• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Guláš z krůtího masa
Napište svůj komentář k receptu

Guláš z krůtího masa

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 142
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš z krůtího masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g krůtí maso na guláš
    • 2
      ks cibule 1-2 větší
    • 4
      ks rajčata 3-4
    • 1
      lžička mletá paprika sladká i pálivá
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • 2
      lžíce olej nebo sádlo
    • 3
      lžíce hladká mouka 2-3

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájenou na drobno zpěníme na tuku a chvíli smažíme. Potom shrneme stranou a opečeme nakrájené kousky krůtího masa. Přidáme papriku, pepř, drcený kmín. Když maso pustí šťávu, lehce podlijeme horkou vodou, přidáme bujónovou kostku a dusíme. Maso bude brzy měkké. Ke konci dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata (trochu protlaku) a necháme je rozvařit. Pak vydusíme na minimum šťávy, stáhneme z vařiče a když se guláš přestane vařit, poprášíme ho moukou, zamícháme, zalijeme studenou vodou a povaříme. Ochutíme majoránkou, drceným česnekem, případně dosolíme. Při podání můžeme posypat několika kroužky cibule.
2
Podáváme s tím, co máme rádi - ale třeba také s bramboráčky, kroketami nebo výbornými Placičkami z bramborové kaše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Karbanátky z krůtího masa se skořicí

Karbanátky z krůtího masa se skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 4. 3. 2017 06:47

    To bohužel neni pravda, dnešní pšenice je vyšechtěna tak, aby měla daleko více lepku než měla dříve, díky tomu je pro nás škodlivá. A dříve se určitě nejedlo tolik pokrům z mouky jako dnes, jedla se pohanka, jáhly což jsou bezlepkové obiloviny.

  • Tonda | 16. 11. 2016 15:54

    Zkusil jsem ho uvařit a žádná věda to není ; jen jsem místo normální, běžné a sladké červené papriky, dal sice také červenou, ale uzenou ; výsledek je naprosto senzační ! ! ! Zkuste to a uvidíte sami :-)

  • Di | 6. 4. 2016 07:01

    Martine, to je jenom taková momentální moderní pověra, že pšeničná mouka a lepek škodí. Naši předkové nejedli po staletí nic jiného, tudíž naše stravovací orgány jsou tomu přizpůsobené. :-)

  • deluxe0 | 23. 2. 2015 20:45

    perfektní nemá chybu mohu doporučit

  • Martin | 31. 10. 2014 22:27

    Stále netuším proč všichni kazí guláš moukou ? Stačí dát víc cibule a mouka není potřeba. Ono ta pšeničná mouka není nic moc dobrýho.... Víc cibule a bez mouky chutná líp. Zkuste to a uvidíte :)

  • Danuška | 25. 5. 2013 18:13

    Zrovna ho vařím! ;-) Akorát dva stroužky česneku je strášně málo <:-) aspoň půl paličky :-P ;-)

  • Štěpánka | 16. 3. 2013 15:30

    Dnes jsem uvařila k obědu a moc jsme si všichni pochutnali, ještě jsme po obědě chodili s bramboráčky v ruce a máčeli si je do té chutné omáčky :) Oznámkovala bych za jedna, ale nechce se mi přihlašovat :)

  • Rasta | 12. 7. 2012 19:39

    Já jakož to absolutní antitalent v kuchyni jsem to zvládl...Je to snadné, rychlé a moc dobré...Díky za recept...

  • trajeruska | 28. 1. 2012 14:54

    Moc dobré :-) děkujeme za super recept ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 15. 9. 2011 11:50

    ...výborný :-P , cibule jsem dal tři ;-) ...

  • kostatko03 | 20. 7. 2011 09:08

    tak jsem to vyzkoušela a měla jsem s tím obrovský úspěch. Guláš zmizel za pár minut a všichni mě chválili jak si pochutnali. :-D

  • Muf | 28. 6. 2011 21:52

    Tak jsem zkusila a zvítězila :-D díky za bezva tip.

  • Fanfan | 14. 11. 2010 13:37

    Od chvíle, kdy jsem poprvé zkusila, je to můj nejoblíbenější guláš. S bramboráčky je prostě skvělý. :-)

  • vvvvvv | 10. 10. 2010 09:18

    :-) :-( ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  • jan | 10. 10. 2010 09:17

    adfg

  • venyss venyss | 30. 1. 2010 12:30

    Di, díky za super nápad podávat s plackami z bramborové kaše, to byla ale velká dobrota :-). Dělala jsem sice z kuřecího, ale opravdu všechny ty kombinace příjemně překvapily. Budu dělat častěji, než klasické guláše-hovězí a u nás spíše vepřové :-D. Takže 1*.

  • Bohumila Pěnčíková | 19. 1. 2010 14:00

    moooc dobré :), měli jsme s kroketkami. díky :)

  • Martina Andělová | 21. 10. 2007 10:37

    Právě jsem dovařila a musím říct, že je SUPER!!Potřebovala jsem poradit s přesným postupem a v tomto receptu se to jsem ho dostala na 100%.Jako přílohu jsem dělala bramboráky.

  • Markéta Málková | 22. 8. 2007 23:25

    Dneska jsme měli tenhle guláš k obědu a manžel si ho moc pochvaloval a to je co říct.

  • Pemajana | 13. 3. 2007 13:41

    Guláš je moc dobrý a rychlý a to je super,ale udělala jsem ho z kuřecího masa, krutí jsem neměla po ruce. Ingredience jsem dala podle oka. Dávám za jedna! Teď se ještě pustím do těch placiček.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Krůtí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí vývar Kmín Krůtí maso Majoránka Mletá paprika Olej Pepř mletý Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffiny

Muffiny

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Špaldové housky

Špaldové housky

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!

Banánová zmrzlina - zdravá - 1…

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

306
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
201
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
186
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
134
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
51
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hub
Guláš z hub
Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky
Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky
Gulášová krkovička
Gulášová krkovička
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
  • Recepty.cz
  • Guláš z krůtího masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact