• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Gyoza knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Gyoza knedlíčky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Mezi jedny z nejoblíbenějších japonských dobrot patří gyoza, malé plněné knedlíčky. Jsou tvořeny tenkým těstem z mouky a vody, plněným směsí masa a dalších ingrediencí. Tradičně se gyoza podávají s omáčkou připravenou z octa, sójovky a sezamového oleje, dohromady tvoří úžasnou harmonii chutí.

Suroviny

2 porce
  • Na těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      ml vařící voda
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 200
      g vepřová plec (najemno umletá)
    • 1
      ks jarní cibulka (velmi jemně nasekaná)
    • 1
      lžička zázvor (nastrouhaný)
    • 1
      ks mrkev (malá, nastrouhaná)
    • 1
      ks červená cibule (malá, nasekaná)
    • 1
      stroužek česnek (utřený)
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej (na smažení)
  • Na omáčku:
    • 6
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • chilli omáčka

Postup přípravy receptu

1
Na těsto si promícháme mouku se solí a v míse ji zalijeme vroucí vodou. Vařečkou umícháme kompaktní těsto, které prohněteme ještě ručně, aby bylo hladké. Připravené těsto rozdělíme na 4 části a postupně je vyválíme na co nejtenčí plát. Z těsta pak vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 centimetrů.

RADA: Vyzkoušejte také Dim Sum knedlíčky

2
Na náplň důkladně promícháme všechny ingredience a doprostřed každého kolečka z těsta položíme vrchovatou lžičku náplně. Těsto přeložíme tak, aby vznikl půlkruh, a okraje zahneme, aby na nich vznikly varhánky.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Do pánve nalijeme trochu oleje a do jemně rozpáleného položíme knedlíčky spodní stranou bez okrajů. Snažíme se nedávat knedlíčky moc blízko sebe, mohly by se slepit a pak roztrhat. Chvíli opékáme, aby zespoda zezlátly. Pak knedlíčky zalijeme asi tak 1,5dcl vody, přikryjeme pokličkou a necháme napařovat zhruba 5 minut, dokud nejsou hotové.

RADA: Jak připravit pelmeně a vareniky?

4
Mezitím si připravíme omáčku. Na ni promícháme ingredience, nalijeme ji do mističky a položíme na talíř společně s hotovými knedlíčky, které namáčíme do omáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Vareniky

Vareniky

Dim Sum knedlíčky

Dim Sum knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Smažení Vaření Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Chilli omáčka Hladká mouka Jarní cibulka Mrkev Olej Pepř mletý Rýžový ocet Sezamový olej Sojová omáčka Sůl Vařící voda Vepřová plec Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

140
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
91
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
66
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Gurmánská krkovička
Gurmánská krkovička
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské smažené řízky
Gurmánské smažené řízky
Gyros koláčky
Gyros koláčky
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros po řecku s českým masem
Gyros po řecku s českým masem
  • Recepty.cz
  • Gyoza knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact