Minidortíky na špejli s podobou mumie, dýně či duchů se velmi rychle stanou nejoblíbenějším halloweenským dezertem. Budou je milovat nejen vaše děti, ale můžou být i jako zábavné a chutné překvapení pro vaši návštěvu.
lžíce
nutela
karamelového salka, nebo arašídového másla
80
g
polohrubá mouka
Na zdobení:
čokoláda na vaření
čokoládová poleva
bonbony
potravinářské barvivo
marcipán
špejle
Postup přípravy receptu
1
V misce rozmíchejte kakao s vroucí vodou, odstavte a nechte vychladnout. V jiné míse utřete cukr s máslem, pořádně rozšlehejte. Pak za stálého míchání přidejte vejce. Vmíchejte vanilkový extrakt a přilijte kakaovou směs. Vše pořádně promíchejte. V další misce smíchejte dohromady mouku, prášek do pečiva a sůl. Po promíchání obě směsi spojte. Míchejte, dokud se vše společně nespojí.
Troubu si předehřejte na 180° C, těsto vylijte na plech vyložený pečícím papírem. Poté pečte 15-20 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu, nevyjde čistá. Upečené těsto nechte vychladnout.
Vychladlé těsto nadrolte najemno do mísy. Mascarpone promíchejte s Nutellou či jinou vámi oblíbenou surovinou (salko, arašídové máslo, apod.). Jakmile bude Nutella důkladně do těsta zapracovaná, začněte tvořit kuličky. Ty pak přikryjte potravinářskou fólií a dejte minimálně na 1 hodinu odpočinout do lednice.
4
Mezitím si můžete připravit polevu a jiné pomůcky, které pro zdobení použijete. Polevu můžete obarvit potravinářským barvivem. Po vychladnutí, kuličky opatrně napíchněte na špejle a obalte v připravené rozpuštěné čokoládě a nazdobte dle vlastní fantazie. Nakonec je hotové a dejte ještě na chvíli zatuhnout do lednice.