• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka po anglicku
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka po anglicku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka po anglicku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l voda
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks klobása
    • olej nebo máslo
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • cukr !!!

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme. Doporučuji hlídat a nenechat dojít až do zlatova (jinak by se mohla připálit během další přípravy).
2
Přidáme po chvíli na kostičky nakrájené brambory a na kolečka klobásu. Celou tuhle směs trochu prosmažíme (5 min.). Během smažení přidáme lžíci papriky, menší lžíci soli a pepře.
3
Zhruba po 3-5 minutách zalijeme danou směs vodou, přidáme majoránku a necháme vařit, až jsou brambory měkké. Poté zahustíme moukou podle libosti, někdo má rád hustou jiný naopak řidší.
4
A teď na závěr přichází na řadu velice zajímavá inovace, kterou mě naučili v Anglii a velice se mi zalíbila a také mým přátelům. Tato inovace spočívá v tom, že je třeba přidat 3 velké lžíce cukru krystal a vařit do rozpuštění. Nebojte se, s cukrem není třeba šetřit.
5
Zní to velice exoticky, ale chuť je přímo labužnická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kokees | 14. 11. 2018 14:09

    Tedy - vzhledem k jednoduchosti receptu slušný výsledek. Až na ten cukr. Sorry, ale před jeho přidáním to chutnalo výrazně líp. Asi nerozumím anglickým chutím, ale tentokrát to vylévám :(

  • Ota | 29. 12. 2014 11:41

    Já si dal do hrnečku trochu gulášové pol a přisladil ještě že tak ztráta nepatrná to není na mě tato anglická chuť v gulášovce musím mít česnek kmín trochu pálivé papriky sladké sůl atd. :-|

  • Pepa | 18. 12. 2014 13:17

    Nedalo mi to, a s tím cukrem jsem to musel zkusit :-D a byla to s**** na vylití do WC :-$ Moje chyba měl jsem si to zkusit vedle v nějaké malém kastrolu..

  • Andrea Korandova | 10. 2. 2013 19:56

    Ja ziji v anglii us 8 let, take dneska bude mit muj anglicky pritel ceskou gulasovku po anglicku s cukrem. :)'

  • Táňa K. | 9. 8. 2008 20:46

    Ačkoliv nejsem autorka tohoto receptu, musím říct, že cukr do gulášové, frankfurtské a podobných polévek mě naučila maminka už jako malou holku. Dodá tomu opravdu vynikající vyváženou chuť. Ale množství se musí umět vychytat. Tři lžíce cukru na dva litry polévky jsou dost. Já bych na toto množství dala tak 1/2 - 1 polévkovou lžíci. Vyzkoušet si to ovšem musí každý sám. Já jsem totiž milovnice anglické kuchyně, zejména pak anglických sladkostí, tudíž nejsem nestranná.:-)

  • Oldřich Gargulák | 9. 8. 2008 14:59

    Asi nejde o vtip, ale zas taková hrůza to není. A pověst ostrovní kuchyně stejně už nemůže být horší.

  • ladislava staffenová | 9. 8. 2008 14:40

    Souhlasím s Oldřichem - ten poměr surovin ...a s tím cukrem, no pokud to bylo míněno vážně ten recept jako celek,tak dobrou chuť.Ale nakonec jsou daleko nezvyklejší varianty jídel.

  • Oldřich Gargulák | 9. 8. 2008 14:24

    Ač sladím kde co, vč. KVĚTÁKU S KAKAEM, zde jsem se zachoval ostražitě a vařil ve dvou hrncích. Už od pohledu je ingrediencí na 2L málo (pominu-li, že vypadla paprika). Kvalita produktu je dána kvalitou uzeniny. 1 velká lžíce (asi totéž co PL) se s k o r o nepozná, 2PL je o fous více než akorát, 3PL je jako rajská polévka álla tchýně. V malém jsem to zkusil srazit octem - je to jedlé, ale asi by vám nikdo nevěřil, že mu necpete zkyslou polévku! Že by Angláni neznali česnek? Rozhodně jím nešetřit. Resumé: v mrazáku mám 3L Frankfurtské polévky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Gulášová
Polévky Oběd Smažení Vaření Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Hladká mouka Klobása Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

86
Květák s těstovinami ala mozeček
Květák s těstovinami ala…
82
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
71
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
71
Kuřecí srdíčka - pečená
Kuřecí srdíčka - pečená
70
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Blesk.cz Ina T. hodnotila návštěvníky festivalu: Módní policie z kolonády

Ina T. hodnotila návštěvníky festivalu: Módní policie z kolonády

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Gulášová polévka s mletým masem a zeleninou
Gulášová polévka s mletým masem a…
Gulášová polévka s mrkví
Gulášová polévka s mrkví
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka po anglicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact