• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gutovka - tutovka
Napište svůj komentář k receptu

Gutovka - tutovka

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gutovka - tutovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g losos (Steak z lososa)
    • sůl Mořská
    • koření na ryby Nebo vlastní směs koření
    • cibule
    • česnek
    • arašídy Nebo piniové oříšky
    • bílé zelí
    • oregáno
    • bílé víno
    • sladká sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Lososa očistíme a okořeníme ho mořskou vílou teda solí, kořením dle vlastního výběru (romarýn, grilovací koření, gyros koření). Lososa zprudka orestujeme tak, aby byl uprostřed trochu růžový. Vyjmeme ho z pánve a na pánev přidáme česnek, cibuli, arašídy, bílé jemně nasekané zelí. Necháme pěkně zesklovatět a podlijeme kvalitním bílým vínem (Chardonnay de Chile). Přidáme oregano a sojovou omáčku, necháme jemně podusit.
2
Podáváme tak, že na střed talíře naklademe připravenou směs, na níž položíme steak z lososa. Ozdobíme snítkou čerstvé bazalky podáváme s banketkami nebo s toasty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 22. 2. 2015 19:38

    Příšerný název, výborné jídlo. Kombinace se zelím zajímavá, ale velmi dobrá.

  • Petr M. | 29. 7. 2007 14:39

    Mne to inspirovalo k podobnemu receptu - Okoreneny steak osmazime na masle, ne uplne zprudka, ale tak akorat. Po vyndani lososa pridame nakrajenou cervenou cibuli s cerstvou cervenou paprikou a trochou cesneku. Osmahneme (trochu masla muzeme odlit) a zalijeme tokajskym vinem. Trochu dochutime oreganem a soli a nechape chvili podusit. Podavame steak na smesi s koleckem citronu.

  • Alenka Aová | 12. 12. 2006 17:02

    Dobrý den, já uznávám kompromis - zbožňuju moravské Chardonnay a klidně i z Dunajek (tam jsou skvělí lidé,např.má svědkyně na svatbě) a taky si občas dám ráda skvělé Chardonnay z Chille, ono je opravdu malinko jiné,prostě sluníčkovější. Ale přátelé, jedno z nejlepších jsem byla z Vinařské školy ve Valticích :-)

  • Mila Foglova | 11. 12. 2006 01:15

    Lososa miluju a tohle je uplne vynikajici basta. Dik za receptik.

  • Petra | 1. 12. 2006 15:31

    Samozrejme, hlavne ak tam dáte sójovú omácku, tak v ziadnom prípade tam nesmiete dat víno (ani z Chile a ani z Moravy). Losos v podobnej úprave je bezné jedlo v Japonsku a tam jediné víno (myslím domáci produkt) je ryzové. A to Japonci nemiesajú do jedla...

  • Martina | 30. 11. 2006 08:52

    Dobry den, mohla bych podlit necim jinym nez vinem?

  • martin jirout | 24. 11. 2006 01:12

    tak až pojedu zase někdy na Moravu tak se budu určitě domáhat chardonay z Dolních Dunajovic,asi bude určitě dobré jako většina Vašich vín

  • Kamil Krybus | 23. 11. 2006 19:14

    Omluvte mou bleskovou reakci ale: za 1.) jsem moravák o vínu něco vím za 2.) restovaného lososa dělám již několik let na vánoce za 3.) k tomu pijeme Chardonnay, které pochází z Dolních Dunajovic, je super a v kombinaci s lososem je to skvělá vánoční hostina.

  • martin jirout | 23. 11. 2006 01:10

    Pane krybusi to jistě ne, jde o levnější a dosti dostupné víno ,samozřejmě je několik druhů jen tím bylo myšleno ,že to nemá být víno z krabice, pokud bychom se chtěli bavit o víně bylo by to jistě na dlouho,berte to pouze jen jako příklad, nenechejte se tím moc ovlivnit, protože záleží čistě jen na vás které víno zvolíte a pokud jste si dobře všiml v receptu není napsáno použijte víno typu chardonnay z chilské vinné oblasti je to uvedeno v závorce čímž je myšleno pouze jako příklad ,ale jako vinař nebo jako kuchař či jako úplně normální strávník by jste mohl mít určitou představu o víně ,které by jste mohl použít na tento recept .......každopádně přeji dobrou chuť při přípravě tohoto receptu a děkuji za komentář

  • Kamil Krybus | 22. 11. 2006 15:50

    Pane Jirout, vy si myslíte, že Chardonnay je kvalitní jen z Chile? Dovolte, abych se pousmál.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Bílé víno Bílé zelí Česnek Cibule Koření na ryby Losos Oregáno Sladká sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

613
Dýňová tortila
Dýňová tortila
586
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
422
Máslové řízky
Máslové řízky
146
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
48
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
AHA.cz Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Písničkář Honza Nedvěd (78): Po letech se vyfotil s Pavlínkou!

Písničkář Honza Nedvěd (78): Po letech se vyfotil s Pavlínkou!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

  • Recepty.cz
  • Gutovka - tutovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact