• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gutovka - tutovka
Napište svůj komentář k receptu

Gutovka - tutovka

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gutovka - tutovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g losos (Steak z lososa)
    • sůl Mořská
    • koření na ryby Nebo vlastní směs koření
    • cibule
    • česnek
    • arašídy Nebo piniové oříšky
    • bílé zelí
    • oregáno
    • bílé víno
    • sladká sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Lososa očistíme a okořeníme ho mořskou vílou teda solí, kořením dle vlastního výběru (romarýn, grilovací koření, gyros koření). Lososa zprudka orestujeme tak, aby byl uprostřed trochu růžový. Vyjmeme ho z pánve a na pánev přidáme česnek, cibuli, arašídy, bílé jemně nasekané zelí. Necháme pěkně zesklovatět a podlijeme kvalitním bílým vínem (Chardonnay de Chile). Přidáme oregano a sojovou omáčku, necháme jemně podusit.
2
Podáváme tak, že na střed talíře naklademe připravenou směs, na níž položíme steak z lososa. Ozdobíme snítkou čerstvé bazalky podáváme s banketkami nebo s toasty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 22. 2. 2015 19:38

    Příšerný název, výborné jídlo. Kombinace se zelím zajímavá, ale velmi dobrá.

  • Petr M. | 29. 7. 2007 14:39

    Mne to inspirovalo k podobnemu receptu - Okoreneny steak osmazime na masle, ne uplne zprudka, ale tak akorat. Po vyndani lososa pridame nakrajenou cervenou cibuli s cerstvou cervenou paprikou a trochou cesneku. Osmahneme (trochu masla muzeme odlit) a zalijeme tokajskym vinem. Trochu dochutime oreganem a soli a nechape chvili podusit. Podavame steak na smesi s koleckem citronu.

  • Alenka Aová | 12. 12. 2006 17:02

    Dobrý den, já uznávám kompromis - zbožňuju moravské Chardonnay a klidně i z Dunajek (tam jsou skvělí lidé,např.má svědkyně na svatbě) a taky si občas dám ráda skvělé Chardonnay z Chille, ono je opravdu malinko jiné,prostě sluníčkovější. Ale přátelé, jedno z nejlepších jsem byla z Vinařské školy ve Valticích :-)

  • Mila Foglova | 11. 12. 2006 01:15

    Lososa miluju a tohle je uplne vynikajici basta. Dik za receptik.

  • Petra | 1. 12. 2006 15:31

    Samozrejme, hlavne ak tam dáte sójovú omácku, tak v ziadnom prípade tam nesmiete dat víno (ani z Chile a ani z Moravy). Losos v podobnej úprave je bezné jedlo v Japonsku a tam jediné víno (myslím domáci produkt) je ryzové. A to Japonci nemiesajú do jedla...

  • Martina | 30. 11. 2006 08:52

    Dobry den, mohla bych podlit necim jinym nez vinem?

  • martin jirout | 24. 11. 2006 01:12

    tak až pojedu zase někdy na Moravu tak se budu určitě domáhat chardonay z Dolních Dunajovic,asi bude určitě dobré jako většina Vašich vín

  • Kamil Krybus | 23. 11. 2006 19:14

    Omluvte mou bleskovou reakci ale: za 1.) jsem moravák o vínu něco vím za 2.) restovaného lososa dělám již několik let na vánoce za 3.) k tomu pijeme Chardonnay, které pochází z Dolních Dunajovic, je super a v kombinaci s lososem je to skvělá vánoční hostina.

  • martin jirout | 23. 11. 2006 01:10

    Pane krybusi to jistě ne, jde o levnější a dosti dostupné víno ,samozřejmě je několik druhů jen tím bylo myšleno ,že to nemá být víno z krabice, pokud bychom se chtěli bavit o víně bylo by to jistě na dlouho,berte to pouze jen jako příklad, nenechejte se tím moc ovlivnit, protože záleží čistě jen na vás které víno zvolíte a pokud jste si dobře všiml v receptu není napsáno použijte víno typu chardonnay z chilské vinné oblasti je to uvedeno v závorce čímž je myšleno pouze jako příklad ,ale jako vinař nebo jako kuchař či jako úplně normální strávník by jste mohl mít určitou představu o víně ,které by jste mohl použít na tento recept .......každopádně přeji dobrou chuť při přípravě tohoto receptu a děkuji za komentář

  • Kamil Krybus | 22. 11. 2006 15:50

    Pane Jirout, vy si myslíte, že Chardonnay je kvalitní jen z Chile? Dovolte, abych se pousmál.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Bílé víno Bílé zelí Česnek Cibule Koření na ryby Losos Oregáno Sladká sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

51
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
32
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Tanečnice StarDance Otáhalová: Po rozchodu s Onderem nový chlap!

Tanečnice StarDance Otáhalová: Po rozchodu s Onderem nový chlap!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Gutovka - tutovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact