Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní oprané, na kostky nakrájené, osolené, opepřené maso a osmahneme. Pak maso zalijeme částí vody a na mírném ohni zvolna dusíme, až je maso měkké. V kastrůlku rozehřejeme lžíci sádla, necháme v něm rozpustit mletou papriku a vlijeme do polévky. Ke konci přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a jíšku připravenou ze lžíce sádla a mouky, rozšlehanou se sběračkou do polévky. Polévku zalijeme zbytkem vody, zamícháme a dále vaříme. Před koncem vaření přidáme česnek rozetřený se solí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Láďa
|25. 4. 2017 21:18
Dovařil jsem a ochutnal jsem.
Polévka je super :-)
Paluk
|4. 12. 2016 06:26
Jste si jisti, že to, co je na ilustračním obrázku je skutečně gulášová polévka? Kdyby mi to někdo přinesl na stůl s uvedenou citací, tak bych ho hnal aus. I s polévkou.
Klára
|22. 4. 2013 09:51
Polévka byla vynikající, recept chválím! Přidala jsem tam papriku z mimibazaru z www.mimiveget.cz, má chuť opravdové papriky, lepší než ty kupované. Jen doporučuji ;-)
Polévka nám moc chutná, jen při dodržení postupu je příliš mastná. Proto papriku nasypu na osmahnuté maso, promíchám a zaliji vodou, na výsledné chuti to není znát. A zahušťuji vodou s moukou. Je to sice jaksi barbarské, ale alespoň mi manžel polévku nekritizuje, protože je moc mastná.
Tak zrovna jsem dovařila podle tohoto receptu. A na radu jedné z kolegyněk jsem přidala i rajčátka a byla mňam. Vařila jsem poprvé a povedla se!!(možná sem to ale fakt přehnala s tím sádlem a neodhadla množství soli- ale spravila sem to přidáním vody i osolením)
Metličková
|3. 6. 2007 14:09
Pane Vařečko, Vaše upřesnění je na místě. Dělám to naprosto stejně jako vy a polévka je vy-ni-ka-jí-cí.
kokot smk
|29. 5. 2007 17:56
ste curamedani kdyz neumite gulasovou polevku
Lenka
|2. 5. 2007 22:33
zkuste před koncem přidat na drobno pokrájenou cibulku......má to lepší chuť
pan Vařečka
|9. 1. 2007 11:58
Já bych jen upřesnil, jak dosáhnout perfektní chuti i barvy: Předně, cibulka by se měla osmahnout dozlatova. Když přidáváme brambory, dáme taky na nudličky nakrájenou zelenou papriku. Potom, 20 minut před koncem, mírně osmahneme na tuku hl. mouku, přidáme mletou papriku, ihned zalejeme studenou vodou nebo chladným vývarem z masa, rozmícháme a přidáme k polévce, dovaříme, dochutíme rozetřeným česnekem.
Nina
|14. 10. 2006 20:53
zkuste do toho pridat 2papriky a 2rajcatka, je to skutecne vynikajici....
varecka
|16. 9. 2006 16:01
Dnes jsem uvarila svoji prvni polevku a opravdu jsem netusila, ze to bude tak jednoduche a hlavne vytecne. Misto masa jsem pouzila na kosticky nakrajene parky a nelituji
Jana
|27. 2. 2006 19:08
Dělám polévku stejně a celou rodinou je žádaná.To sádlo tam patří.
Petr Dohnal
|9. 11. 2005 13:57
petrovi petrovi : Tak tam dej dvě lžíce oleje, když Ti to připadá nezdravé...
Anonym
|18. 1. 2005 13:33
Syrové !!!
EVA CHANAZOVA
|18. 1. 2005 10:56
ty brambory maji uz byt predem varene ?nebo se tam davaji syrove ?
petr petr
|24. 11. 2004 20:07
v teto polevce se,pouzivazbytecne ,moc sadla,coz neni zdave.3 lzice sadla,v 1 a pul litrove polevce ,je dost