• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hovězí maso
    • 1
      l voda
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks brambory
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce paprika
  • Jíška
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní oprané, na kostky nakrájené, osolené, opepřené maso a osmahneme. Pak maso zalijeme částí vody a na mírném ohni zvolna dusíme, až je maso měkké. V kastrůlku rozehřejeme lžíci sádla, necháme v něm rozpustit mletou papriku a vlijeme do polévky. Ke konci přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a jíšku připravenou ze lžíce sádla a mouky, rozšlehanou se sběračkou do polévky. Polévku zalijeme zbytkem vody, zamícháme a dále vaříme. Před koncem vaření přidáme česnek rozetřený se solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Láďa | 25. 4. 2017 21:18

    Dovařil jsem a ochutnal jsem. Polévka je super :-)

  • Paluk | 4. 12. 2016 06:26

    Jste si jisti, že to, co je na ilustračním obrázku je skutečně gulášová polévka? Kdyby mi to někdo přinesl na stůl s uvedenou citací, tak bych ho hnal aus. I s polévkou.

  • Klára | 22. 4. 2013 09:51

    Polévka byla vynikající, recept chválím! Přidala jsem tam papriku z mimibazaru z www.mimiveget.cz, má chuť opravdové papriky, lepší než ty kupované. Jen doporučuji ;-)

  • KristýnaKoudelová | 7. 2. 2013 14:45

    Polévka byla velmi dobrá. Vařila jsem ji v papináku a byla vynikající :-) dávám za 1 :-)

  • 1982Petula
    1982Petula | 11. 10. 2012 15:47

    Polévka nám moc chutná, jen při dodržení postupu je příliš mastná. Proto papriku nasypu na osmahnuté maso, promíchám a zaliji vodou, na výsledné chuti to není znát. A zahušťuji vodou s moukou. Je to sice jaksi barbarské, ale alespoň mi manžel polévku nekritizuje, protože je moc mastná.

  • kji | 30. 9. 2012 22:17

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:22

    Opraveno, díky.

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:22

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 20. 4. 2011 07:40

    Polévky

  • Zdišenka 14 let | 22. 8. 2007 13:12

    Tak zrovna jsem dovařila podle tohoto receptu. A na radu jedné z kolegyněk jsem přidala i rajčátka a byla mňam. Vařila jsem poprvé a povedla se!!(možná sem to ale fakt přehnala s tím sádlem a neodhadla množství soli- ale spravila sem to přidáním vody i osolením)

  • Metličková | 3. 6. 2007 14:09

    Pane Vařečko, Vaše upřesnění je na místě. Dělám to naprosto stejně jako vy a polévka je vy-ni-ka-jí-cí.

  • kokot smk | 29. 5. 2007 17:56

    ste curamedani kdyz neumite gulasovou polevku:D

  • Lenka | 2. 5. 2007 22:33

    zkuste před koncem přidat na drobno pokrájenou cibulku......má to lepší chuť

  • pan Vařečka | 9. 1. 2007 11:58

    Já bych jen upřesnil, jak dosáhnout perfektní chuti i barvy: Předně, cibulka by se měla osmahnout dozlatova. Když přidáváme brambory, dáme taky na nudličky nakrájenou zelenou papriku. Potom, 20 minut před koncem, mírně osmahneme na tuku hl. mouku, přidáme mletou papriku, ihned zalejeme studenou vodou nebo chladným vývarem z masa, rozmícháme a přidáme k polévce, dovaříme, dochutíme rozetřeným česnekem.

  • Nina | 14. 10. 2006 20:53

    zkuste do toho pridat 2papriky a 2rajcatka, je to skutecne vynikajici....

  • varecka | 16. 9. 2006 16:01

    Dnes jsem uvarila svoji prvni polevku a opravdu jsem netusila, ze to bude tak jednoduche a hlavne vytecne. Misto masa jsem pouzila na kosticky nakrajene parky a nelituji

  • Jana | 27. 2. 2006 19:08

    Dělám polévku stejně a celou rodinou je žádaná.To sádlo tam patří.

  • Petr Dohnal | 9. 11. 2005 13:57

    petrovi petrovi : Tak tam dej dvě lžíce oleje, když Ti to připadá nezdravé...

  • Anonym | 18. 1. 2005 13:33

    Syrové !!!

  • EVA CHANAZOVA | 18. 1. 2005 10:56

    ty brambory maji uz byt predem varene ?nebo se tam davaji syrove ?

  • petr petr | 24. 11. 2004 20:07

    v teto polevce se,pouzivazbytecne ,moc sadla,coz neni zdave.3 lzice sadla,v 1 a pul litrove polevce ,je dost

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Gulášová
Polévky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Muffinky

Muffinky

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

64
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
24
Meruňkový džem s mandlemi
Meruňkový džem s mandlemi
20
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka po anglicku
Gulášová polévka po anglicku
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact