• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Guláš ze sojového masa
Napište svůj komentář k receptu

Guláš ze sojového masa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš ze sojového masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček sójové kostky
    • masox
    • olej
    • rajský protlak
    • cibule
    • tavený sýr
    • majoránka
    • paprika - sladká
    • pepř mletý
    • vegeta
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • fazole
    • zelenina mražená

Postup přípravy receptu

1
Sojové maso povaříme spolu s kostkou masoxu se stejným množstvím fazolí ve vodě asi 20 minut. Mezitím nakrájime 1 větší cibuli nadrobno, osmažíme ji na oleji s mraženou zeleninou, přidáme sojové maso a fazolky. Vaříme bez oleje asi 10 minut, aby se nám to propeklo.
2
Pak přilijeme vodu, ve které jsme sojové maso vařili. Chvíli podusíme, pak vaříme odkryté do doby, až nám zůstane hustá šťáva. Přidáme hodně sojové omáčky, trochu worchestrové, tavený sýr, rajský protlak, majoránku, vegetu, pepř, papriku a můžeme podávat. Se solí to nepřeháníme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto ze sojového masa

Rizoto ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Dobrota ze sojového suku

Dobrota ze sojového suku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 4. 10. 2014 19:56

    Po pravdě řečeno žádná sláva, takřka bída.

  • Jarka O. | 31. 8. 2007 18:04

    Sója, jako každá luštěnina, obsahuje oligosacharidy, které způsobují zažívací potíže. Proto se luštěniny obecně po namočení scedí, dává se čistá voda raději ve větším množství a teprve pak se vaří. Lze také po přivedení k varu vodu slít a pak teprve vařit ve vodě čisté. Druhý postup se dopoučuje u čočky, která se nenamáčí. U sójového masa je postup přípravy jiný. Vhazuje se do ochucené vařící vody( sůl, masox apod.), nechá chvíli nabobtnat, pak je dobré maso povařit, ale není to bezpodmínečně nutné. Ale je známo, že čím déle se sójové maso vaří, tím je stravitelnější. A vyplavené oligosacharidy vylejete...

  • Mony | 31. 8. 2007 12:28

    Prosím, mě by také zajímalo, proč se musí ta voda slévat a maso vymačkat? Děkuji mockrát za odpověď :-)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 10. 2006 19:08

    Kamile, máte naprostou pravdu, psala jsem to sem taky, ale nějak se mi to asi špatně odeslalo. Nevadí, hlavně, že tu tento názor je:-))

  • s | 28. 10. 2006 18:51

    Taky jsem to o té vodě ze sojového masa četla. A dokonce tam psali, že by se mělo sojové maso vařit ve větším množství vody (asi jako těstoviny) asi hodinu a potom vodu slít a teprve potom naložit jako čerstvé maso. A jak jsem to takhle začala dělat, zjistila jsem, že mi sojové maso víc chutná a nevadí ani zdravotně. Dřív jsem mívala takový těžký pocit v žaludku.

  • Jana | 28. 10. 2006 15:30

    Kamile,proč se nedoporučuje používat tekutinu,ve které se sojové maso vařilo?

  • Kamil Krybus | 27. 10. 2006 21:29

    Nedoporučeje se používat tekutinu, ve které se sojové maso vařilo a pak nechalo v ní bobtnat. Dokonce zbytky tekutiny ze sojového maso před dalším použitím se mají vymačkat a maso nechat odkapat. Také restování cibule se zeleninou není vhodné, protože cibule je mnohem dříve hotová napřed restujeme zeleninu a pak přidáme cibuli. Jinak proti receptu nemám žádné výhrady.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Sójové Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Fazole Majoránka Masox Olej Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Sojová omáčka Sójové kostky Tavený sýr Vegeta Worcestrová omáčka Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Cheesecake

Cheesecake

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

53
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
33
Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...
Švestkový rozvar …
28
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
20
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

  • Recepty.cz
  • Guláš ze sojového masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact