• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Guláš ze sojového masa
Napište svůj komentář k receptu

Guláš ze sojového masa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš ze sojového masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček sójové kostky
    • masox
    • olej
    • rajský protlak
    • cibule
    • tavený sýr
    • majoránka
    • paprika - sladká
    • pepř mletý
    • vegeta
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • fazole
    • zelenina mražená

Postup přípravy receptu

1
Sojové maso povaříme spolu s kostkou masoxu se stejným množstvím fazolí ve vodě asi 20 minut. Mezitím nakrájime 1 větší cibuli nadrobno, osmažíme ji na oleji s mraženou zeleninou, přidáme sojové maso a fazolky. Vaříme bez oleje asi 10 minut, aby se nám to propeklo.
2
Pak přilijeme vodu, ve které jsme sojové maso vařili. Chvíli podusíme, pak vaříme odkryté do doby, až nám zůstane hustá šťáva. Přidáme hodně sojové omáčky, trochu worchestrové, tavený sýr, rajský protlak, majoránku, vegetu, pepř, papriku a můžeme podávat. Se solí to nepřeháníme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto ze sojového masa

Rizoto ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Dobrota ze sojového suku

Dobrota ze sojového suku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 4. 10. 2014 19:56

    Po pravdě řečeno žádná sláva, takřka bída.

  • Jarka O. | 31. 8. 2007 18:04

    Sója, jako každá luštěnina, obsahuje oligosacharidy, které způsobují zažívací potíže. Proto se luštěniny obecně po namočení scedí, dává se čistá voda raději ve větším množství a teprve pak se vaří. Lze také po přivedení k varu vodu slít a pak teprve vařit ve vodě čisté. Druhý postup se dopoučuje u čočky, která se nenamáčí. U sójového masa je postup přípravy jiný. Vhazuje se do ochucené vařící vody( sůl, masox apod.), nechá chvíli nabobtnat, pak je dobré maso povařit, ale není to bezpodmínečně nutné. Ale je známo, že čím déle se sójové maso vaří, tím je stravitelnější. A vyplavené oligosacharidy vylejete...

  • Mony | 31. 8. 2007 12:28

    Prosím, mě by také zajímalo, proč se musí ta voda slévat a maso vymačkat? Děkuji mockrát za odpověď :-)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 10. 2006 19:08

    Kamile, máte naprostou pravdu, psala jsem to sem taky, ale nějak se mi to asi špatně odeslalo. Nevadí, hlavně, že tu tento názor je:-))

  • s | 28. 10. 2006 18:51

    Taky jsem to o té vodě ze sojového masa četla. A dokonce tam psali, že by se mělo sojové maso vařit ve větším množství vody (asi jako těstoviny) asi hodinu a potom vodu slít a teprve potom naložit jako čerstvé maso. A jak jsem to takhle začala dělat, zjistila jsem, že mi sojové maso víc chutná a nevadí ani zdravotně. Dřív jsem mívala takový těžký pocit v žaludku.

  • Jana | 28. 10. 2006 15:30

    Kamile,proč se nedoporučuje používat tekutinu,ve které se sojové maso vařilo?

  • Kamil Krybus | 27. 10. 2006 21:29

    Nedoporučeje se používat tekutinu, ve které se sojové maso vařilo a pak nechalo v ní bobtnat. Dokonce zbytky tekutiny ze sojového maso před dalším použitím se mají vymačkat a maso nechat odkapat. Také restování cibule se zeleninou není vhodné, protože cibule je mnohem dříve hotová napřed restujeme zeleninu a pak přidáme cibuli. Jinak proti receptu nemám žádné výhrady.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Sójové Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Fazole Majoránka Masox Olej Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Sojová omáčka Sójové kostky Tavený sýr Vegeta Worcestrová omáčka Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babské kuře

Babské kuře

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…
17
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Drama v Love Islandu: Nevěra se ženou na WC! Slzy a odchod

Drama v Love Islandu: Nevěra se ženou na WC! Slzy a odchod

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

  • Recepty.cz
  • Guláš ze sojového masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact