• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Guláš ze srnčího masa
Napište svůj komentář k receptu

Guláš ze srnčího masa

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš ze srnčího masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g srnčí kýta
    • 60
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 5
      stroužek česnek
    • sůl
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření
    • 6
      ks pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Na roztavené slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a zeleninu. Pak přidáme nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Osolené a opepřené osmahneme, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme na čtvrtky nakrájená oloupaná rajčata (nebo protlak) a ještě podusíme. Dochutíme a podáváme s brambory nebo chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Guláš z krůtího masa

Guláš z krůtího masa

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Antonka | 10. 6. 2014 21:36

    Guláš to asi opravdu není :-) ,ale přesto uvařeno a je to mňamka ;-) Mohu jenom doporučit !

  • Jaroslav | 6. 6. 2013 08:32

    To se dá takto jíst? Víte co je guláš ze srnčího? Ach jo. :-X

  • silky | 9. 4. 2013 10:34

    To má být ale guláš srnčí, ne krůtí! Bez srnčího to kromě mrkve, nemá se srnčím gulášem a jeho chutí, společného vůbec nic.

  • ladik | 26. 12. 2012 06:18

    ty jiš jen zeleninu,jsi nemocny

  • tonysykec | 5. 12. 2012 15:26

    blbečci já jsem bez papriky ještě guláš neviděl :-D

  • ivana | 26. 6. 2011 19:40

    ted jsem gulas zkousela a je vynikajici i me rodi chutnal ;-)

  • Pepa | 16. 11. 2010 23:00

    tady je to diskuze o srnčím guláši. NEMUŽETE POUŽÍT MÍSTO SRNČÍHO KRůTÍ - to je zcela, ale zcela jiné jídlo a jiný šmak !!! To je jako řízky z krkovičky a třeba z cukety. Zatím ahoj. :'( :'( :'(

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 09:15

    6 kuliček nového koření a černého pepře. Maso Zvěřina

  • Pet | 18. 8. 2007 16:11

    recept jsem zkusil, se zeleninou by se nemělo jednat o guláš,ale jinak to bylo celkem chutné.

  • Bedřich | 13. 1. 2007 20:53

    Kdysi jsem taky rajský protlak a kořenovou zeleninu - kromě sušeného celeru - v guláších zatracoval, pak jsem ochutnal několik takto připravených gulášů a má to něco do sebe. Zejména srnčí maso pro svou pikantnost snese hodně hraní. U jelena bych možná se smetanou byl opatrnější. Jinak razím zásadu, že guláš se zahušťuje masem - to ale musí být celý srnec na vývar a maso z ovařených kostí, jak tady podtkla Jana. Žádná mouka ani chleba - hozí zkysnutí guláše. Bez mouky vám guláš nezkysne za přiměřené péče ani v létě.

  • LF.Altmann | 10. 1. 2007 18:10

    Gulášů ze zveřiny je neurekom. Pokud použiji kořenovou zeleninu, mohu či měl bych to nakonec dělat se smetanou, tedy podobný způsob jako na svíčkovou. Dále se zeleninou je možno jen na víně,ona ta zelenina-zde bych doporučil naloženou směs zvanou divočinka- rozpadne se a netřeba zahuštovat. Dochucení dle vlastní libosti, je možno přidat kvalitní ang.slaninu,zvěřenina obecně obsahuje málo tuku. Klasický guláš jistě,ale zde méně kořenit jalovec a víno je nutnot. Takový ten klasický guláš,něco podobného jako hovězí to také není špatné,ale zde je škoda toho masa ze zvěřiny.Prostě na téma guláš bychom si mohli povídat dva dny, každý jej dělá jinak a každý bude výtečným originálem, k tomu přílohy od chleba,bramboráčky, nočky a další místnmí speciality, no dámy končím a jdu si otevřím lahvinku, myslím,že k tomuto textu se hodí FRANKOVKA.

  • honza hajnej | 10. 1. 2007 12:32

    uz jsem uvaril nekolik hektolitru srnciho gulase zadna mrkev ani celer tam nema co delat to neni polivka pro miminka

  • Jana | 9. 1. 2007 06:18

    Jelikož jsem taky již několikrát vařila srnčí guláš, dokonce již i na poslední leč, bych doplnila, místo vody vývar např. z kostí, případně žeber, která se až je guláš uvařený oberou do něj. Následně zahustíme jíškou nebo chlebem. Ještě jsem chtěla doplnit, že se traduje kolik masa, tolik cibule (dle vzhledu, ne na váhu!)

  • Milena Schopfova | 8. 1. 2007 12:36

    Gulašů ze zvěřiny jsem už hodněkrát vařila, prostě klasika na sádle,kvalitní mletá paprika,dost cibule a na závěr trochu mletých chili papricek, ale jen decentne, vynikne maso a na korenu jazyku prijemne zahreje.

  • Drahoš | 4. 1. 2007 17:09

    Výborné jídlo ! stejný recept se dá použít na veškerou zvěřinu.Komu vadí zelenina v guláši poradím můj vlastní spůsob jak nepřijít o chut zeleniny,která by určitě chyběla. Stačí malý plátěný pytlík do kterého zavážu zeleninu a nechám uvařit a nakonec to vyndám ,ale chut z°stane. Dobré chuti !

  • Anavi | 3. 1. 2007 10:31

    Jsem přesvědčena, že bez zeleniny ,včetně rajča, by byl pravý srnčí guláš ještě chutnější. Zeleninu mám ráda, ale do pravého guláše nepatří.Pár srnčích gulášů už jsem ve svém životě uvařila

  • Anonym | 2. 1. 2007 17:03

    Právě porcuji darované srnčí maso a myslím,že bych mohla ty odoadlé kousky použít na guláš.Myslím,ale,že použiji určitě koření na zvěřinu a maso nechám přes noc uležet.

  • Mirka J | 2. 1. 2007 14:34

    Je to zvláštní, podle receptury mé babičky tam chybí 3 kuličky jalovce a trošičku tymiánu. Ze zeleniny do guláše ze zvěřiny dávala jenom celer/ mrkev a petržel ne/. Ale tohle také zkusím.A tomu přílohové brymboráčky, nebo bramborový knedlík s houskou.MŇAM.

  • LF. Altman | 2. 1. 2007 09:50

    Ano velmi dobrý recept, bohužel nějak tam z receptu vypadlo červené víno, to musí být. Jinak doporučuji na místo koření-kuliček-přidávat koření-mleté- na divočinu nebo na srnčí, přihucení zvládne každý sám,ale ta zveřina z toho musí být cítit. Ano dámy, to je správný recept,který chláp rád vaří a chlap i rádi jí.Ale jak říká můj vnuk, holky mohou maso nahradit jogurtem. Tak dámy krásný den Vám přeje Altman- masožrout

  • Baček | 19. 12. 2005 23:42

    Vzhledem k tomu, že srnčí jsem dělal asi tak poprvé životě, tak musím uznat, že to má něco do sebe. Pochutnal si i tchán, a to je pěkně zmlsaná huba. Díky

  • Zdena R. | 22. 7. 2004 17:22

    Právě jsme dojedli, přítel se obával přemíry mrkve a celeru, mne přišlo, že je tam málo koření. Místo srnčího jsme použili krůtí kousky na guláš. Výsledek nás příjemně překvapil a po guláši je akorát prázdný hrnec:)

  • Michaela Buresová | 7. 4. 2004 18:48

    Super

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Cibule Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Rajčata Slanina Srnčí kýta Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meteník

Meteník

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Koka dort

Koka dort

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Bešamel
Bešamel
31
České buchty
České buchty
27
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
25
Quiche s tuňákem a cibulí
Quiche s tuňákem a cibulí

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Bartoškova místo Moskevské? Spor o ulici!

Bartoškova místo Moskevské? Spor o ulici!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Guláš ze srnčího masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact