lžíce
mletá sladká paprika
nebo namíchaná s pálivou
4
ks
plátky krkovičky bez kosti
- asi 2 cm silné
Postup přípravy receptu
1
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na trošce tuku zesklovatět, pak na ni dáme z obou stran osmažit plátky masa. Přisypeme papriku, necháme jen krátce zpěnit a vše zalijeme vývarem (nebo vodou s necelou kostkou bujonu). Přidáme nastrouhaný česnek a půl lžičky kmínu, vaříme doměkka.
Pak zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody nebo nastrouhanou chlebovou střídkou, přidáme majoránku a necháme ještě provařit. Případně ještě dochutíme solí, pepřem nebo česnekem.
3
Podáváme s knedlíky, noky nebo chlebem a vychlazeným pivem. Na talíři můžeme posypat plátky cibule nebo česneku.
Jestli máte doma jedlíka, který má v rodině všechny ženy za vyhlášené kuchařky, nebojte se mu uvařit tuhle dobrotu. Určitě uspějete jako já dneska a sklidíte hromadu chvály.
Věra
|4. 1. 2016 19:50
Vynikající omáčka.Mohu doporučit.
Meredith
|30. 10. 2015 14:49
Bomba obidek :-*
Radka Rousová
|4. 3. 2015 12:39
Výborný oběd. Dětem i mně moc chutnalo a manželovi bude určitě chutnat taky. Vybrala jsem krkovici hodně libovou, vypadala skoro jak kotleta.
kebule
|22. 3. 2014 11:40
ani mi to nedošlo a nakrájela jsem jí a stejně je to výbornej gulášek
Irena Samková
|8. 11. 2013 10:18
Dobrý den. Moooc dobrá krkovička, měli jsme jí včera a dnes jí s chutí dojíme. :-) Zahustit chlebem jsem se neodvážila, takže klasicky záklechtkou. Jasná jednička.
Jana Wolfová
|11. 6. 2013 13:58
Tak tohle byl prý oběd jako od maminky, což je pro mne pocta, protože tchýně vaří opravdu výborně a ledacos jsem se už od ní naučila. Děkuji.
Mariana
|14. 12. 2012 20:44
Výborná chuť masa, skvělá chuť omáčky. Zahustila jsem moukou a podávala s houskovým knedlíkem.