Asi ve 2 litrech vody povaříme 2 lžíce podravky. Mezitím na másle uděláme řídkou tmavší jíšku do které přidáme min. 5 vajec. Promícháme tak, aby zůstaly velké různorodé neforemné kusy (připomínající hadry).
2
Toto vsypeme do povařené podravky, přidáme petrželku nebo pažitku najemno nasekanou a krátce povaříme. Kouzlo chuti polévky spočívá v tom, že se musí máslo lehce přepálit a jíška musí být tmavší. Možno kombinovat se zeleninou a různě přidávat.
3
Pozn. autora: V dobách normalizace velmi chutná a levná polévka.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MONIKA
|6. 5. 2006 11:48
polevka je dobra pridala jsem jarni zeleninu a nema chybu.Rychla jednoducha chutna.
zdenek andel
|1. 5. 2006 14:04
Já do této polévka dávám čerstvou jarní zeleninu a potom nemá chybu.
Lucka z Prahy
|6. 2. 2006 10:15
já 1/3jíšky vrazím do polévky a ze 2/3 hadry udělám,navíc přidávám zeleninu a masox.Je výborná a naučila mě ji až tchyně.