Nejprve namočíme želatinu ve 2 dl mléka. Rozšleháme cukr s hrnkem mlékem a tvarohy do hladké hmoty. Namočenou želatinu zahříváme, až se rozpustí a přilijeme za stálého míchání do tvarohové hmoty. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a nalijeme polovinu tvarohové hmoty. Do druhé poloviny přidáme kakao. Poklademe meruňkami (či jiným kompotovaným ovocem) a zalijeme kakaovou hmotou. Dáme ztuhnout do lednice nejméně na 2 hodiny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna
|5. 11. 2006 08:19
Dělám podobně, stačí malý sáček želatiny/např na dorty nebo tlačenku/přidávám zakysanou smetanu a bílý jogurt/nemusí být zase tolik tvarohu/.Nerezovou misku vyložím mikrotenem a dávám vrstvu této hmoty, ovoce/hroznové víno, mandarinky, kivi, co kdo má rád/a střídám vrstvy. Nahoru příjde tvaroh. Po ztuhnutí vyklopím a ozdobím třeba šlehačkou.
Anka
|2. 11. 2006 17:07
Podobnú tortu robím už roky. Na dno tortovej formy dávam ešte piškóty a pokvapkám ich šťavou z kompótu. Pridávam aj 1/2 masla. Mlieka dávam 3-4dl. Hmotu pred naliatím do formy ešte rozmixujem ponorným mixérom. Hmota nesmie zovrieť! Veľa závisí od použitej želatíny, torta nemusí vždy stuhnúť. Mne sa najlepšie osvedčila želatína, ktorá sa používa "na aspik" (česky myslím "rosol"?).Keďže je to u nás najžiadanejšia torta, nemôžem dať iné ako 1*.
Gábina Houšková
|1. 11. 2006 09:20
Romano, používám granulovanou nebo sypkou želatinu a dám 2 vrchovaté lžíce. Nebo jak píše anonym zkuste želatinu na vaječnou tlačenku
Anonym
|1. 11. 2006 06:31
Tohle znám, je to moc velká dobrota s banánem nebo borůvkam. Používám sypkou želatinu na vaječnou tlačenku. Někdy přidávám ještě kysanou smetanu (250 ml).
Romana
|31. 10. 2006 19:59
Gábi, dvě lžíce želatiny to je kolik gramů? Jakou želatinu používáte? Děkuji
Kuchařka on-line
|31. 10. 2006 19:42
Doplněno.
Gábina Houšková
|31. 10. 2006 14:28
aha, omlouvám se, patří tam 2 tvarohy ve vaničce. Prosím o přidání do ingrediencí.Mléko je na namočení želatiny
renata novakova
|31. 10. 2006 13:56
Gábi,dle mého je tam příliš mnoho mléka a žádný tvaroh,viz.ingredience.Znám jej jinak a je to výborné osvěžení letních dní.
Zuzana Šindlerová
|31. 10. 2006 13:14
Gábinko, prosím Vám, kolik těch tvarohů?
Blanka V. Vrbová
|31. 10. 2006 12:47
Gabrielo asi vám vypadl z ingrediencí tvaroh. Prosím o doplnění množství, ať můžeme vyzkoušet.