• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Halušky podle Martinky
Napište svůj komentář k receptu

Halušky podle Martinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky podle Martinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Halušky
    • brambory
    • sůl
    • 2
      ks vejce 1-2
    • polohrubá mouka
  • Směs
    • kysané zelí
    • uzené maso
    • zakysaná smetana
    • sádlo či olej
    • cibule 1 velká nebo 2 malé

Postup přípravy receptu

1
Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu na jemno a druhou polovinu hruběji), přidáme, vejce, sůl a mouku. Promícháme, lžící tvarujeme nočky a vaříme ve vroucí osolené vodě 5-10 minut. Pokud se rozvařují, přidáme mouku.
2
Směs připravíme následovně: na rozpáleném tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a povařené zcezené kyselé zelí. Lehce osolíme. Na talíř dáme halušky, na ně směs a nakonec zakysanou smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Halušky

Halušky

Halušky se zelím

Halušky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 2. 1. 2012 10:24

    Opraveno, díky

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 1. 2012 23:24

    Zvláštní zařazení - do chuťovek

  • Tereza J. | 4. 7. 2008 06:17

    Mirka, halušky sa u nás robia celé generácie a ešte nikomu od nich nebolo zle, leda tak od prejedenia :))) Halušky sú malé, v horúcej vode sa múka tepelne spracuváva a vyplávu na povrch práve preto, že sú hotové.

  • Mirka P. | 3. 7. 2008 10:58

    A nebojíte se, Terezko, že mouka ještě nebude dostatečně provařená? Je potom špatně stravitelná, nadýmá a pálí po ní žáha.

  • Tereza J. | 3. 7. 2008 06:22

    Aby som dovysvetlila : ja pod pojmom variť rozumiem var, teda vrenie vody, nie stav, keď voda ešte nevrie. A halušky sa skutočne vyberajú vtedy, keď vyplávu na hladinu, čo je obyčajne vtedy, keď voda opäť začne vrieť ( okolo toho času ). Rozvariť sa síce nemusia, to je pravda, ale tá chuť...

  • Jana Remková | 2. 7. 2008 22:12

    Jo a ještě,dávám za jedna samozřejmě,ikdyž nevím,komu

  • Jana Remková | 2. 7. 2008 22:11

    Holky,halušky opravdu netřeba dlouho vařit.Sice když je z vody nevyndáte v ten moment,nic se nestane,(vyzkoušené,slovenská tchýně),takže super a Terezko sory,jestli nemám pravdu,nikdy se mi nerozvařily,jedině snad,když jsem asi dala málo mouky,to byl děs běs,ale jinak to vajíčko jistí.S knedlíkem je to jiné,člověk do něj nevidí,tak bych skoro řekla,že je lépe vařit knedlíky v hrnku,tam se mi ještě nestalo,že by byl syrový a myslím tím jakýkoliv,jde to,fakt.A Laďko,klídek,teď asi chvíli při té drastice knedlík stejně neuvidíme,co?

  • ladislava staffenová | 2. 7. 2008 20:59

    S tím houskovým knedlíkem máte pravdu,ten si prostě dělá co chce,sice plave,pak i praskne na povrchu, ale uvnitř zjistíme,že by ještě chtěl být ve vodě.To by bylo na dlouho :-)) a kdo tvrdí,že se mu to nikdy nestalo,že tento knedlík má vždy dokonalý,tak bych mu nevěřila. Ono je totiž hezké dávat přibližnou dobu vaření,ale jak už tady bylo řečeno - nejen každá trouba peče jinak, i plotýnky vařej jinak,dáte hrnec z jiného materiálu a jiného tvaru než autor receptu,množství jinak teplé vody a i když čekáte na vroucí vodu ...atd.Prostě tohle si každý(á)kuchař (inka)musí vychytat sám.Důležitá je ta přibližná doba,ale určitě nestát se stopkama u plotny.Hezký zbytek večera.Hrozí,že dostanu hlad,takže si jdu číst:-))a ani se neptejte co.Kuchařku jsem dostala.A to věděj,že chci držet dietu.Laďka.

  • Mirka P. | 2. 7. 2008 20:48

    Ale teď mi došlo, že jste spíš myslela ovocné knedlíky, nebo prostě s náplně. Tak to se omlouvám, že jsem to hned nepochopila...

  • Mirka P. | 2. 7. 2008 20:45

    Laďko, to máte možná s těmi haluškami pravdu, že než vyplují na povrch, tak uplyne těch 8 minut - taky jsem to neměřila. Ale když jste narazila na ty knedlíky, tak houskový knedlík vařím 20 minut a řekla bych, že většinu času plave. Dokonce se mi stalo, že byl i po těch 20ti minutách uvnitř ještě syrový, když jsem ho udělala moc velkej (takovýho tatínka :-))).

  • ladislava staffenová | 2. 7. 2008 20:27

    Mirko,troufnu si odpovědět za Terezku,když tak to uvede na pravou míru :-)),ale I když ty halušky dáte do vroucí vody,tak než vyplavou,chvíli to trvá, já sice nestopovala jestli to je těch 8 minut,ale naprosto souhlasím,že jakmile vyplavou,jsou uvařené a je potřeba je vyndat,jinak z toho budete mít splácaninu(lepší výraz mě nenapadl),ale tohle se týká i knedlíků,šišek atd.Prostě když ten výrobek hodíte do vařící vody,začne plavat,je hotový.Všimněte si,že nikdy žádná šiška,haluška,knedlík nezačne plavat hned,ale až po určité době a tady je vodítkem uvaření právě to vyplutí na povrch!L.

  • Mirka P. | 2. 7. 2008 20:19

    To je zvláštní, Čirina píše, že se mají vařit asi 8 minut :-D.

  • martina maškova | 2. 7. 2008 13:01

    No dieta na těchto strankach opravdu držet nejde a to ještě když člověk musí denně vařit

  • ladislava staffenová | 2. 7. 2008 12:42

    Paní Martino,já jsem od své babičky (Krkonoše) taky zvyklá obalovat bramborové placky cukrem se skořicí.To je neskutečně dobré.Jenže teď chci držet dietu,tak si musím zakázat dělat chutě.Ale jde totěžce,zvlᚡkdyž jsemna těchto stránkách, tak nevím:-)) nebo :-(( Laďka

  • martina maškova | 2. 7. 2008 12:36

    Ja to dělám bez te smetany,ale vím že na Slovensku se to s tou smetanou dělá běžně.Muj manžel pochazi ze Slovenska a byla jsemv šoku když si pocukroval bramborové placky,dnes po 12letém soužití mě nic nepřekvapí.

  • Tereza J. | 2. 7. 2008 06:35

    Všimla som si to až teraz - halušky nevariť! Akonáhle vyplávu na hladinu vody, sú hotové a treba ich scediť. 0 min, to sa už môžu rozvariť.

  • Anonym | 1. 7. 2008 23:23

    Andreo, však to jsou halušky podle Martinky - pokud jste si nevšimla!!

  • andrea kudrnova | 1. 7. 2008 22:36

    Jeste sem nevidela aby se do halusek s kyselim zelim davala zakysana smetana!!nepatri to tam to nejsou halusku s kys.zelim

  • Tereza J. | 13. 4. 2008 06:08

    Katka, zemiaky podľa množastva halušiek, ktoré chcete a múky tak, aby ste dostali tuhšie cesto, ktoré sa dá pretláčať alebo nožom sádzať do vody.

  • Kateřina Sprušanská | 12. 4. 2008 17:37

    kolik těch brambor?

  • bedrich sindelar | 12. 4. 2008 12:54

    Když nemám zakysanou smetanu,posypu nastrohaným balkánským sýrem.Když není čas,dají se koupit halušky v krabici do 15kč.je toho hodně a rychle.Měly úspěch i u mých "nežravých"dětí.Marta

  • Ivka | 11. 4. 2008 21:29

    To je mňamka, akorát to dělám bez té zakysané smetany , ale příště to zkusím ji přidat. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vaření Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kysané zelí Polohrubá mouka Sádlo Sůl Uzené maso Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

623
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
247
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
143
Sladká vaječná roláda Švýcarka
Sladká vaječná roláda…
52
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
42
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Překvapení na Krampolově (†87) pohřbu: Exmilenka přišla i s potomky! Jiří ji sbalil v sedmnácti

Překvapení na Krampolově (†87) pohřbu: Exmilenka přišla i s potomky! Jiří ji sbalil v sedmnácti

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Haloweenské prsty
Haloweenské prsty
Halušky
Halušky
Halušky podle Daniely
Halušky podle Daniely
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím
  • Recepty.cz
  • Halušky podle Martinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact