• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Napište svůj komentář k receptu

Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
8fotografií
Nahrát fotku
 

Fantasticky křupavé na povrchu, měkké a hladké uvnitř. S krémovým a sametovým středem z ganache z bílé čokolády se krásně rozplynou na jazyku.

Suroviny

12 porce
  • Korpusy:
    • 220
      g mandlová mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 180
      g bílek odpovídá bílkům z 6-ti vajec
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • potravinářské barvivo
  • Krém (asi 300g):
    • 100
      ml sladká smetana
    • 200
      g bílá čokoláda
    • vanilkový lusk
  • Na dokončení:
    • hořká čokoláda
    • bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Mandlovou mouku spolu s moučkovým cukrem dobře promíchejte tak, aby směs byla co nejjemnější. Pak ji prosejte přes jemné síto, abyste získali opravdu jemnou hladkou mandlovou mouku bez hrudek. Bílky se špetkou soli začněte šlehat, postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte, tak dlouho, dokud nevytvoříte lesklý sníh, který ale ještě není úplně pevný. Vše společně spojte. Pokud chcete, můžete použít na obarvení potravinářské barvivo. Těsto má správnou hustotu, když z vařečky odpadává v tzv. "jazycích".

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

2
Připravte si plechy vyložené pečícím papírem. Těsto naplňte do zdobícího sáčku a pomocí něj se snažte na plech dělat pravidelná kolečka o průměru 2 cm s dostatečnými rozestupy. Jakmile je celý plech plný, jemně jím několikrát bouchněte o stůl, abyste se zbavili případných bublinek, které by narušily povrch upečených makronek.
3
Nyní musíte počkat, až povrch makronek zaschne. Na dotek nesmí lepit. Předehřejte troubu na 150 °C a pečte je cca 10 minut. V průběhu pečení plech několikrát otočte.
4
Mezitím si připravte náplň. Smetanu nalijte do kastrůlku a přiveďte k varu, vanilkový lusk vyškrábněte a přidejte ke smetaně, poté odstavte a vmíchejte čokoládu. Směs nechte vychladnout, dokud nedosáhne požadované konzistence, aby se daly makrónky plnit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak upéct čokoládové sušenky

5
Po zchladnutí makronky sundejte z papíru, spárujte podle velikosti a plňte krémem. Nechte odležet do druhého dne v lednici. Makronka má při skousnutí křupnout a pak se rozplynout na jazyku. Uvnitř má být změklá krémem, ale skořápky se nesmí lepit na zuby.
6
Hotové makronky dle fantazie ozdobte rozpuštěnou bílou a tmavou čokoládou pomocí malého kornoutku vytvořeného z pečícího papíru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Marshmallows sendviče

Marshmallows sendviče

Makronková srdíčka

Makronková srdíčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Makronky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Cukr krupice Hořká čokoláda Mandlová mouka Moučkový cukr Potravinářské barvivo Sladká smetana Sůl Vanilkový lusk

Čokoládové sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Okurkový salát

Okurkový salát

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Čokoládové sušenky

Poslední sledované recepty

56
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
52
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
41
Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta s červenýma…
38
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
37
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Modelka Leitnerová: Rozvod s podnikatelem!

Modelka Leitnerová: Rozvod s podnikatelem!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Halloweenské cakepops
Halloweenské cakepops
Halloweenské cupcakes
Halloweenské cupcakes
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské sušenky
Halloweenské sušenky
Halloweenský perník
Halloweenský perník
Haloweenské prsty
Haloweenské prsty
  • Recepty.cz
  • Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact