lžíce
mletá sladká paprika
lze zkombinovat s pálivou
2
lžíce
olej
2
stroužek
česnek
jemně rozetřený
1
lžička
koriandr - mletý
nebo drcený, dle chuti, cca
1
lžička
sůl
necelá
pepř mletý
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Krkovičku mírně naklepeme a po stranách na několika místech nařízneme, aby se nám při smažení, pečení či grilování nekroutila.
2
Z oleje, papriky, česneku, koriandru a soli si umícháme hladkou kašičku, kterou plátky krkovice potřeme, naskládáme na sebe do misky a necháme alespoň 12 hodin marinovat, nejlépe však přes noc v chladnu do druhého dne.
3
Pak krkovičku připravíme dle chuti: smažíme na rozpáleném oleji na pánvi z obou stran, na rozpáleném grilu (hodinu před grilováním vyndáme z chladna) či v troubě pečenou na 200 stupňů nejprve 25 minut zakrytou a poté odkrytou dopéct doměkka a dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, pečivem, zeleninovým salátem...