Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme po obou stranách hořčicí. Obalíme v jemně nastrouhaném sýru, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Řízky vložíme do rozehřátého tuku a zvolna smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
chuťově výborné,aby se strouhanka neoddělovala přidala jsem mouku.mazala jsem hořčicí poté sypala strouhaným sýrem,pak obalovala v mouce,potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.Smažila jsem ve větším množství oleje hodně zprudka .
Byly dobré. Asi záleží jaký dáte sýr, ten můj byl trochu slanější... Jinak strouhanka opravdu špatně držela, měla jsem ale úzké a dlouhé řízky, takže to taky mohlo být tím.. Ale děkuji za zajímavý recept! ;-)
Petra
|25. 11. 2011 21:33
Bylo to vyborne..chtela jsem zkusit duelat rizky trochu jinak avybrala jsem si tento recept a opravdu to bylo vynikajici..
Ladka
|12. 11. 2011 19:32
řízečky mňamozní. už je dělám nějaký ten pátek a jsou perfektní. ;-)
Dobré byly,to určitě,ale gurmánské-to zase né... ;-) .
Simča Sládková
|9. 7. 2010 19:51
MŇAM, MŇAM, MŇAM!!! Takto dobré řízky jsem asi ještě neměla..... Mooooooc nám chutnalo!!!!!!
Bohuslava Langrová
|23. 9. 2007 14:35
Ted sme řízky dojedly a jsou vinikajíci.Chutnali i dětem.
Michal Merka
|11. 3. 2007 10:51
Smažit na mírném ohni! Těstíčko opravdu na masu nedrží, ale to je mucha. Řízky jsou výborné. Klasické už ani dělat nebudu ;o)
Jindrich
|17. 1. 2006 08:41
Uz sem jednou podobne testicko delal, dal sem tam misto rozslehanych vajec uslehany snih z bilku a krome strouhanky i trochu mouky, misto uzeneho syra sem dal smes strouhane Nivy, Hermelinu a eidamu. Vznikla takova jakoby pena, az sem nechtel verit, ze se mi to na panvi "neroztece". Ale drzelo vyborne, testicko bylo krasne jemne, delikatni a takove porezni. :D Chce to hodne rozpalit olej.
Anonym
|7. 1. 2006 21:30
Kombinace hořčice, sýru a vepřovýho je opravdu delikátní. Moc dobré. Ale těstíčko nedrží na masu. To je problém.