vepřové maso
- krkovice, plec, kotlet, kýta - dle chuti
2
dl
pivo
světlé 10°C , cca
200
g
cibule
1
ks
česnek
- celá větší palice
tymián
sůl
kmín
4
ks
rajčata oloupaná
Postup přípravy receptu
1
Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata, pokrájený česnek. Vše zalijeme pivem, zaklopíme a pečeme cca 50-60 minut. Pak odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova za občasného otočení a podlití pivem nebo vývarem(vodou).
2
Podáváme s bramborovými noky, knedlíky nebo čerstvým pečivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Naty
|24. 12. 2016 15:30
Skvělá pečeně. <3 Hlídám jí už půl hodiny , aby kluci viděli zlaté prasátko :-( :-)
Katerina
|17. 2. 2016 12:57
Delala jsem v nedeli pro nas a pritelovo rodice ze skoro kilove krkovice, ktera se snedla skoro cela a opravdu nemela chybu. Maso bylo mekoucke a chutnalo senzacne, priloha byly bramborove knedliky.
Katerina
|17. 2. 2016 12:56
Delala jsem v nedeli pro nas a pritelovo rodice ze skoro kilove krkovice, ktera se snedla skoro cela a opravdu nemela chybu. Maso bylo mekoucke a chutnalo senzacne, priloha byly bramborove knedliky.
Drahoslava Vránová
|16. 7. 2015 07:42
Vynikající. Bez chyby byla hlavně i šťáva do které se maso dalo namáčet.
:-D Udělujeme receptu řád zlaté vařečky jako v princezně se zlatou hvězdou,byla to totiž náramně dobré.
Monika
|19. 10. 2014 14:16
Za naši rodinu dávám za jedna, kdyby to šlo, dám daleko vyšší známku ;-) je to opravdu luxusní jídlo:-) já osobně jsem nenechávala dopéci odklopené, maso zčervenalo i pod pekáčem, podávala jsem s bramborovým knedlíkem, opravdu bezva sváteční nedělní oběd, určitě zařadím do našeho jídelníčku. Děkuji moc za recept :-)
mila
|14. 6. 2014 09:35
je to výborné budu to opakovat
Křečková
|31. 12. 2013 14:36
Voní to naprosto fantasticky, tak nemám pochyb, že si na masíčku pochutnáme. :-) Děkuji.
Silvia
|1. 6. 2013 12:02
bolo to super a zajtra to budem robit znovu...je to faaakt dobry recept...masko je chutne (pliecko)
odporucam!!
Právě se mi peče v torubě. Mám ale tri kila kotlety :-))), pecu to uz pres dve hodiny, maso zaciná chytat barvicku, jsem zvedava :-))..
Silvia
|30. 1. 2013 18:49
Ja sa na to chystam v nedelu a uz sa neviem dockat...
budem to robit so zemiakovymi nokami...mnaaam!!!
Dam vediet...ale urcite to bude vyborne!!! :)
šáfa
|12. 1. 2013 11:59
Zítra se na to chystám.Dám vědět jak jsem uspěl. :-D :-D
Marie Šafaříková
|8. 12. 2012 16:38
Použila jsem necelé kilo krkovice(tu má manžel nejraděj,ale nesmí mít moc tlustého),rajčata jsem dávala z konzervy a tak nevím přesné množství a pekla se všímvšudy asi hodinu a půl.Gurmánské masíčko to bezesporu bylo a všem ho můžu doporučit.