• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka po anglicku
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka po anglicku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka po anglicku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l voda
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks klobása
    • olej nebo máslo
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • cukr !!!

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme. Doporučuji hlídat a nenechat dojít až do zlatova (jinak by se mohla připálit během další přípravy).
2
Přidáme po chvíli na kostičky nakrájené brambory a na kolečka klobásu. Celou tuhle směs trochu prosmažíme (5 min.). Během smažení přidáme lžíci papriky, menší lžíci soli a pepře.
3
Zhruba po 3-5 minutách zalijeme danou směs vodou, přidáme majoránku a necháme vařit, až jsou brambory měkké. Poté zahustíme moukou podle libosti, někdo má rád hustou jiný naopak řidší.
4
A teď na závěr přichází na řadu velice zajímavá inovace, kterou mě naučili v Anglii a velice se mi zalíbila a také mým přátelům. Tato inovace spočívá v tom, že je třeba přidat 3 velké lžíce cukru krystal a vařit do rozpuštění. Nebojte se, s cukrem není třeba šetřit.
5
Zní to velice exoticky, ale chuť je přímo labužnická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kokees | 14. 11. 2018 14:09

    Tedy - vzhledem k jednoduchosti receptu slušný výsledek. Až na ten cukr. Sorry, ale před jeho přidáním to chutnalo výrazně líp. Asi nerozumím anglickým chutím, ale tentokrát to vylévám :(

  • Ota | 29. 12. 2014 11:41

    Já si dal do hrnečku trochu gulášové pol a přisladil ještě že tak ztráta nepatrná to není na mě tato anglická chuť v gulášovce musím mít česnek kmín trochu pálivé papriky sladké sůl atd. :-|

  • Pepa | 18. 12. 2014 13:17

    Nedalo mi to, a s tím cukrem jsem to musel zkusit :-D a byla to s**** na vylití do WC :-$ Moje chyba měl jsem si to zkusit vedle v nějaké malém kastrolu..

  • Andrea Korandova | 10. 2. 2013 19:56

    Ja ziji v anglii us 8 let, take dneska bude mit muj anglicky pritel ceskou gulasovku po anglicku s cukrem. :)'

  • Táňa K. | 9. 8. 2008 20:46

    Ačkoliv nejsem autorka tohoto receptu, musím říct, že cukr do gulášové, frankfurtské a podobných polévek mě naučila maminka už jako malou holku. Dodá tomu opravdu vynikající vyváženou chuť. Ale množství se musí umět vychytat. Tři lžíce cukru na dva litry polévky jsou dost. Já bych na toto množství dala tak 1/2 - 1 polévkovou lžíci. Vyzkoušet si to ovšem musí každý sám. Já jsem totiž milovnice anglické kuchyně, zejména pak anglických sladkostí, tudíž nejsem nestranná.:-)

  • Oldřich Gargulák | 9. 8. 2008 14:59

    Asi nejde o vtip, ale zas taková hrůza to není. A pověst ostrovní kuchyně stejně už nemůže být horší.

  • ladislava staffenová | 9. 8. 2008 14:40

    Souhlasím s Oldřichem - ten poměr surovin ...a s tím cukrem, no pokud to bylo míněno vážně ten recept jako celek,tak dobrou chuť.Ale nakonec jsou daleko nezvyklejší varianty jídel.

  • Oldřich Gargulák | 9. 8. 2008 14:24

    Ač sladím kde co, vč. KVĚTÁKU S KAKAEM, zde jsem se zachoval ostražitě a vařil ve dvou hrncích. Už od pohledu je ingrediencí na 2L málo (pominu-li, že vypadla paprika). Kvalita produktu je dána kvalitou uzeniny. 1 velká lžíce (asi totéž co PL) se s k o r o nepozná, 2PL je o fous více než akorát, 3PL je jako rajská polévka álla tchýně. V malém jsem to zkusil srazit octem - je to jedlé, ale asi by vám nikdo nevěřil, že mu necpete zkyslou polévku! Že by Angláni neznali česnek? Rozhodně jím nešetřit. Resumé: v mrazáku mám 3L Frankfurtské polévky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Gulášová
Polévky Oběd Smažení Vaření Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Hladká mouka Klobása Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Slaný koláč s pórkem

Slaný koláč s pórkem

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

267
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
146
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
59
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
47
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
31
Buřtguláš rychlovka
Buřtguláš rychlovka

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Dara Rolins (52) se chlubí dcerou: Krása Laury bere dech

Dara Rolins (52) se chlubí dcerou: Krása Laury bere dech

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Gulášová polévka s mletým masem a zeleninou
Gulášová polévka s mletým masem a…
Gulášová polévka s mrkví
Gulášová polévka s mrkví
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka po anglicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact