• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hovězí maso
    • 1
      l voda
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks brambory
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce paprika
  • Jíška
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní oprané, na kostky nakrájené, osolené, opepřené maso a osmahneme. Pak maso zalijeme částí vody a na mírném ohni zvolna dusíme, až je maso měkké. V kastrůlku rozehřejeme lžíci sádla, necháme v něm rozpustit mletou papriku a vlijeme do polévky. Ke konci přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a jíšku připravenou ze lžíce sádla a mouky, rozšlehanou se sběračkou do polévky. Polévku zalijeme zbytkem vody, zamícháme a dále vaříme. Před koncem vaření přidáme česnek rozetřený se solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Láďa | 25. 4. 2017 21:18

    Dovařil jsem a ochutnal jsem. Polévka je super :-)

  • Paluk | 4. 12. 2016 06:26

    Jste si jisti, že to, co je na ilustračním obrázku je skutečně gulášová polévka? Kdyby mi to někdo přinesl na stůl s uvedenou citací, tak bych ho hnal aus. I s polévkou.

  • Klára | 22. 4. 2013 09:51

    Polévka byla vynikající, recept chválím! Přidala jsem tam papriku z mimibazaru z www.mimiveget.cz, má chuť opravdové papriky, lepší než ty kupované. Jen doporučuji ;-)

  • KristýnaKoudelová | 7. 2. 2013 14:45

    Polévka byla velmi dobrá. Vařila jsem ji v papináku a byla vynikající :-) dávám za 1 :-)

  • 1982Petula
    1982Petula | 11. 10. 2012 15:47

    Polévka nám moc chutná, jen při dodržení postupu je příliš mastná. Proto papriku nasypu na osmahnuté maso, promíchám a zaliji vodou, na výsledné chuti to není znát. A zahušťuji vodou s moukou. Je to sice jaksi barbarské, ale alespoň mi manžel polévku nekritizuje, protože je moc mastná.

  • kji | 30. 9. 2012 22:17

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:22

    Opraveno, díky.

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:22

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 20. 4. 2011 07:40

    Polévky

  • Zdišenka 14 let | 22. 8. 2007 13:12

    Tak zrovna jsem dovařila podle tohoto receptu. A na radu jedné z kolegyněk jsem přidala i rajčátka a byla mňam. Vařila jsem poprvé a povedla se!!(možná sem to ale fakt přehnala s tím sádlem a neodhadla množství soli- ale spravila sem to přidáním vody i osolením)

  • Metličková | 3. 6. 2007 14:09

    Pane Vařečko, Vaše upřesnění je na místě. Dělám to naprosto stejně jako vy a polévka je vy-ni-ka-jí-cí.

  • kokot smk | 29. 5. 2007 17:56

    ste curamedani kdyz neumite gulasovou polevku:D

  • Lenka | 2. 5. 2007 22:33

    zkuste před koncem přidat na drobno pokrájenou cibulku......má to lepší chuť

  • pan Vařečka | 9. 1. 2007 11:58

    Já bych jen upřesnil, jak dosáhnout perfektní chuti i barvy: Předně, cibulka by se měla osmahnout dozlatova. Když přidáváme brambory, dáme taky na nudličky nakrájenou zelenou papriku. Potom, 20 minut před koncem, mírně osmahneme na tuku hl. mouku, přidáme mletou papriku, ihned zalejeme studenou vodou nebo chladným vývarem z masa, rozmícháme a přidáme k polévce, dovaříme, dochutíme rozetřeným česnekem.

  • Nina | 14. 10. 2006 20:53

    zkuste do toho pridat 2papriky a 2rajcatka, je to skutecne vynikajici....

  • varecka | 16. 9. 2006 16:01

    Dnes jsem uvarila svoji prvni polevku a opravdu jsem netusila, ze to bude tak jednoduche a hlavne vytecne. Misto masa jsem pouzila na kosticky nakrajene parky a nelituji

  • Jana | 27. 2. 2006 19:08

    Dělám polévku stejně a celou rodinou je žádaná.To sádlo tam patří.

  • Petr Dohnal | 9. 11. 2005 13:57

    petrovi petrovi : Tak tam dej dvě lžíce oleje, když Ti to připadá nezdravé...

  • Anonym | 18. 1. 2005 13:33

    Syrové !!!

  • EVA CHANAZOVA | 18. 1. 2005 10:56

    ty brambory maji uz byt predem varene ?nebo se tam davaji syrove ?

  • petr petr | 24. 11. 2004 20:07

    v teto polevce se,pouzivazbytecne ,moc sadla,coz neni zdave.3 lzice sadla,v 1 a pul litrove polevce ,je dost

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Gulášová
Polévky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
14
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
14
Salát s krevetami a exotickým ovocem
Salát s krevetami a…
13
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické hrnkové…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka po anglicku
Gulášová polévka po anglicku
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact