrové se nakrouhají může se tam dát 1 vajíčko a zahustí se moukou polohrubou nesmí být ale řídké těsto jinak se vám to rozvaří přidejte mouky a dohustit těsto nasázíte ho do vřelé vody jak vyplavou napovrch cedníkem je trochu odkapeme a dáme do větší misky přikryjeme pokličkou posledních 8 minut tam přidám ještě na kostečky pokrájené brambory aby se nerozvařily tvaroh nebo bryndzu si předem dám do misky s 12 procentní šlehačky zamíchám to pořádně a zaliju to do halušek a zamíchám, zvlášť na pánvičce si už předem usmažíš nejlepší je domácí slanina do zlatova pozor nepřipálit přidáš ji do halušek a znovu promícháš dobře se polykají když jsou řidší přidám tam ještě 1dcl smetany 12 procentní zapíjím je s mlíkem kdo má rád pivečko tak ano a dobrou chuť. :-P

  • allena89
    allena89 | 29. 9. 2014 20:52

    Výborné, doporučuji dělat ze dvou dávek.

  • KaRa | 8. 4. 2014 19:12

    NAPROSTO LUXUSNÍ!!! Než stihly vystydnout, zmizely z mísy :-S . Vařečkou...takhle to máme nejradši :-)) Díky, určitě zopakuji...

  • evesim | 12. 1. 2014 08:45

    moc dobré a jednoduché,dnes si na tom pochutnáme

  • VOJTA | 11. 1. 2014 19:45

    vejce může být je to vydatnější ale nemusí záleží to na vás.

  • VOJTA | 11. 1. 2014 19:40

    žádní cedník pravé halušky se rychle krájí drobné do vřící vody a těsto se dělá ze syrových brambor se nakrouhají přidá se polohrubá mouka 1 vejce dobře promíchá těsto musí bít dosti husté pokud bude řidší tak se vám halušky rozvaří to píši ze zkušenosti začátečnikům přes ten cedník to nejsou halušky ale noky rád bych vám to předvedl pro mne je to už maličkost když jsem se to naučil od maminky na Slovensku .

  • martin | 25. 6. 2013 18:06

    moc dodre,ale malo :-P

  • xjaja | 11. 4. 2013 18:18

    a tohle množství je zhruba pro kolik jedlíků :-)

  • M. | 5. 4. 2013 17:10

    Výborné :-) jen jsem tam dala o hodně víc mouky. Ale jinak perfektní ;-)

  • Ookami | 6. 1. 2013 17:32

    Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.

  • Ookami | 6. 1. 2013 17:32

    Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.

  • Ookami | 6. 1. 2013 17:32

    Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.

  • Ookami | 6. 1. 2013 17:32

    Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.

  • J. Tereza | 28. 9. 2012 20:58

    Ale strúhadlo s veľkými slzičkami asi máte, tak ho použite :-) Sádtať z doštičky chce rýchlosť, chce to prax :-)

  • kykiryki | 28. 9. 2012 00:07

    Taky se může dát těsto na prkýnko a nožem vždycky trošku seškrábnout do vařící vody - co haluška, to originál, ale je to rychlé a dělá se to tak odnepaměti.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 27. 9. 2012 21:04

    Nemám speciální cedník a struhadlo jen takové to čtyřstrané,zato máme obrovskou chuť na halušky ,poradíte ?Leda koupit hotové,asi :-\

  • J.Tereza | 23. 9. 2012 19:39

    Ďakujem za odpoveď :-)

  • J.Tereza | 23. 9. 2012 19:38

    Na halušky sa zemiaky strúhajú zásadne surové , nemáte tam napísané, že ich treba uvariť :-)

  • haolza | 22. 9. 2012 13:57

    Pro Xzar, nejsem autor receptu,ale brambory se nevaří zcela určitě...

  • Xzar | 22. 9. 2012 13:04

    Předpokládám, že brambory se před strounáhím uvaří ve slupce,že?

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 20. 10. 2011 09:28

    nechybí :) ja je delam bez vajicka normalne

  • milucka | 19. 10. 2011 16:29

    myslim,ze v receptu chybi vejce?

  • MJG | 11. 2. 2011 11:35

    Ja kupuji mrazene halusky v Kauflandu, vecere za 15min. hotova, fakt skvele. <:-)

  • janatka | 24. 11. 2010 08:37

    :-[ To máme rádi ,jen pro manžela k tomu udělám sekanou. :-!

  • brnoboza | 23. 11. 2010 16:00

    docela dobry <:-)

  • marie nezlakova | 24. 9. 2009 17:05

    Děkuji.Nemělo to chybu!Protože jsem je udělala podle receptu z kila surovin,tak mi zbyly.Zítra je zapeču.

  • Frantiska :) | 11. 4. 2009 19:24

    vybrone :) i s bryndzou

  • Frantiska :) | 11. 4. 2009 19:23

    delala jsem i s brynzou a jsou proste uzasne

  • Tereza J. | 5. 4. 2009 11:09

    Som rada, že vám recept pomohol :))) Ďakujem, pekný deň

  • Lucie F. | 4. 4. 2009 19:43

    Dekuji, dekuji, dekuji! Me nejoblibenejsi jidlo a podle tohoto receptu jsem se je konecne naucila varit.

  • Simča Sládková | 31. 1. 2009 12:49

    Terezko, jsou mňááááááám, právě jsme dojedli, dcera si 2x přidala.... asi pukne :-). Bryndzu jsem nesehnala, byly se zelím sypané kostičkama slaninky...

  • Lusinka | 23. 5. 2007 16:03

    mam rada halušky ale jenom se zelim

  • Anonym | 23. 4. 2007 14:38

    ....Nej jidlo..

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 13:33

    Jaruška, ani ja ich nevarím vždy zo zemiakov, keď nemám čas, zvyknem použiť aj mrazené z Metra.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 2. 2007 19:05

    Ano, takhle mám halušky nejradši, ještě je sypu smaženou cibulkou:-). Ale přiznávám, že pro urychlení vařím halušky často z polotovaru. Pak je večeře cobydup:-))

  • Airan | 22. 2. 2007 16:57

    Tak tohle miluji! Jak se zeli, tak s brindzou...uz ted nad tim slintam:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kysané zelí Polohrubá mouka Sůl Uzená slanina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

141
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
101
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
35
Treska se šťouchaným hráškem a kapustou
Treska se šťouchaným…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s tvarohem
Halušky s tvarohem
Halušky se špenátem
Halušky se špenátem
  • Recepty.cz
  • Halušky s kysaným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact