• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g vepřová plec
    • 50
      g uzená slanina nebo uzený špek
    • 1
      lžička olej
    • 1
      ks cibule velká, nebo dvě střední
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička tymián čerstvá snítka nebo sušený, cca
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,50
      l vývar cca
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájíme na drobno a na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje jí osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené maso na kostky, které jsme osolili a opepřili a osmažíme ho na cibulovém základě za občasného promíchání ze všech stran. Pak přidáme krátce osmažit k masu i nasekané stroužky česneku, přidáme buď snítku tymiánu nebo sušený - dle chuti a vše zalijeme vývarem. Dusíme pod poklicí na mírném ohni do změknutí masa, je-li třeba, podlijeme a promícháme. Na závěr zahustíme malým množstvím mouky, rozmíchané v trošce vody nebo hotovou domácí jíškou dle potřeby a vše necháme ještě krátce provařit, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s bramborovými noky, knedlíkem, rýží, těstovinami...
3
Kdo má raději rozmarýn nežli tymián, použije snítku čerstvého rozmarýnu, jinak postup zůstává stejný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 11. 12. 2016 07:38

    Byla vynikajici a nezbylo nic.

  • Dana Bílská | 5. 9. 2016 09:00

    Jednoduchý, výborně dochucený. Jen se po něm zaprášilo :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Olej Pepř mletý Sůl Tymián Uzená slanina Vepřová plec Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Celerový salát s jablkem

Celerový salát s jablkem

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Míša řezy
Míša řezy
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Sexy upíří návrat Míši Noskové: Domina v korzetu!

Sexy upíří návrat Míši Noskové: Domina v korzetu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Guláš z krůtího masa
Guláš z krůtího masa
Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky
Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky
Gulášová krkovička
Gulášová krkovička
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
  • Recepty.cz
  • Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact