• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Napište svůj komentář k receptu

Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
8fotografií
Nahrát fotku
 

Fantasticky křupavé na povrchu, měkké a hladké uvnitř. S krémovým a sametovým středem z ganache z bílé čokolády se krásně rozplynou na jazyku.

Suroviny

12 porce
  • Korpusy:
    • 220
      g mandlová mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 180
      g bílek odpovídá bílkům z 6-ti vajec
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • potravinářské barvivo
  • Krém (asi 300g):
    • 100
      ml sladká smetana
    • 200
      g bílá čokoláda
    • vanilkový lusk
  • Na dokončení:
    • hořká čokoláda
    • bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Mandlovou mouku spolu s moučkovým cukrem dobře promíchejte tak, aby směs byla co nejjemnější. Pak ji prosejte přes jemné síto, abyste získali opravdu jemnou hladkou mandlovou mouku bez hrudek. Bílky se špetkou soli začněte šlehat, postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte, tak dlouho, dokud nevytvoříte lesklý sníh, který ale ještě není úplně pevný. Vše společně spojte. Pokud chcete, můžete použít na obarvení potravinářské barvivo. Těsto má správnou hustotu, když z vařečky odpadává v tzv. "jazycích".

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

2
Připravte si plechy vyložené pečícím papírem. Těsto naplňte do zdobícího sáčku a pomocí něj se snažte na plech dělat pravidelná kolečka o průměru 2 cm s dostatečnými rozestupy. Jakmile je celý plech plný, jemně jím několikrát bouchněte o stůl, abyste se zbavili případných bublinek, které by narušily povrch upečených makronek.
3
Nyní musíte počkat, až povrch makronek zaschne. Na dotek nesmí lepit. Předehřejte troubu na 150 °C a pečte je cca 10 minut. V průběhu pečení plech několikrát otočte.
4
Mezitím si připravte náplň. Smetanu nalijte do kastrůlku a přiveďte k varu, vanilkový lusk vyškrábněte a přidejte ke smetaně, poté odstavte a vmíchejte čokoládu. Směs nechte vychladnout, dokud nedosáhne požadované konzistence, aby se daly makrónky plnit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak upéct čokoládové sušenky

5
Po zchladnutí makronky sundejte z papíru, spárujte podle velikosti a plňte krémem. Nechte odležet do druhého dne v lednici. Makronka má při skousnutí křupnout a pak se rozplynout na jazyku. Uvnitř má být změklá krémem, ale skořápky se nesmí lepit na zuby.
6
Hotové makronky dle fantazie ozdobte rozpuštěnou bílou a tmavou čokoládou pomocí malého kornoutku vytvořeného z pečícího papíru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Marshmallows sendviče

Marshmallows sendviče

Makronková srdíčka

Makronková srdíčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Makronky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Cukr krupice Hořká čokoláda Mandlová mouka Moučkový cukr Potravinářské barvivo Sladká smetana Sůl Vanilkový lusk

Čokoládové sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Čínské placičky

Čínské placičky

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Čokoládové sušenky

Poslední sledované recepty

59
Masové kostky s bedlovou omáčkou
Masové kostky s bedlovou…
46
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
28
Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem
Salát z rýžových nudlí s…
26
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
24
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Sraz hvězd před Slavíky: Vdovec Margita s blondýnkou! A souboj dekoltů

Sraz hvězd před Slavíky: Vdovec Margita s blondýnkou! A souboj dekoltů

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Halloweenské cakepops
Halloweenské cakepops
Halloweenské cupcakes
Halloweenské cupcakes
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské sušenky
Halloweenské sušenky
Halloweenský perník
Halloweenský perník
Haloweenské prsty
Haloweenské prsty
  • Recepty.cz
  • Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact