• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Guláš speciál II.
Napište svůj komentář k receptu

Guláš speciál II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš speciál II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • 1
      kg vepřová plec
    • 2
      ks cibule
    • 12
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce maggi
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička oregáno
    • cukr
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      pivo
    • hnědý rum
    • 1
      lžička jahodový džem nebo malinového džemu
    • 1
      lžička feferonka Drcenné v soli

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na velikost hranolků a na malé kostičky, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici, maggi, worchestrovou a sojovou omáčku, kari, sladkou papriku, sůl, oregano, feferonky v soli a džem. Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin do lednice.
2
Druhý den rozpálíme v kastrolu 3 lžíce sádla a přidáme směs. Za občasného míchání vysmahneme. Přidáme kosku cukru a necháme zkaramelizovat. Pak zalijeme pivem a trochou rumu. Znovu vysmahneme. Zalijeme vodou a doděláme jako běžný guláš včetně zahuštění. Zahustíme chlebem nebo hotovou jiškou.
3
<BR>Pozn: rum dodává masu pikantní chuť a křehkost. Feferonky ostrost, džem nasládlou pikantnost, cukr tmavou barvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Volská oka speciál

Volská oka speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša a Péťa | 27. 8. 2007 21:33

    Dnes jsme vyzkoušeli gulášek a je vynikající! Můžeme jen doporučit.

  • Petra Kučová | 11. 2. 2005 06:59

    Včera jsem tento guláš uvařila, měla jsem z těch ingrediencí trochu strach, ale je naprosto jedinečný. Děkuji za recept.

  • Hanka | 7. 2. 2005 10:43

    Vyzkoušela jsem ho v sobotu, je vynikající!

  • Zlatý Slavík | 4. 2. 2005 00:47

    Podle mne je to přepatlanina, není nad pořádný GULÁŠ!

  • Marie Novakova | 30. 1. 2005 12:28

    Výborné!!!!!!Dělala jsem dnes na oběd a nemá to chybu,moc nám to chutnalo.Všem doporučuji!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Feferonka Hnědý rum Hořčice plnotučná Hovězí maso Jahodový džem Kari Maggi Oregáno Paprika - sladká Pivo Sádlo Sojová omáčka Sůl Vepřová plec Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Andělské zvony

Andělské zvony

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

332
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
89
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
79
Klasické lečo
Klasické lečo
78
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
74
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Guláš speciál II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact