• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Guláš ze sojového masa
Napište svůj komentář k receptu

Guláš ze sojového masa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš ze sojového masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček sójové kostky
    • masox
    • olej
    • rajský protlak
    • cibule
    • tavený sýr
    • majoránka
    • paprika - sladká
    • pepř mletý
    • vegeta
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • fazole
    • zelenina mražená

Postup přípravy receptu

1
Sojové maso povaříme spolu s kostkou masoxu se stejným množstvím fazolí ve vodě asi 20 minut. Mezitím nakrájime 1 větší cibuli nadrobno, osmažíme ji na oleji s mraženou zeleninou, přidáme sojové maso a fazolky. Vaříme bez oleje asi 10 minut, aby se nám to propeklo.
2
Pak přilijeme vodu, ve které jsme sojové maso vařili. Chvíli podusíme, pak vaříme odkryté do doby, až nám zůstane hustá šťáva. Přidáme hodně sojové omáčky, trochu worchestrové, tavený sýr, rajský protlak, majoránku, vegetu, pepř, papriku a můžeme podávat. Se solí to nepřeháníme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto ze sojového masa

Rizoto ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Dobrota ze sojového suku

Dobrota ze sojového suku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 4. 10. 2014 19:56

    Po pravdě řečeno žádná sláva, takřka bída.

  • Jarka O. | 31. 8. 2007 18:04

    Sója, jako každá luštěnina, obsahuje oligosacharidy, které způsobují zažívací potíže. Proto se luštěniny obecně po namočení scedí, dává se čistá voda raději ve větším množství a teprve pak se vaří. Lze také po přivedení k varu vodu slít a pak teprve vařit ve vodě čisté. Druhý postup se dopoučuje u čočky, která se nenamáčí. U sójového masa je postup přípravy jiný. Vhazuje se do ochucené vařící vody( sůl, masox apod.), nechá chvíli nabobtnat, pak je dobré maso povařit, ale není to bezpodmínečně nutné. Ale je známo, že čím déle se sójové maso vaří, tím je stravitelnější. A vyplavené oligosacharidy vylejete...

  • Mony | 31. 8. 2007 12:28

    Prosím, mě by také zajímalo, proč se musí ta voda slévat a maso vymačkat? Děkuji mockrát za odpověď :-)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 10. 2006 19:08

    Kamile, máte naprostou pravdu, psala jsem to sem taky, ale nějak se mi to asi špatně odeslalo. Nevadí, hlavně, že tu tento názor je:-))

  • s | 28. 10. 2006 18:51

    Taky jsem to o té vodě ze sojového masa četla. A dokonce tam psali, že by se mělo sojové maso vařit ve větším množství vody (asi jako těstoviny) asi hodinu a potom vodu slít a teprve potom naložit jako čerstvé maso. A jak jsem to takhle začala dělat, zjistila jsem, že mi sojové maso víc chutná a nevadí ani zdravotně. Dřív jsem mívala takový těžký pocit v žaludku.

  • Jana | 28. 10. 2006 15:30

    Kamile,proč se nedoporučuje používat tekutinu,ve které se sojové maso vařilo?

  • Kamil Krybus | 27. 10. 2006 21:29

    Nedoporučeje se používat tekutinu, ve které se sojové maso vařilo a pak nechalo v ní bobtnat. Dokonce zbytky tekutiny ze sojového maso před dalším použitím se mají vymačkat a maso nechat odkapat. Také restování cibule se zeleninou není vhodné, protože cibule je mnohem dříve hotová napřed restujeme zeleninu a pak přidáme cibuli. Jinak proti receptu nemám žádné výhrady.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Sójové Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Fazole Majoránka Masox Olej Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Sojová omáčka Sójové kostky Tavený sýr Vegeta Worcestrová omáčka Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Feferonový salát

Feferonový salát

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
21
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
18
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
16
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Guláš ze sojového masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact