• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Guláš v papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Guláš v papiňáku

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš v papiňáku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí kližka
    • 500
      g hovězí maso
    • 1
      kg cibule
    • rostlinný olej nebo sádlo
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1,50
      l vývar 1-1.5, může být i z kostky nebo voda
    • 2
      lžíce česnek
    • 2
      lžíce majoránka
    • 1
      lžička pálivá paprika nebo 1 lžička ostré maďarské paprikové pasty
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme maso do odpaření, až se začne připékat a dělat kůrčičku na stěnách papiňáku. To trvá asi 45 minut. Nasypeme papriku a mícháme, až se všechny kousky masa obalí - asi 2 minuty.
2
Pak nasypeme na maso lžíci hladké mouky a znovu maso jí obalíme. Nasypeme do hrnce cibuli nakrájenou na malé kostičky a mícháme, až se smísí s masem. Cibule pustí šťávu a my čekáme, až se voda vypaří. Nasypeme na směs zbylou mouku a mícháme ode dna, až mouka začne hnědnout. V tom okamžiku nalejeme do hrnce vývar nebo vodu, zavřeme poklici (uzávěr) hrnce a známým způsobem vaříme 1 hodinu.
3
Když se papiňák ochladí, otevřeme poklicí a přidáme zbylé ingredience. Guláš v otevřeném hrnci povaříme ještě asi 5-7 minut za stálého míchání. Množství cibule obvykle zahustí omáčku tak, že nemusíme už přidávat ani jíšku, ani tvrdý chleba ani rozmačkaný brambor. Všechny výpeky ze stěn jsou v guláši.
4
S čerstvým chlebem, pivním rohlíkem, knedlíkem, ale i s vídeňskými noky, těstovinami či rýží si Vás strávníci zvolí královnou večera.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rudla | 11. 11. 2016 08:42

    Nakrájenou kližku hodím na sádlo na pánvy,orestuji,vyberu a hodím do papináku,na výpeku v pánvy erestuji cibuli,podotýkám,že lepší cibulku neuděláte,tu přesunu k masu,přidám papriku,krátce orestuji,přidám pepř,zaleji vodou,přidám malinkej kousek masoxu,zavřu,za 30 min.po ochlazení otevřu a dál ať si každý dochutí,zahustí jak je libo.

  • Anonymous | 5. 10. 2012 14:27

    jdu na nej

  • Erich Dauer | 7. 11. 2009 12:41

    tak jsem zabloudil do online kuchařky. Dělám guláš podle návodu....viz výše, tedy jedno jsem nepochopil....dát papriku a potom mouku a čekat až zhnědne, to je ptákovina!!!!Jak poznám v hnědé paprice nahnědlou mouku? Těžko se dočkám odpovědi....s ohledem na frekvenci zdejších příspěvků, ale za pokus nic nedám! :-))

  • Jana Kutačová | 24. 1. 2007 11:04

    Taky jsem vyzkoušela a byl dobrý.Jen mám pořád pocit,že když se to masíčko dusí v normálním hrnci(podstatně déle),tak je více nasáknuté tou šťávou.Guláš z papiňáku nám opravdu chutnal,ale vrátím se opět ke svému dvouhodinovému:o))

  • Šárka | 24. 1. 2007 10:36

    Tak jsem poprvé vyzkoušela obávaný papiňák a první jídlo v něm byl guláš.Dělala jsem ho klasicky,cibule, maso (kližka)po zatáhnutí jsem zaprášila moukou, orestoval,přidala papriku,zalila,zavřela čekala.Vařila jsem při mírném tlaku 17minut.Výsledek.Výborný na poprvé se to povedlo,vůbec se mi to nepřipálilo.Obava z papiňáku je pryč.

  • Anonym | 11. 1. 2007 00:23

    Určitě vyzkouším, jen mám dotaz. Pokud se cibule dává až po opečení masa, tedy obráceně, než to dělávám, je potom nějak cítit? Nebo je úplně rozdušená? Děkuji

  • Yveta | 9. 1. 2007 05:42

    Souhlasim s pani Airan. Gulas zasadne delam v papinaku, take jsem to zkousela vselijak, ale papinak vyhral. Moukou zahustuji zasadne po uvareni masa v papinaku a zalezi na okoreni pred zahustenim tak, jak se pani Airan zminuje. Mame radi maso z pomaleho hrnce, ale bohuzel ne gulas, na to je nejlepsi papinak. Gulas v papinaku varim dvacet let a vzdycky s uspechem.

  • Jana D | 8. 1. 2007 23:07

    Paní Šárko asi jste to špatně pochopila. V receptu je uvedeno, že se guláš vaří v papiňáku 1 hodinu a v komentářích je uvedeno, že klasickou metodou (v hrnci) zabere vaření guláše 2-1/2h. Já také némám zkušenost s gulášem v papiňáku, ale určitě to vyzkouším. Uvidíme, co z toho bude:-)

  • Šárka | 8. 1. 2007 08:55

    Papiňák jsem dostala k vánocům takže s ním nemám žádné zkušenosti a trochu se ho bojím.Souhlasila bych s přípravou dle paní Ivany P.dle klasiky nejdříve cibulka, maso,mouka paprika.V původním recepru,nevěřím, že po 2 minutách restování není paprika hořká.2 1/2 h příprava masa i kližky v papíňaku? To opravdu je stejná doba jako v normálním kastrólu, také nevidím důvod proč používat papiňák.

  • helena | 7. 1. 2007 18:43

    Já dělám v tlakáči skoro všechno maso, naučila jsem se jak na to, že maso mám jako z trouby i šťáva je krásně hnědá, ale nedovedu si představit, že to dělám l hodinu, To musí být maso úplně rozvařené.Stačí úplně p§l hodinky u hovězího, jinak u kuřecího tak asi 15 minut.

  • Airan | 6. 1. 2007 14:14

    Gulas delam zasadne v papinaku, uz jsem se o tom zminila v diskuzech:-) Dokonce jsme to testovali tak i onak - vyhral papinak. Stejne jako Pastis delam prvni maso (naucila sjem se to od jedne pani z Madarska) akorat mouku davam az po uvareni masa.Trvam na tom, ze ze zalezi nejvic na ochuceni, ne na tom zda se dela v papinaku:-)

  • Pastis Petite | 6. 1. 2007 08:50

    Mám 5-litrový. Toho předního můžete dát až v poměru 1:1, protože kližka někdy mívá málo masa a přední maso to zlepší. Když upravíte poměry, určitě to vyjde, hlavní je to množství cibule na množství masa a postup vaření. Zkoušela jsem snad deset různých receptů, ale tenhle, s masem napřed a cibulí potom nám nejvíc chutná.

  • Ivana Přikrylová | 6. 1. 2007 03:01

    Guláš dělám vždy v papiňáku ze stejných surovin, ale jiným způsobem: Nejdříve orestuji cibulku do růžova, přidám k ní kostky masa a znovu orestuji dokud maso nezbělí. Až pak zapráším moukou, paprikou, a ihned zaleju vodou (aby se paprika nepřipálila a nezhořkla) a vařím rovněž hodinu.

  • Anonym | 5. 1. 2007 20:40

    Prosím, jak velký papiňák máte? A toho předního je 1/2 kg? Určitě vyzkouším a upravím suroviny, protože do mého papiňáku se to asi nevejde.

  • Pastis Petite | 5. 1. 2007 18:05

    Mouka se mi ještě nikdy nepřipálila, stačí 2-3 minuty na opražení. Naše rodina má maso ráda velice měkké. Klasickou metodou to vezme 2-1/2 hodiny plus přípravu. Možná, že používáte lepší maso než kližku a to opravdu potřebuje kratší čas.

  • Kamil Krybus | 5. 1. 2007 15:46

    1. Znám tento způsob vaření guláše, několikrát jsem to zkoušel, ale nikdy se mi to nepovedlo. Vždycky se mouka přichytila na dno a připálila. A to jsem zkoušel různé typy hladké mouky.2. Sečtu-li časy na vaření tohoto recepty v hrnci pana Papina, tak já klasickou metodou to mám uvařeno za stejný časový úsek. Pak se mi ovšem vytrácí důvod, pro to vůbec dělat v papiňáku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Hovězí Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí kližka Hovězí maso Majoránka Pálivá paprika Paprika - sladká Rostlinný olej Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

29
Hovězí gulášek
Hovězí gulášek
21
Čokoládovo-tvarohový dort
Čokoládovo-tvarohový dort
20
Univerzální dortový korpus
Univerzální dortový…
17
Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem
Kapustové řízky …
17
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Guláš s rajčaty
Guláš s rajčaty
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v hnízdě zapečený
Guláš z červené řepy II.
Guláš z červené řepy II.
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
  • Recepty.cz
  • Guláš v papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact