lžička
mletá paprika
(1 lžička sladké a 1 lžička ostré - podle chuti)
Postup přípravy receptu
1
Na gulášové polévce není nic těžkého. Jen si u řezníka řekněte o hezké maso, to ze staré krávy můžete vařit klidně dvě hodiny a stejně měkké nebude. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Stejně tak oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno.
V hrnci rozpusťte kousek sádla a zpěňte na něm cibuli. Když začíná zlátnout, přidejte pokrájené maso a zprudka ho orestujte, aby se zatáhlo. Přidejte koření, lehce ho nechte v tuku zpěnit s masem a cibulí a nakonec vše zalijte asi 1,5 litrem vroucí vody, osolte a polévku přiveďte k varu. Hrnec přiklopte poklicí a vařte tak dlouho, až je maso skoro měkké. To trvá různě dlouho podle typu a kvality masa, obvykle ale stačí kolem 40 minut.
3
Mezitím mrkev a petržel oškrábejte a nakrájejte na čtvrtkolečka, papriku očistěte a nakrájejte na malé kostičky, brambory taktéž očistěte a nakrájejte na kousky. Všechnu zeleninu následně přidejte do hrnce s polévkou a vařte asi 20 minut doměkka. Polévku podle chuti dosolte a okořeňte a můžete podávat. Mrkev jinak lehce pikantní gulášové polévce dodá příjemně nasládlou chuť a zároveň podtrhne ty chutě a vůně, bez kterých by gulášovka nebyla tím, čím je.