• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hovězí maso
    • 1
      l voda
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks brambory
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce paprika
  • Jíška
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní oprané, na kostky nakrájené, osolené, opepřené maso a osmahneme. Pak maso zalijeme částí vody a na mírném ohni zvolna dusíme, až je maso měkké. V kastrůlku rozehřejeme lžíci sádla, necháme v něm rozpustit mletou papriku a vlijeme do polévky. Ke konci přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a jíšku připravenou ze lžíce sádla a mouky, rozšlehanou se sběračkou do polévky. Polévku zalijeme zbytkem vody, zamícháme a dále vaříme. Před koncem vaření přidáme česnek rozetřený se solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Láďa | 25. 4. 2017 21:18

    Dovařil jsem a ochutnal jsem. Polévka je super :-)

  • Paluk | 4. 12. 2016 06:26

    Jste si jisti, že to, co je na ilustračním obrázku je skutečně gulášová polévka? Kdyby mi to někdo přinesl na stůl s uvedenou citací, tak bych ho hnal aus. I s polévkou.

  • Klára | 22. 4. 2013 09:51

    Polévka byla vynikající, recept chválím! Přidala jsem tam papriku z mimibazaru z www.mimiveget.cz, má chuť opravdové papriky, lepší než ty kupované. Jen doporučuji ;-)

  • KristýnaKoudelová | 7. 2. 2013 14:45

    Polévka byla velmi dobrá. Vařila jsem ji v papináku a byla vynikající :-) dávám za 1 :-)

  • 1982Petula
    1982Petula | 11. 10. 2012 15:47

    Polévka nám moc chutná, jen při dodržení postupu je příliš mastná. Proto papriku nasypu na osmahnuté maso, promíchám a zaliji vodou, na výsledné chuti to není znát. A zahušťuji vodou s moukou. Je to sice jaksi barbarské, ale alespoň mi manžel polévku nekritizuje, protože je moc mastná.

  • kji | 30. 9. 2012 22:17

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:22

    Opraveno, díky.

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:22

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 20. 4. 2011 07:40

    Polévky

  • Zdišenka 14 let | 22. 8. 2007 13:12

    Tak zrovna jsem dovařila podle tohoto receptu. A na radu jedné z kolegyněk jsem přidala i rajčátka a byla mňam. Vařila jsem poprvé a povedla se!!(možná sem to ale fakt přehnala s tím sádlem a neodhadla množství soli- ale spravila sem to přidáním vody i osolením)

  • Metličková | 3. 6. 2007 14:09

    Pane Vařečko, Vaše upřesnění je na místě. Dělám to naprosto stejně jako vy a polévka je vy-ni-ka-jí-cí.

  • kokot smk | 29. 5. 2007 17:56

    ste curamedani kdyz neumite gulasovou polevku:D

  • Lenka | 2. 5. 2007 22:33

    zkuste před koncem přidat na drobno pokrájenou cibulku......má to lepší chuť

  • pan Vařečka | 9. 1. 2007 11:58

    Já bych jen upřesnil, jak dosáhnout perfektní chuti i barvy: Předně, cibulka by se měla osmahnout dozlatova. Když přidáváme brambory, dáme taky na nudličky nakrájenou zelenou papriku. Potom, 20 minut před koncem, mírně osmahneme na tuku hl. mouku, přidáme mletou papriku, ihned zalejeme studenou vodou nebo chladným vývarem z masa, rozmícháme a přidáme k polévce, dovaříme, dochutíme rozetřeným česnekem.

  • Nina | 14. 10. 2006 20:53

    zkuste do toho pridat 2papriky a 2rajcatka, je to skutecne vynikajici....

  • varecka | 16. 9. 2006 16:01

    Dnes jsem uvarila svoji prvni polevku a opravdu jsem netusila, ze to bude tak jednoduche a hlavne vytecne. Misto masa jsem pouzila na kosticky nakrajene parky a nelituji

  • Jana | 27. 2. 2006 19:08

    Dělám polévku stejně a celou rodinou je žádaná.To sádlo tam patří.

  • Petr Dohnal | 9. 11. 2005 13:57

    petrovi petrovi : Tak tam dej dvě lžíce oleje, když Ti to připadá nezdravé...

  • Anonym | 18. 1. 2005 13:33

    Syrové !!!

  • EVA CHANAZOVA | 18. 1. 2005 10:56

    ty brambory maji uz byt predem varene ?nebo se tam davaji syrove ?

  • petr petr | 24. 11. 2004 20:07

    v teto polevce se,pouzivazbytecne ,moc sadla,coz neni zdave.3 lzice sadla,v 1 a pul litrove polevce ,je dost

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Gulášová
Polévky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Magdiny plátky

Magdiny plátky

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Oreo muffiny

Oreo muffiny

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

236
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
82
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
79
Klasické lečo
Klasické lečo
72
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
62
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Herec Daniel Bambas (45) o útěku do Dánska: Má tam přítele! A teď už i práci

Herec Daniel Bambas (45) o útěku do Dánska: Má tam přítele! A teď už i práci

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka po anglicku
Gulášová polévka po anglicku
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact