• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka po anglicku
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka po anglicku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka po anglicku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l voda
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks klobása
    • olej nebo máslo
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • cukr !!!

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme. Doporučuji hlídat a nenechat dojít až do zlatova (jinak by se mohla připálit během další přípravy).
2
Přidáme po chvíli na kostičky nakrájené brambory a na kolečka klobásu. Celou tuhle směs trochu prosmažíme (5 min.). Během smažení přidáme lžíci papriky, menší lžíci soli a pepře.
3
Zhruba po 3-5 minutách zalijeme danou směs vodou, přidáme majoránku a necháme vařit, až jsou brambory měkké. Poté zahustíme moukou podle libosti, někdo má rád hustou jiný naopak řidší.
4
A teď na závěr přichází na řadu velice zajímavá inovace, kterou mě naučili v Anglii a velice se mi zalíbila a také mým přátelům. Tato inovace spočívá v tom, že je třeba přidat 3 velké lžíce cukru krystal a vařit do rozpuštění. Nebojte se, s cukrem není třeba šetřit.
5
Zní to velice exoticky, ale chuť je přímo labužnická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kokees | 14. 11. 2018 14:09

    Tedy - vzhledem k jednoduchosti receptu slušný výsledek. Až na ten cukr. Sorry, ale před jeho přidáním to chutnalo výrazně líp. Asi nerozumím anglickým chutím, ale tentokrát to vylévám :(

  • Ota | 29. 12. 2014 11:41

    Já si dal do hrnečku trochu gulášové pol a přisladil ještě že tak ztráta nepatrná to není na mě tato anglická chuť v gulášovce musím mít česnek kmín trochu pálivé papriky sladké sůl atd. :-|

  • Pepa | 18. 12. 2014 13:17

    Nedalo mi to, a s tím cukrem jsem to musel zkusit :-D a byla to s**** na vylití do WC :-$ Moje chyba měl jsem si to zkusit vedle v nějaké malém kastrolu..

  • Andrea Korandova | 10. 2. 2013 19:56

    Ja ziji v anglii us 8 let, take dneska bude mit muj anglicky pritel ceskou gulasovku po anglicku s cukrem. :)'

  • Táňa K. | 9. 8. 2008 20:46

    Ačkoliv nejsem autorka tohoto receptu, musím říct, že cukr do gulášové, frankfurtské a podobných polévek mě naučila maminka už jako malou holku. Dodá tomu opravdu vynikající vyváženou chuť. Ale množství se musí umět vychytat. Tři lžíce cukru na dva litry polévky jsou dost. Já bych na toto množství dala tak 1/2 - 1 polévkovou lžíci. Vyzkoušet si to ovšem musí každý sám. Já jsem totiž milovnice anglické kuchyně, zejména pak anglických sladkostí, tudíž nejsem nestranná.:-)

  • Oldřich Gargulák | 9. 8. 2008 14:59

    Asi nejde o vtip, ale zas taková hrůza to není. A pověst ostrovní kuchyně stejně už nemůže být horší.

  • ladislava staffenová | 9. 8. 2008 14:40

    Souhlasím s Oldřichem - ten poměr surovin ...a s tím cukrem, no pokud to bylo míněno vážně ten recept jako celek,tak dobrou chuť.Ale nakonec jsou daleko nezvyklejší varianty jídel.

  • Oldřich Gargulák | 9. 8. 2008 14:24

    Ač sladím kde co, vč. KVĚTÁKU S KAKAEM, zde jsem se zachoval ostražitě a vařil ve dvou hrncích. Už od pohledu je ingrediencí na 2L málo (pominu-li, že vypadla paprika). Kvalita produktu je dána kvalitou uzeniny. 1 velká lžíce (asi totéž co PL) se s k o r o nepozná, 2PL je o fous více než akorát, 3PL je jako rajská polévka álla tchýně. V malém jsem to zkusil srazit octem - je to jedlé, ale asi by vám nikdo nevěřil, že mu necpete zkyslou polévku! Že by Angláni neznali česnek? Rozhodně jím nešetřit. Resumé: v mrazáku mám 3L Frankfurtské polévky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Gulášová
Polévky Oběd Smažení Vaření Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Hladká mouka Klobása Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s jogurtem

Sýrová pomazánka s jogurtem

Fofr koláč

Fofr koláč

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
19
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
16
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Gulášová polévka s mletým masem a zeleninou
Gulášová polévka s mletým masem a…
Gulášová polévka s mrkví
Gulášová polévka s mrkví
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka po anglicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact