Vyzkoušejte tradiční českou polévku, která vás báječně zasytí. V gulášové polévce nesmí chybět dobré maso, cibule, brambory, česnek, majoránka a především pořádná dávka papriky.
Slaninu nakrájejte na kostičky, orestujte na pánvi a poté přemístěte do hrnce.
2
Vepřové maso nakrájejte na zhruba centimetrové kostičky, rozpalte pánev s vyškvařeným sádlem ze slaniny a vepřové kostky osmažte. Maso osolte a opět odeberte do hrnce.
3
Na zbylé šťávě s tukem na pánvi osmažte ještě zbylé mleté maso. Osolte, opepřete a přidejte i gulášové koření. Maso opět přesuňte do hrnce.
Do pánve přidejte máslo nebo sádlo a orestujte cibuli, přidejte bobkový list a tymián, kmín, papriku, česnek, sůl, pepř a protlak. Minutu vše promíchejte. Můžete přimíchat mouku k zahuštění.