• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Halušky podle Martinky
Napište svůj komentář k receptu

Halušky podle Martinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky podle Martinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Halušky
    • brambory
    • sůl
    • 2
      ks vejce 1-2
    • polohrubá mouka
  • Směs
    • kysané zelí
    • uzené maso
    • zakysaná smetana
    • sádlo či olej
    • cibule 1 velká nebo 2 malé

Postup přípravy receptu

1
Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu na jemno a druhou polovinu hruběji), přidáme, vejce, sůl a mouku. Promícháme, lžící tvarujeme nočky a vaříme ve vroucí osolené vodě 5-10 minut. Pokud se rozvařují, přidáme mouku.
2
Směs připravíme následovně: na rozpáleném tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a povařené zcezené kyselé zelí. Lehce osolíme. Na talíř dáme halušky, na ně směs a nakonec zakysanou smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Halušky

Halušky

Halušky se zelím

Halušky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 2. 1. 2012 10:24

    Opraveno, díky

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 1. 2012 23:24

    Zvláštní zařazení - do chuťovek

  • Tereza J. | 4. 7. 2008 06:17

    Mirka, halušky sa u nás robia celé generácie a ešte nikomu od nich nebolo zle, leda tak od prejedenia :))) Halušky sú malé, v horúcej vode sa múka tepelne spracuváva a vyplávu na povrch práve preto, že sú hotové.

  • Mirka P. | 3. 7. 2008 10:58

    A nebojíte se, Terezko, že mouka ještě nebude dostatečně provařená? Je potom špatně stravitelná, nadýmá a pálí po ní žáha.

  • Tereza J. | 3. 7. 2008 06:22

    Aby som dovysvetlila : ja pod pojmom variť rozumiem var, teda vrenie vody, nie stav, keď voda ešte nevrie. A halušky sa skutočne vyberajú vtedy, keď vyplávu na hladinu, čo je obyčajne vtedy, keď voda opäť začne vrieť ( okolo toho času ). Rozvariť sa síce nemusia, to je pravda, ale tá chuť...

  • Jana Remková | 2. 7. 2008 22:12

    Jo a ještě,dávám za jedna samozřejmě,ikdyž nevím,komu

  • Jana Remková | 2. 7. 2008 22:11

    Holky,halušky opravdu netřeba dlouho vařit.Sice když je z vody nevyndáte v ten moment,nic se nestane,(vyzkoušené,slovenská tchýně),takže super a Terezko sory,jestli nemám pravdu,nikdy se mi nerozvařily,jedině snad,když jsem asi dala málo mouky,to byl děs běs,ale jinak to vajíčko jistí.S knedlíkem je to jiné,člověk do něj nevidí,tak bych skoro řekla,že je lépe vařit knedlíky v hrnku,tam se mi ještě nestalo,že by byl syrový a myslím tím jakýkoliv,jde to,fakt.A Laďko,klídek,teď asi chvíli při té drastice knedlík stejně neuvidíme,co?

  • ladislava staffenová | 2. 7. 2008 20:59

    S tím houskovým knedlíkem máte pravdu,ten si prostě dělá co chce,sice plave,pak i praskne na povrchu, ale uvnitř zjistíme,že by ještě chtěl být ve vodě.To by bylo na dlouho :-)) a kdo tvrdí,že se mu to nikdy nestalo,že tento knedlík má vždy dokonalý,tak bych mu nevěřila. Ono je totiž hezké dávat přibližnou dobu vaření,ale jak už tady bylo řečeno - nejen každá trouba peče jinak, i plotýnky vařej jinak,dáte hrnec z jiného materiálu a jiného tvaru než autor receptu,množství jinak teplé vody a i když čekáte na vroucí vodu ...atd.Prostě tohle si každý(á)kuchař (inka)musí vychytat sám.Důležitá je ta přibližná doba,ale určitě nestát se stopkama u plotny.Hezký zbytek večera.Hrozí,že dostanu hlad,takže si jdu číst:-))a ani se neptejte co.Kuchařku jsem dostala.A to věděj,že chci držet dietu.Laďka.

  • Mirka P. | 2. 7. 2008 20:48

    Ale teď mi došlo, že jste spíš myslela ovocné knedlíky, nebo prostě s náplně. Tak to se omlouvám, že jsem to hned nepochopila...

  • Mirka P. | 2. 7. 2008 20:45

    Laďko, to máte možná s těmi haluškami pravdu, že než vyplují na povrch, tak uplyne těch 8 minut - taky jsem to neměřila. Ale když jste narazila na ty knedlíky, tak houskový knedlík vařím 20 minut a řekla bych, že většinu času plave. Dokonce se mi stalo, že byl i po těch 20ti minutách uvnitř ještě syrový, když jsem ho udělala moc velkej (takovýho tatínka :-))).

  • ladislava staffenová | 2. 7. 2008 20:27

    Mirko,troufnu si odpovědět za Terezku,když tak to uvede na pravou míru :-)),ale I když ty halušky dáte do vroucí vody,tak než vyplavou,chvíli to trvá, já sice nestopovala jestli to je těch 8 minut,ale naprosto souhlasím,že jakmile vyplavou,jsou uvařené a je potřeba je vyndat,jinak z toho budete mít splácaninu(lepší výraz mě nenapadl),ale tohle se týká i knedlíků,šišek atd.Prostě když ten výrobek hodíte do vařící vody,začne plavat,je hotový.Všimněte si,že nikdy žádná šiška,haluška,knedlík nezačne plavat hned,ale až po určité době a tady je vodítkem uvaření právě to vyplutí na povrch!L.

  • Mirka P. | 2. 7. 2008 20:19

    To je zvláštní, Čirina píše, že se mají vařit asi 8 minut :-D.

  • martina maškova | 2. 7. 2008 13:01

    No dieta na těchto strankach opravdu držet nejde a to ještě když člověk musí denně vařit

  • ladislava staffenová | 2. 7. 2008 12:42

    Paní Martino,já jsem od své babičky (Krkonoše) taky zvyklá obalovat bramborové placky cukrem se skořicí.To je neskutečně dobré.Jenže teď chci držet dietu,tak si musím zakázat dělat chutě.Ale jde totěžce,zvlᚡkdyž jsemna těchto stránkách, tak nevím:-)) nebo :-(( Laďka

  • martina maškova | 2. 7. 2008 12:36

    Ja to dělám bez te smetany,ale vím že na Slovensku se to s tou smetanou dělá běžně.Muj manžel pochazi ze Slovenska a byla jsemv šoku když si pocukroval bramborové placky,dnes po 12letém soužití mě nic nepřekvapí.

  • Tereza J. | 2. 7. 2008 06:35

    Všimla som si to až teraz - halušky nevariť! Akonáhle vyplávu na hladinu vody, sú hotové a treba ich scediť. 0 min, to sa už môžu rozvariť.

  • Anonym | 1. 7. 2008 23:23

    Andreo, však to jsou halušky podle Martinky - pokud jste si nevšimla!!

  • andrea kudrnova | 1. 7. 2008 22:36

    Jeste sem nevidela aby se do halusek s kyselim zelim davala zakysana smetana!!nepatri to tam to nejsou halusku s kys.zelim

  • Tereza J. | 13. 4. 2008 06:08

    Katka, zemiaky podľa množastva halušiek, ktoré chcete a múky tak, aby ste dostali tuhšie cesto, ktoré sa dá pretláčať alebo nožom sádzať do vody.

  • Kateřina Sprušanská | 12. 4. 2008 17:37

    kolik těch brambor?

  • bedrich sindelar | 12. 4. 2008 12:54

    Když nemám zakysanou smetanu,posypu nastrohaným balkánským sýrem.Když není čas,dají se koupit halušky v krabici do 15kč.je toho hodně a rychle.Měly úspěch i u mých "nežravých"dětí.Marta

  • Ivka | 11. 4. 2008 21:29

    To je mňamka, akorát to dělám bez té zakysané smetany , ale příště to zkusím ji přidat. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vaření Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kysané zelí Polohrubá mouka Sádlo Sůl Uzené maso Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Francouzské toasty sladké

Francouzské toasty sladké

Fish & chips

Fish & chips

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

93
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
23
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
23
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Haloweenské prsty
Haloweenské prsty
Halušky
Halušky
Halušky podle Daniely
Halušky podle Daniely
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s kysaným zelím
Halušky s kysaným zelím
  • Recepty.cz
  • Halušky podle Martinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact