• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g vepřová plec
    • 50
      g uzená slanina nebo uzený špek
    • 1
      lžička olej
    • 1
      ks cibule velká, nebo dvě střední
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička tymián čerstvá snítka nebo sušený, cca
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,50
      l vývar cca
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájíme na drobno a na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje jí osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené maso na kostky, které jsme osolili a opepřili a osmažíme ho na cibulovém základě za občasného promíchání ze všech stran. Pak přidáme krátce osmažit k masu i nasekané stroužky česneku, přidáme buď snítku tymiánu nebo sušený - dle chuti a vše zalijeme vývarem. Dusíme pod poklicí na mírném ohni do změknutí masa, je-li třeba, podlijeme a promícháme. Na závěr zahustíme malým množstvím mouky, rozmíchané v trošce vody nebo hotovou domácí jíškou dle potřeby a vše necháme ještě krátce provařit, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s bramborovými noky, knedlíkem, rýží, těstovinami...
3
Kdo má raději rozmarýn nežli tymián, použije snítku čerstvého rozmarýnu, jinak postup zůstává stejný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 11. 12. 2016 07:38

    Byla vynikajici a nezbylo nic.

  • Dana Bílská | 5. 9. 2016 09:00

    Jednoduchý, výborně dochucený. Jen se po něm zaprášilo :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Olej Pepř mletý Sůl Tymián Uzená slanina Vepřová plec Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Bounty řezy

Bounty řezy

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

39
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Čevabčiči
Čevabčiči
17
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Butter chicken masala
Butter chicken masala

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová (69) po propíchnutém močáku: Peklo nekončí!

Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová (69) po propíchnutém močáku: Peklo nekončí!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Guláš z krůtího masa
Guláš z krůtího masa
Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky
Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky
Gulášová krkovička
Gulášová krkovička
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
  • Recepty.cz
  • Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact