Hlívu očistíme, pokrájíme a propláchneme. Nakrájíme cibuli, na oleji zpěníme, přidáme gulášové koření, osolíme, promícháme, přidáme houby, zalijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí. Občas promícháme, aby se houby nepřichytly ke kastrolu. Zahustíme jíškou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tom007
|2. 5. 2014 12:23
Naprosto souhlasím, je to prostě recept na "jiný" guláš, který má jinou chuť - zde po hlívě. Tak proč ji kazit rajským protlakem. Např. zabijačkový guláš také nekazíme protlakem a někdo do něj nedává ani majoránku. O:-) O:-)
Nejedná se o klasický masový guláš, ale směs na způsob guláše z hlívy ústřičné - vzhledem k použitým ingrediencím je samozřejmě postup odlišný :-) Těžko byste mohla hlívu dusit hodinu i více, za zachování chuťových aj. vlastností. Rajský protlak v takovém jídle chybět nemusí. S bramboráčky věřím, že to může být výborné. Já sama dělám hlívovou omáčku (trochu podobné) s rýží basmati, je to vynikající ;-)