• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Halušky podle Martinky
Napište svůj komentář k receptu

Halušky podle Martinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky podle Martinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Halušky
    • brambory
    • sůl
    • 2
      ks vejce 1-2
    • polohrubá mouka
  • Směs
    • kysané zelí
    • uzené maso
    • zakysaná smetana
    • sádlo či olej
    • cibule 1 velká nebo 2 malé

Postup přípravy receptu

1
Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu na jemno a druhou polovinu hruběji), přidáme, vejce, sůl a mouku. Promícháme, lžící tvarujeme nočky a vaříme ve vroucí osolené vodě 5-10 minut. Pokud se rozvařují, přidáme mouku.
2
Směs připravíme následovně: na rozpáleném tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a povařené zcezené kyselé zelí. Lehce osolíme. Na talíř dáme halušky, na ně směs a nakonec zakysanou smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Halušky

Halušky

Halušky se zelím

Halušky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 2. 1. 2012 10:24

    Opraveno, díky

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 1. 2012 23:24

    Zvláštní zařazení - do chuťovek

  • Tereza J. | 4. 7. 2008 06:17

    Mirka, halušky sa u nás robia celé generácie a ešte nikomu od nich nebolo zle, leda tak od prejedenia :))) Halušky sú malé, v horúcej vode sa múka tepelne spracuváva a vyplávu na povrch práve preto, že sú hotové.

  • Mirka P. | 3. 7. 2008 10:58

    A nebojíte se, Terezko, že mouka ještě nebude dostatečně provařená? Je potom špatně stravitelná, nadýmá a pálí po ní žáha.

  • Tereza J. | 3. 7. 2008 06:22

    Aby som dovysvetlila : ja pod pojmom variť rozumiem var, teda vrenie vody, nie stav, keď voda ešte nevrie. A halušky sa skutočne vyberajú vtedy, keď vyplávu na hladinu, čo je obyčajne vtedy, keď voda opäť začne vrieť ( okolo toho času ). Rozvariť sa síce nemusia, to je pravda, ale tá chuť...

  • Jana Remková | 2. 7. 2008 22:12

    Jo a ještě,dávám za jedna samozřejmě,ikdyž nevím,komu

  • Jana Remková | 2. 7. 2008 22:11

    Holky,halušky opravdu netřeba dlouho vařit.Sice když je z vody nevyndáte v ten moment,nic se nestane,(vyzkoušené,slovenská tchýně),takže super a Terezko sory,jestli nemám pravdu,nikdy se mi nerozvařily,jedině snad,když jsem asi dala málo mouky,to byl děs běs,ale jinak to vajíčko jistí.S knedlíkem je to jiné,člověk do něj nevidí,tak bych skoro řekla,že je lépe vařit knedlíky v hrnku,tam se mi ještě nestalo,že by byl syrový a myslím tím jakýkoliv,jde to,fakt.A Laďko,klídek,teď asi chvíli při té drastice knedlík stejně neuvidíme,co?

  • ladislava staffenová | 2. 7. 2008 20:59

    S tím houskovým knedlíkem máte pravdu,ten si prostě dělá co chce,sice plave,pak i praskne na povrchu, ale uvnitř zjistíme,že by ještě chtěl být ve vodě.To by bylo na dlouho :-)) a kdo tvrdí,že se mu to nikdy nestalo,že tento knedlík má vždy dokonalý,tak bych mu nevěřila. Ono je totiž hezké dávat přibližnou dobu vaření,ale jak už tady bylo řečeno - nejen každá trouba peče jinak, i plotýnky vařej jinak,dáte hrnec z jiného materiálu a jiného tvaru než autor receptu,množství jinak teplé vody a i když čekáte na vroucí vodu ...atd.Prostě tohle si každý(á)kuchař (inka)musí vychytat sám.Důležitá je ta přibližná doba,ale určitě nestát se stopkama u plotny.Hezký zbytek večera.Hrozí,že dostanu hlad,takže si jdu číst:-))a ani se neptejte co.Kuchařku jsem dostala.A to věděj,že chci držet dietu.Laďka.

  • Mirka P. | 2. 7. 2008 20:48

    Ale teď mi došlo, že jste spíš myslela ovocné knedlíky, nebo prostě s náplně. Tak to se omlouvám, že jsem to hned nepochopila...

  • Mirka P. | 2. 7. 2008 20:45

    Laďko, to máte možná s těmi haluškami pravdu, že než vyplují na povrch, tak uplyne těch 8 minut - taky jsem to neměřila. Ale když jste narazila na ty knedlíky, tak houskový knedlík vařím 20 minut a řekla bych, že většinu času plave. Dokonce se mi stalo, že byl i po těch 20ti minutách uvnitř ještě syrový, když jsem ho udělala moc velkej (takovýho tatínka :-))).

  • ladislava staffenová | 2. 7. 2008 20:27

    Mirko,troufnu si odpovědět za Terezku,když tak to uvede na pravou míru :-)),ale I když ty halušky dáte do vroucí vody,tak než vyplavou,chvíli to trvá, já sice nestopovala jestli to je těch 8 minut,ale naprosto souhlasím,že jakmile vyplavou,jsou uvařené a je potřeba je vyndat,jinak z toho budete mít splácaninu(lepší výraz mě nenapadl),ale tohle se týká i knedlíků,šišek atd.Prostě když ten výrobek hodíte do vařící vody,začne plavat,je hotový.Všimněte si,že nikdy žádná šiška,haluška,knedlík nezačne plavat hned,ale až po určité době a tady je vodítkem uvaření právě to vyplutí na povrch!L.

  • Mirka P. | 2. 7. 2008 20:19

    To je zvláštní, Čirina píše, že se mají vařit asi 8 minut :-D.

  • martina maškova | 2. 7. 2008 13:01

    No dieta na těchto strankach opravdu držet nejde a to ještě když člověk musí denně vařit

  • ladislava staffenová | 2. 7. 2008 12:42

    Paní Martino,já jsem od své babičky (Krkonoše) taky zvyklá obalovat bramborové placky cukrem se skořicí.To je neskutečně dobré.Jenže teď chci držet dietu,tak si musím zakázat dělat chutě.Ale jde totěžce,zvlᚡkdyž jsemna těchto stránkách, tak nevím:-)) nebo :-(( Laďka

  • martina maškova | 2. 7. 2008 12:36

    Ja to dělám bez te smetany,ale vím že na Slovensku se to s tou smetanou dělá běžně.Muj manžel pochazi ze Slovenska a byla jsemv šoku když si pocukroval bramborové placky,dnes po 12letém soužití mě nic nepřekvapí.

  • Tereza J. | 2. 7. 2008 06:35

    Všimla som si to až teraz - halušky nevariť! Akonáhle vyplávu na hladinu vody, sú hotové a treba ich scediť. 0 min, to sa už môžu rozvariť.

  • Anonym | 1. 7. 2008 23:23

    Andreo, však to jsou halušky podle Martinky - pokud jste si nevšimla!!

  • andrea kudrnova | 1. 7. 2008 22:36

    Jeste sem nevidela aby se do halusek s kyselim zelim davala zakysana smetana!!nepatri to tam to nejsou halusku s kys.zelim

  • Tereza J. | 13. 4. 2008 06:08

    Katka, zemiaky podľa množastva halušiek, ktoré chcete a múky tak, aby ste dostali tuhšie cesto, ktoré sa dá pretláčať alebo nožom sádzať do vody.

  • Kateřina Sprušanská | 12. 4. 2008 17:37

    kolik těch brambor?

  • bedrich sindelar | 12. 4. 2008 12:54

    Když nemám zakysanou smetanu,posypu nastrohaným balkánským sýrem.Když není čas,dají se koupit halušky v krabici do 15kč.je toho hodně a rychle.Měly úspěch i u mých "nežravých"dětí.Marta

  • Ivka | 11. 4. 2008 21:29

    To je mňamka, akorát to dělám bez té zakysané smetany , ale příště to zkusím ji přidat. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vaření Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kysané zelí Polohrubá mouka Sádlo Sůl Uzené maso Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

19
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného…
13
Tandoori masové nudličky - minutka
Tandoori masové nudličky…
11
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
10
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
9
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Haloweenské prsty
Haloweenské prsty
Halušky
Halušky
Halušky podle Daniely
Halušky podle Daniely
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím
  • Recepty.cz
  • Halušky podle Martinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact