Na trošce oleje se špekem osmažíme dosklovata cibuli, přidáme osmažit celer, mrkev a očištěné a na nudličky pokrájené žaludky. Přidáme papriku, kterou necháme krátce orestovat a ihned přilijeme vývar. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a vaříme do změknutí žaludků.
2
Pak přidáme brambory na kostičky, které uvaříme doměkka, zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě (nebo jíškou), necháme provařit, dochutíme majoránkou, případně ještě solí, pepřem a česnekem a podáváme.
Dělala jsem ji už mnohokrát a je opravdu výborná. Dávám 1.
Eva
|3. 12. 2014 19:53
Moc dobrá polévka, dělám jí taky a docela často, zasytí i zahřeje :o)
Petráčková
|20. 2. 2014 12:29
Manžel má rád drůbeží vnitřnosti a já se k němu někdy přidám, ale nikdo jiný o ně nemá zájem. Když jsem vařila polévku ze žaludků, dala jsem si záležet a nakrájela je na droboučké nudličky. Neřekla jsem z čeho polévka je, jedli všichni a všem i chutnala.
myška
|8. 1. 2013 12:58
polévka byla výborná, něco jako drškovka :o)
Krásová
|12. 10. 2012 22:00
Já žaludky nejdřív chvíli vařím v tlakáči,vývar pak využiji ale hlavně zkrátím asi o půl hodiny dobu vaření-vyzkoušejte.Jinak všechno stejně jako v receptu.Dělám jí často a máme jí rádi,spolehlivě naplní hladová břicha našich chlapů. Pěkný večer :-)