• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Guláš speciál II.
Napište svůj komentář k receptu

Guláš speciál II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš speciál II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • 1
      kg vepřová plec
    • 2
      ks cibule
    • 12
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce maggi
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička oregáno
    • cukr
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      pivo
    • hnědý rum
    • 1
      lžička jahodový džem nebo malinového džemu
    • 1
      lžička feferonka Drcenné v soli

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na velikost hranolků a na malé kostičky, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici, maggi, worchestrovou a sojovou omáčku, kari, sladkou papriku, sůl, oregano, feferonky v soli a džem. Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin do lednice.
2
Druhý den rozpálíme v kastrolu 3 lžíce sádla a přidáme směs. Za občasného míchání vysmahneme. Přidáme kosku cukru a necháme zkaramelizovat. Pak zalijeme pivem a trochou rumu. Znovu vysmahneme. Zalijeme vodou a doděláme jako běžný guláš včetně zahuštění. Zahustíme chlebem nebo hotovou jiškou.
3
<BR>Pozn: rum dodává masu pikantní chuť a křehkost. Feferonky ostrost, džem nasládlou pikantnost, cukr tmavou barvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Volská oka speciál

Volská oka speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša a Péťa | 27. 8. 2007 21:33

    Dnes jsme vyzkoušeli gulášek a je vynikající! Můžeme jen doporučit.

  • Petra Kučová | 11. 2. 2005 06:59

    Včera jsem tento guláš uvařila, měla jsem z těch ingrediencí trochu strach, ale je naprosto jedinečný. Děkuji za recept.

  • Hanka | 7. 2. 2005 10:43

    Vyzkoušela jsem ho v sobotu, je vynikající!

  • Zlatý Slavík | 4. 2. 2005 00:47

    Podle mne je to přepatlanina, není nad pořádný GULÁŠ!

  • Marie Novakova | 30. 1. 2005 12:28

    Výborné!!!!!!Dělala jsem dnes na oběd a nemá to chybu,moc nám to chutnalo.Všem doporučuji!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Feferonka Hnědý rum Hořčice plnotučná Hovězí maso Jahodový džem Kari Maggi Oregáno Paprika - sladká Pivo Sádlo Sojová omáčka Sůl Vepřová plec Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Perníková bábovka se švestkami - ,…

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

99
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
67
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
53
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
52
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
52
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Guláš speciál II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact