gulášové koření
(Když není dávám červenou papriku)
majoránka
pepř mletý
sůl
1
stroužek
česnek
hovězí maso
1
kostka
masox
naložené papriky
(Červené)
Postup přípravy receptu
1
Cibule do zlatova osmažíme na másle, posypeme červenou paprikou a gulášovým kořením. Nákrájené hovězí maso necháme na cibulce pořádně ze všech stran ovařit, aby pustilo šťávu. Lehce podlijeme a promícháme. Přidáme jednu kostku masoxu a podlejeme pořádně.
2
Můžeme přidat malinko chilli pro pálivější chuť. A poslední přidáme sklenici sterilovaných paprik (červených) i se šťávou. Vaříme, vaříme... a zahustíme moukou s vodou. Při sundávání z plotýnky přidáme jeden stroužek nastrouhaného česneku, aby při dlouhém vařením nezhořkl.